Így fogytam le 90 kilót – igaz mese egy emberről, aki történetesen az édesápám

Szép otthonában éldegélt egy ember, aki nem vetette meg a finom falatokat. Mozogni nem szeretett, és nem is igen tudott. Állandó szív és érrendszeri panaszokkal, magas vérnyomással küzdött. A lába óriásira dagadva, fekete színben pompázott. Évei alatt többször kísérletet tett arra, hogy lefogy, de a leadott kilói helyébe kis idő elteltével újak érkeztek, mígnem észrevétlenül elérte a 170 kilogrammos súlyt.

image

Egyre többször szorult orvosi segítségre. Egy alkalommal az orvosa azt mondta neki,  ha táncolni akar az unokái esküvőjén, le kell fogynia. És naná hogy meg akarta élni ezt a pillanatot, és táncolni is persze, na de ilyen lábbal? 

Elhatározta, nincs tovább. Le kell fogynia, minden áron. Ez 6 évvel ezelőtt történt. 

Nekilátott, egy saját módszer kialakításának.

 • Ráállt a napi 5-szöri étkezésre. Kis mennyiségeket evett, de sohasem maradt éhes.
 • Átálltak a teljes kiőrlésű, házilag sütött kenyér fogyasztására (max. napi 10 dkg)
 • “Nem azért eszem mert finom, hanem mert éhes vagyok” – csak addig evett, ameddig éhes volt, azután egy falatot sem.
 • Elkezdett gyalogolni, először 200 métert, aztán napról-napra egyre növelte a távot 
 • A fehér lisztet felváltotta a zabliszt, ezzel a habarás is tökéletes, de sütni is lehet vele
 • 3 liter vizet fogyasztott naponta
 • Köretnek inkább salátát, és savanyúságot fogyasztott tészta és krumpli helyett
 • Az édességtől sem fosztotta meg magát, joghurt gyümölcsökkel, és a felesége által kitalált zabpelyhes, cukormentes diós sütemény mindig a hűtőben várta, ha elkapta az édesség utáni vágy.

A súlya szépen csökkenni kezdett. Hű társa lett a gyaloglásban, Danny kutya.

image

Ha tehette, nem ült autóba, mindenhová gyalog ment. Pár hónap alatt 200 méterről 15 kilométerre növekedett a táv, a Velencei-tó partján. 3 km reggel, 10 km ebéd után, 2 km este, csak úgy levezetésképpen.

Három év alatt 170 kilogramm súlyról 79 kilóra fogyott. A saját maga által kidolgozott életmódot követi azóta is. Nem számít, hogy milyen idő van, esik, fúj, vagy havazik, a napi gyaloglásról nem mond le. Hű gyaloglótársa, természetesen mindig követi, nem is igazán lehetne otthon hagyni, ha itt az idő, a szájában hozza a pórázt.

image image

 A lábának semmi baja, a gyógyszereit elhagyta. Orvosi tanácsra pár kilót vissza kellett szednie, így a súlya 85 kilogrammban állt meg, melyet 3 éve tart.

Tartania is kell a súlyát, mert az unokák még nagyon fiatalok (14 és 17 évesek) és a leendő esküvőjükön nagyon számítanak a nagyapjuk részvételére 🙂

image

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

4 Comments

 1. Gratulálok, minden elismerésem! Külön gratuláció, hogy ennyi ideje tartja is az új életmódot!
  Milyen orvosi indok volt arra, hogy pár kilót visszaszedjen? Mert mástól is hallottam már ilyet, de mi az orvosi ok?

  • Többször összeesett az utcán, mert a vércukorszintje folyamatosan alacsony szinten volt. Ezért látta jobbnak az orvos, hogy szedjen fel egy pár kilót. Azóta tényleg nem volt ilyen probléma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*