Így képzelték a japánok a jövőt – és ez lett belőle

A 70-es évek végén amikor általános iskolába jártam, közkedvelt rajztéma volt a jövő. A feladat szerint mindenkinek papírra kellett vetnie, hogy hogyan képzeli el a jövőt 2000-ben. Azt hiszem én repülő autókat, és légpárnás vonatot rajzoltam, melyet robotok vezettek. Aztán mi lett belőle? Hát nem sok minden, még most 15 évvel később sem.

De hogyan képzelték el a jövőt Japánban, egy olyan országban, ahol a technika fejlődése megállíthatatlanul tör előre? És mi lett belőle?

Ez egy képzeletbeli vonat képe 1939-ből. A vonatot légcsavarok hajtják.

image

Egy kicsit túlteljesítették a víziót. Egy vonat 1997-ből:

image 

Egy képzeletbeli rakétatranszporter képe 1964-ből, (figyeljük meg a formát)

image

És itt a legújabb vonat, melynek prototípusa 2015 év végére készül el. Hangsebességhez közelítő sebességgel fog közlekedni, egy 300 mérföldes távot 30 perc alatt képes megtenni.

image

Egy gyermekgondozó robot képe:

image

Engedjétek meg, hogy bemutassam ROBEAR-t, aki egy sorozatgyártás előtt álló gondozó robot, melyet idős emberek segítségére fejlesztettek ki.

image

Ezen a képen, egy teljes mértékben robotizált iskolát láthatunk 1969-ből, ahol a tanuláson kívül, még a fegyelmezésre is van megoldás.

image

Egy kép napjainkból, ahol még táblára sincs szükség, mindent megold néhány laptop és fülhallgató.

image

Egy kép a régmúltból, mely idősíkok közötti átjárót ábrázol.

image 

Akkor most itt egy időgép következne. Hogy ilyen nincs? Japán egyik legnagyobb játékgyártó cége piacra dobott olyan telefontokot, mellyel az új iPhone 6 időgéppé alakítható. Mi is lehetne más a neve, mint Back to the Future II.

image

Még nem kezdték el a forgalmazást, így nem tudni működik-e. De ha ezt is megcsinálják, és megnyílnak az idő kapui, na akkor kénytelen leszek spórolni 🙂

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.