Miért éppen Korea? Miért használok koreai kozmetikumokat?

Miért is használok csak és kizárólag Koreából származó kozmetikumokat?

Hosszú út vezetett el eddig. Nagyon érzékeny bőröm van, kevés az a kozmetikum, mely megfelelő ápolást és hidratálást tud adni, anélkül hogy vörös foltok jelennének meg rajtam.

De ez már a múlt. Nekem nagyon beváltak.

Nagyon sok cikket olvastam,  a koreai kozmetikumokról. Egyesek divathóbortnak tekintik, újabb őrületnek, de a előbb utóbb kiderül, a szkeptikusok lehúzó cikkei mögött piacvesztési félelem húzódik meg.Évezredes hagyományokra tekinthet vissza a koreai szépségápolási ipar. Egyetlen országban sem költenek annyit a szépségápolásra, és ebből kifolyólag a fejlesztésre mint itt. A szép arc és bőr itt a szépség elengedhetetlen kelléke. Egy koreai nő átlagos bőrápolási rutinja átlagosan 40 perc naponta, és eltérően hozzánk minimum 8-10 terméket használnak egyszerre, egymás után.   Ezt „rétegező arcápolásnak” hívják, és valóban hatásos, ha a megfelelő sorrendben visszük fel a termékeket bőrre.

Ami nagyon fontos:
-abból készítik a kozmetikumok nagy részét, amiből egyébként is kellene: fűből, fából, virágból, állati kivonatokból (csiganyálka, méhméreg, stb.)
– nagyon hatékonyak, a magas hatóanyagnak köszönhetően, ezért tényleg működnek
– legtöbbjük parabén, ásványi olaj, alkohol, benzophenon, szintetikus tartósítószer, mesterséges illat-, és színezőanyagmentes
 
 
Van olyan kozmetikumom jelenleg, mely 100 (!) növényi kivonatot tartalmaz.
 
Nagyon sok olyan kozmetikum van, melyeknek még hasonlót sem találni nálunk. A későbbiekben tervezem ezek bemutatását, és azt is hogy miket használok.
 
Mostanában Koreában a házilag készíthető rizspapír maszk őrület zajlik, ezt is megmutatom, nagyon egyszerű, és nagyszerű. Alig kerül egy pár forintba, és a heti 2 ajánlott maszk kiváltható ezzel az egyszerű módszerrel. 
 
A részletek később…
 
About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*