10 szépségtipp Ázsiából

Az ázsiai nőknek legendásan szép, és hibátlan a bőrük. Mi a titkuk?

image

 

Gyermekkoruktól tanulják a helyes bőrápolást, mely hamar rutinná válik. Koreában egy magára valamit is adó nő bőrápolási rutinja akár 15 lépésből is állhat, szemben a mi szokásos 3 lépésünkkel. (artisztítás – tonizálás – hidratálás).

A legtöbb időt az arctisztításra szánják,  ez biztosítja a további készítmények hatékonyságát.  A megfelelően előkészített bőrben a hatóanyagok jobban tudnak hasznosulni. Koreában azt tartják, ha szép az arcod, akkor a lelked is rendben van, így hát meg is tesznek mindent bőrük szépsége érdekében.

Kétség sem fér hozzá,  hogy Ázsiában Korea a piacvezető a szépségápolási termékek gyártása, és forgalmazása terén. Minden évben hatalmas összegeket költenek az új fejlesztésekre, újabb és újabb készítményekkel lepve meg a fogyasztókat. Kereslet is akad bőven, lassan az egész világon tért hódítanak a nagy hatóanyagtartalmú, minőségi kozmetikumok, melyeknek még az ára is jó.

Szépségtippek, melyeket mi is be tudunk illeszteni a bőrápolási rutinunkba:

1. Alaposan tisztítsd meg a bőrt, tedd ezt puha szőrű speciális kefével, vagy elektromos arctisztítóval.

2. Amennyi időt szántál reggel a sminkelésre, legalább annyi időt szánj bőröd tökéletes megtisztítására, így a tápanyagokban gazdag készítmények jobban hasznosulnak.

3. Válassz olajtartalmú sminklemosót. Az olaj feloldja a szennyeződést és a sminket, miközben ápolja a bőrt.

4. Ha süt a nap, semmiképpen ne menj ki fényvédő krém nélkül. Nagyon sok készítmény, köztük a BB krémek, hidratálók is tartalmaznak fényvédőt.

5. Egyszer egy héten radírozd le az arcod valamilyen természetes összetevőjű arcradírral. Jó választás lehet a fekete cukrot tartalmazó arcradír, melyet sok gyártó kínálatában megtalálhatunk. Különlegessége, hogy a nedves arcra kenve pár perc alatt szépen elolvadnak a szemcsék, így ápolva és táplálva a bőrt.

6. Hetente kétszer használj valamilyen tetszőleges hatóanyaggal átitatott lap maszkot. A kínálat óriási. Vitaminos, paradicsomos, csiga kivonatos, kollagénes, uborkás, propoliszos, és még számtalan variációt találunk a bőrtípusunk speciális igényeinek megfelelően, vagy pillanatnyi hangulatunk szerint.

7. Használj káros anyagoktól, kőolajszarmazékoktól mentes, nagy hatóanyagtartalmú hidratáló krémet.

8. Szerezz be egy szérumot. Koreában ampullának hívják, mely a szérumnál koncentráltabban tartalmazza az összetevőket, hatöanyagokat.

9. Nap közben is hidratálhatod bőröd, amikor csak szükségét érzed az úgynevezett hidratáló köd alkalmazásával. Ez tulajdonképpen egy vízszerű folyadék, melyet az arcunkra fújhatunk, ha egy kis kényeztetésre vágyunk.

10. Ne csak kívülről ápold a bőröd. Igyál sok folyadékot, ha lehet zöld teát.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*