A helyzet az, hogy hosszú évek óta azon gondolkodom, mi olyat lehetne árusítani, ami korlátlanul rendelkezésre áll, és dolgozni sem kell érte. A kaviccsal gyerekkoromban próbálkoztam, de nem túl nagy sikere miatt felhagytam vele. Pénztermő fa magot még nem találtam, bár lehet hogy ez eBay-en ezt is lehet kapni, még körülnézek 🙂
Most viszont 2 napja duzzogok. Az ok egy ötlet, ami megint nem nekem jutott eszembe. Palackozni a tengervizet, ez micsoda biznisz.
És hogy mire jó a tengervíz? Hát főzésre.
A spanyol cég honlapján, melyet ITT érhetsz el, hosszan sorolják a baktériummentesített, szűrt tengervíz előnyeit. Elmondásuk szerint a só, mire az összes tisztulási folyamaton átmegy, az ásványi anyagok nagyrészét elveszíti. Ebben a dobozolt tengervízben a só mellett 96 ásványi anyag található. Az állítják, hogy a tengervízben főtt ételek sokkal teljesebb ízűek, mint azok, amiket csak simán sózunk. Emellett a túlzott nátrium-klorid fogyasztás törekvéseit is segítik, ugyanis ezeket az ételeket már utólag nem sózzák.
Spanyolországban egyre több rajongója van, köztük több híres séf is. 2015 nyarára tervezik a tengerentúli megjelenést.
A honlapon számos tanulmányt olvashatunk, melyek a tengervíz jótékony hatását taglalják különböző betegségek esetén.
Sőt, új élelmiszercsalád is bevezetésre került, melyhez tengervizet használnak fel. A hirdetés szerint tökéletes, előtte semmihez nem fogható ízvilággal találkozik, ha valaki ezeket a termékeket megkóstolja.
Kétségtelen, hogy ez egy nagy üzlet, de azért egyszer szívesen kipróbálnám. Ennyi ember csak nem tévedhet 🙂
“Ennyi ember nem tévedhet.” – mit a viccben, amikor a legyekről van szó. 🙂