Leszerelő amerikai katona jóravaló feleséget keres…

A forgatókönyv mindenhol azonos: leszerelő, vagy friss nyugdíjas amerikai katona egy gyermekkel  jóravaló feleséget keres.

A facebook remek induló színtér.

Ő az “én” amerikai katonám: Dennis. Leszerelés előtt álló, özvegy, Afganisztánban szolgáló katona, aki egy szem szőke gyermekét egyedül neveli. A Facebookon talált rám, nagyon teszem neki. Mivel esténként unatkozik, a leszerelés utáni életét tervezgeti.

image

Helikopter pilóta.

image

Szőke gyermek jobb szélen. 

image image

Kedvesen megírtam neki, hogy férjem van és gyermekem, akiket szeretek, próbálkozzon másnál. Nem nagyon érdekelte.

Hallottam már az efféle csalásról, és mivel egy ritka ronda kíváncsi ember vagyok, látszólag belementem a játékba, válaszoltam a leveleire. Kíváncsi voltam, mikor fogunk eljutni a pénz kérésig.

Minden este írt, elmesélte a napját, és minden alkalommal hozzátette, hogy egész nap csak az estére vár, amikor soraimat olvashatja. Terve szerint egy edzőtermet szeretne nyitni Amerikában, és szeretné ha odaköltöznék, és társa lennék ebben.

Egyre többet kérdeztem mindenféle dologról,  de nem lehetett a kerékvágasból kilendíteni. A kérdésekre persze nem válaszolt. Az volt az érzésem, hogy egy előre megírt nőbódító szöveget másolgat. 

Pár nap után meguntam. Végiggondoltam, ha én egy magányos, jó szóra éhes nő lennék, biztos jól esnének ezek a szavak, és valószínűleg bedőlnék neki. 

Valami cselt kellett kieszelnem, hogy az ügy végére jussunk – ha harc, hát legyen harc. 

Mivel egyre gyakrabban írta, hogy nagyon rossz kedvű, így beugrott valami. Elküldtem neki kedvderítőként a Grammy díjas keresztény zenész, Kirk Franlin: Smile című videóját. Afrikából származó barátnőm révén tudom, hogy ez az előadó nagyon népszerű arrafelé. 

A videó mellé, úgy mellesleg megírtam neki, hogy nem szeretek olyan emberrel beszélgetni, aki másnak adja ki magát. Azt gondoltam, téma lezárva, többet nem hallok felőle. 

Nem így lett. Meglepő fordulat történt. A levél elküldése után egy jóképű, fiatal, színes bőrű fiú jelölt ismerősként a Facebookon. Azonnal jött levél is mellé. Ő is keresztény, és most nagyon szégyelli magát. Elnézést kért, hogy be akart csapni, és kérte hogy legyünk barátok. Terhes barátnőjéről küldött képeket, és kért hogy értsem meg.

Győzelmi mámorban úsztam! Lelepleztem egy csalót. Természetesen nem válaszoltam neki, azt hiszem nem lett volna értelme. Mit tudtam volna írni? Megfenyegetem? Biztos nagyon érdekelte volna….

Most csak azt remélem nem egy internet kávézóban üldögél, és másolgatja a leveleket. Lányok, asszonyok ne hagyjátok magatokat átverni!

Már majdnem elfelejtettem ezt a sztorit, egészen tegnapig, amikor ez az ember jelölt ismerősnek a Facebookon … Gondolom nyugdíjas, és csak rám vár 🙂

image 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

20 Comments

 1. Nagyon érdekes cikk. Én pl. a skype-on kapok felkéréseket a partnerlistámra. Kb.8-10 jelentkező volt már, mindegyik Amerika különböző államából,persze angolul, amely nyelvet én nem beszélem folyékonyan, de nem is akarok kapcsolatot teremteni, mellőzöm őket. Fogalmam sincs, hogy a skype-on hogy jut hozzám, igaz a facebookon sokat kártyázok és ott minden náció megtalálható.

  • Szia! Az a helyzet, hogy nem az ismerkedéssel van a baj, nekem is van sok virtuális barátom. Itt a szándék az amit fel kell ismerni. Van olyan ismerősöm, aki egy ilyen állítólagos katonának jó sok pénzt küldött, a kinti életének az elindításához. Na ez a baj. És egy ilyen ügy jó sokáig elmehet…

 2. Így már legalább értem, miért keresnek meg idegenek, főként amerikaiak, fiatalok, idősebbek, barnák, fehérek!
  Soha, egyetlenre sem reagáltam!
  Köszönöm ezt az írást…mindig, minden körülmények között nagyon óvatosnak kell lennünk!
  A virtuális világban pedig főként!

 3. de sok ilyen egyént le tíltottam már!!! Nem lehet belőlük kifogyni!!!! Ennyire hülyének nézik a magyar idősebb nőket???

 4. Barátnőmet is megtalálták. Ő elment a rendőrségre. Az utasításuk alapján válaszolgatott nekik. Most elküldtem neki a cikket. Sajnos sokan bedőlnek… Pedig ez egy banda, akik mindenhol lecsapnak.

 5. Szép napot!
  Segitséget szeretnék kérni valoban van e olyan az amerikai katona afganisztánban szolgálonak a társának kell a nyugdijazást meginditani és ehhez fizetni kell 700 dollárt egy GHÁNAI bankba?
  ennek fejében kap egy csomagot ami iratokat tartalmaz és pénzt? vagy csak csalás?
  köszönöm a segitségeteket

    • Fizetni biztos nem kell a nyugdíjba menetelért, pláne nem egy Ghánai bankba. Ez egy abszolút logikátlan helyzet!

  • Csalás! Nem szabad velük foglalkozni ! A neten meglehet találni az ehez hasonló csalókat ! Sőt a valós Amerikai katonák fotóit teszik fől ! Ez egy csaló banda ! Rám most 2018 Március elején csaptak le !

 6. Szeretném tudni egy orvos katona ha vízumkérelmet
  kér kinek kell fizetni a vízumért A katonának vagy nekem akihez jönne a katona

 7. Szeretném tudni egy orvos katona ha vízumkérelmet
  kér kinek kell fizetni a vízumért A katonának vagy nekem akihez jönne, a katona én még nem kérdeztem ezzel kapcsolatosan!Szeretném tudni mert azt is ígérte feleségül szeretne venni.??

 8. Szeretném tudni egy orvos katona ha vízumkérelmet
  kér kinek kell fizetni a vízumért A katonának vagy nekem akihez jönne, a katona én még nem kérdeztem ezzel kapcsolatosan!Szeretném tudni mert azt is ígérte feleségül szeretne venni.?? Hol találom erre a kérdésemre a választ mert én még nem olvastam és ne is kérdeztem ?

  • Szia! Szerintem mindig a vízumkérő fizet, ez nem a te dolgod, és költséged! Vigyázz, ez valami becsapás lesz, ne fizess senkinek! Így szoktak pénzt kicsalni gyanútlan nőktől! Légy elővigyázatos!

 9. Magyarországi letelepedéshez vízum kérelem kell? Kinek kell megfizetni vízumot?Nekem akihez szeretne jönni.Vagy a katona orvosnak!Aki Kabulban teljesíti feladatát?

 10. Rohadt szemét , lehúzos tróger Banda ! Csalók ! Minden hölgy társaim vigyázzanak magukra !!!!! Üdvözlettel : Éva

 11. Köszönet Már egy éve levelezek Orvos barátommal Igaz küldtem neki már utalást Igen GANAI bankban ezek szerint csalás az egész ?Kérdezem ha meg írom nevét kapok -e válasz hogy egyáltalán Szíriában szolgál e ?Írta most nem tud jönni mert nem vagyunk házasok .Kéri még pénzt hogy házassági engedélyt kérjen Létezik ?És írja még a biztonságát is garantálni kell Létezik hogy ha ide jön Magyarországra kell neki biztonságért jót állni,?Hálás köszönet előre is Margit.

 12. Köszönet Már egy éve levelezek Orvos barátommal Igaz küldtem neki már utalást Igen GANAI bankban ezek szerint csalás az egész ?Kérdezem ha meg írom nevét kapok -e válasz hogy egyáltalán Szíriában szolgál e ?Írta most nem tud jönni mert nem vagyunk házasok .Kéri még pénzt hogy házassági engedélyt kérjen Létezik ?És írja még a biztonságát is garantálni kell Létezik hogy ha ide jön Magyarországra kell neki biztonságért jót állni,?Hálás köszönet előre is Margit.Volt hasonló Igen de kérem ha lehet válaszát .Még nevét nem írtam nem akarom baba sodorni.

  • Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de Ön egy csaló áldozata lett. Egy katonai orvosnak nem lenne szüksége pénzre, nem keresnek rosszul, nem szorulnak kölcsönre, sem kisegítésre. Ez egy teljesen tipikus eset, kérem ne küldjön neki több pénzt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*