BB krém, CC krém, DD krém, EE krém – mik ezek és mire használhatjuk?

Ismerőseimmel beszélgetve arra jutottam, hogy nem ismerik ezeket a kozmetikumokat, nem tudják mit tudnak, mire jók. Ezért gondoltam, hogy érdemes erről egy pár szót ejteni. Ránézésre egyszerű alapozónak néznek ki, pedig sokkal többet tudnak ennél.

BB krém
 
A BB krém alapvetően olyan, mint egy alapozó, mivel elfedi a bőrhibákat, hegeket. Mégsem mondhatjuk rá, hogy csupán alapozó, mivel rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amely ápolja, fiatalítja a bőrt.
 
Vitaminok, ránctalanító, világosító és fényvédő összetevők egyaránt megtalálhatók ebben a különleges krémben.
A BB krém alapja eredetileg Németországból származik, elsősorban lézeres beavatkozások után használták hegek eltüntetésére.
Többen észrevették, hogy a BB krémnek ez az elődje mennyire jót tesz a bőrnek, ám az áttörést az okozta, amikor egy híres dél-koreai színésznő ezt egy interjú során nyilvánosságra is hozta.
Ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy egy koreai kozmetikai cégnél úgy döntsenek, hogy az alap hatóanyagot tovább fejlesztve, regeneráló alapozót hoznak létre. Ez lett a BB krém, ami ezután a „közemberek” számára is elérhetővé vált, és egyre több félét fejlesztettek ki, amik hamarosan meg is jelentek a boltok polcain.
A BB krém neve a Blamish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.
 
A BB krém minden fajtájából csak 1-3 árnyalat található. Hogy miért? A krém egyedülálló képessége, hogy alkalmazkodni tud a bőr színéhez. Ez az oxidációs folyamatnak köszönhető, mely a felvitel utáni percekben megy végbe a krémben. A BB krém színe kissé világosabb lesz, ennek ellenére a fedése ugyanolyan marad, mint amilyen előtte volt.
A BB krém akár naponta is használható, nagy előnye, hogy a bőr tud alatta lélegezni. Fontos azonban, hogy a hidratáló krémet nem helyettesíti, ezáltal éjszaka nem szabad felvinni.
BB krém vásárlásánál nem kell a miatt aggódnunk, hogy nem fog sokáig tartani, mivel kevesebbet kell használni belőlük, mint egy „normál” alapozóból, és több is van egy tubusban. Akár fél évig is kitart egy BB krém.
 
 
BB krém nem csak alapozóként használható, hanem sok olyan tulajdonsága is van, amely alapján azt is mondhatjuk, „multifunkciós”.Sebgyógyító hatása révén, hosszú távon még a legcsúnyább sebeken, hegeken is képes javítani.
A távol keleti siker kapcsán több nyugati cég is beépítette kínálatába ezeket a termékeket. A nyugati BB krémek viszont nem tudnak annyi mindent mint keleti társaik. Pl. Nem igazodnak a bőr színéhez, és általában csak színezett hidratálókrémek, ennek ellenére az áruk elég borsos.
 
A legjobb és legolcsóbb eredeti koreai termékekhez itt juthatsz hozzá: Keresés az eBay-en
 
CC krém
 
Elvileg egy CC-krém mindazt tudja, amit egy BB, de egy kicsit még többet is. A dupla C a „color correction”, ami annyit jelent, hogy a krém képes semlegesíteni a bőr nemkívánatos elszíneződéseit. Tartalmaz például zöld pigmenteket, amelyek képesek a kipirosodást hatásosan elrejteni. Ennek a javító hatásnak – ahogy már említettük – hosszú távú célja van: rendszeres használat esetén tartósan javítja a bőr tónusát. Tehát az alapozóhoz hasonlító CC-krém mindazoknak tökéletes választás, akiknek fontos az erősebb fedés, de nem akarnak lemondani a könnyű állagról. A tubusban egy hófehér krémet találunk, mely felkenve alkalmazkodik a bőrünk színéhez.

Keresés az eBay-en

 
DD krém
 
Jelentése: napi védelem. Daily Defense, Dynamic Do-All még hatékonyabb a bőrhibák eltüntetésében, még egyenletesebb bőrszínt eredményez, még intenzívebb ránctalanító hatás, mivel öregedésgátló hatóanyagot is tartalmaz. Elődei minden jó tulajdonságát tartalmazza, de inkább a BB krémek utódjának lehet tekinteni.

Keresés az eBay-en

EE krém
A legújabb duplázó krém neve az Even Effect Skintone Corrector kifejezésből ered, vagyis segít abban, hogy a bőröd tónusa teljesen egyenletes legyen. Emellett pedig véd a környezeti ártalmaktól, az irritációt okozó behatásoktól, az elszíneződések és a pigmentfoltok kialakulásától. Ráadásul nagyon könnyed állagú, gyorsan felszívódik, így pillanatok alatt elkészítheted a tökéletes sminket vele.

Keresés az eBay-en

 
 
A megfelelő szín kiválasztásahoz érdemes egy pár féle mintát kipróbálni. Az eBay-en ehhez is hozzájuthatsz. A kereséshez kattints IDE
About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*