Hogyan készítsünk tápláló maszkot házilag? (Rizspapír maszk házilag)

Rizs és zöldtea? Igazán figyelemre méltó párosítás! Próbáljuk ki, hogyan készíthetünk házilag, fillérekből szépítő, tápláló maszkot!
 
Egy magára valamit is adó koreai, vagy japán hölgy hetente kétszer valamilyen lapmaszkkal, vagy hydrogél maszkkal kényezteti a bőrét. A kínálat zavarbaejtően nagy, kb. 200 Ft-tól választhatunk kedvünkre valót.
 
Nézzük mire megyünk mi magunk, otthoni hozzávalókból!
 
A hozzávalók:
 
1. Rizspapír (ázsiai élelmiszerboltokban kapható) Ezt a csomagot én 600 forintért vásároltam a volt Józsefvárosi piac mellett. 500 grammos a csomag megszámoltam 72 db rizslap van benne. Így néz ki:

 
2. Zöld tea – 1 filterből főzve, kb. 2 dl vízben
 
Elkészítési mód: A rizspapírt feldaraboljuk az alábbiak szerint:
 
Egy tálkába tesszük a langyosra hűtött zöld teát, és a rizspapírt beletesszük. 1-2 perc elteltével a rizspapír felszívja a teát, és gélszeű anyaggá változik.
 
Az arcunkra tesszük a darabokat, és 15-20 percig hagyjuk hatni. A rizsben és a zöld teában lévő hatóányagok jó hatással vannak a bőrre. Mi még fontos, hogy semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz ez a maszk.
 
Extra hozzávaló: néhány csepp illóolaj
About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*