Meglepő kozmetikai trendek – placenta

A szépségipar kifogyhatatlan az ötletekből. Igen jól olvassátok, és igen az amire gondoltok. Placenta = méhlepény. De hogyan kerül a méhlepény a kozmetikai termékekbe?  Elmesélem mire jutottam.

A kozmetikumok alapvetően a juhok méhlepényéből készült kivonatot tartalmazzák. Kínában több ezer éve használják gyógyászati és kozmetikai célokra a juhok placentáját. A juh placenta tartalmaz számos hasonlóságot mutat az emberi placentával. A juh méhlepény gazdag aminosavakban, lecitinben, cephalinsnan, oligoszacharidokban, különféle vitaminokban és fehérjékben ami fontos az immunitás megtartására. Mikor egy juh megszületik, vele együtt születik meg a placenta, mely táplálta a magzatot. Ahhoz, hogy a placenta alkalmas legyen a kozmetikai termékekben felhasználásra, több megtisztító szakaszon megy keresztül. A placenta ebben a nyers formában nem használható fel kozmetikai és gyógyászati célokra. A méhlepény feldolgozása közben eltávolítják a potenciálisan veszélyes anyagokat és kivonják az értékes anyagokat, amiket felhasználnak a kozmetikumokban.

Érvek, ígéretek: A placenta kivonat serkenti a bőr regenerációs folyamatát,  teljesen eltávolítja a pattanásokat, kisimítja a ráncokat, és enyhíti a kiszáradás és egyéb bőrproblémák hatásait.  A bőr visszanyeri lágyságát és tisztaságát, olyan lesz mint egy újszülött bőre. Növeli a sejtosztódás arányát, javítja a sejtek anyagcseréjét, elősegíti és felgyorsítja azoknak a sejteknek a növekedését, ami „kijavítja” a ráncokat, világosítja az öregségi foltokat, javítja az immunrendszert, megfiatalítja a szöveteket.

Ellenérvek, vizsgálati eredmények: A placenta kivonat  méhlepényből van, ez az a szerv, amelyet a nőstény emlősök termelnek a terhesség alatt,  ebből ered a köldökzsinór, hogy a táplálja és oxigénnel lássa el a magzatot. A méhlepény progeszteront ösztrogént és más hormonokat termel, amelyek növelik a lehetséges egészségügyi kozkázatokat a testápolási termékekben.  Egy vizsgálatban, melyet négy 8 éves korú kislányon végeztek, 24 hónapos placenta és ösztrogén kivonatot tartalmazó hajápolási termékek alkalmazása mellett az derült ki, hogy a kislányok 2 év alatt óriási nemi fejlődésen mentek keresztül,  fejlett mell és  szeméremszőrzet alakult ki náluk. A mellnövekedés üteme és a szőrzet is kevesebb lett, ahogy a termékek alkalmazása megszűnt. Úgy találták nincs más oka, korai szexuális fejlődésnek. 

A placenta térhódítása határtalan. Nem azt mondom, hogy ez egy olyan trend, melyet elhibázott követni. Azt mindenesetre javaslom, hogy a fiatalság ígérete miatt ne vásároljunk ellenőrizetlen terméket. Nézzünk utána, mit veszünk meg, az interneten nagyon sok hamis és hatóanyagot nem tartalmazó kozmetikum terjeng. Ha csak a hatóanyag hiány lenne, de még veszélyesek is.  Gyerekektől mindenesetre zárjuk el ha ilyen kozmetikumot vásárolunk 🙂 Olyat is olvastam, hogy nem a juhok placentájából készül maga a kozmetikum, hanem a méhlepényben található vitaminok, aminosavakat és fehérjéket teszik bele, melyeket növényi kivonatokból állítanak elő. Ezt a fajta megközelítést sokkal biztonságosabbnak érzem. Koreában elterjedtebbek a növényi alapú placenta kozmetikumok, mint az állati eredetűek. Egy – két képet mutatok, hogy lássátok miről is van szó: placenta placenta-1 placenta-2

Placentát tartalmazó kozmetikumot itthon Magyarországon is vásárolhatsz a blog koreai kozmetikumokat árusító webshopjaiban, itt alább ezen a két linken:

Mizon placenta kollekció KERESÉS

Még több placentás termék KERESÉS – KATT ide

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*