Bizarr csokoládék Japánból – kipróbáltam

Japán a bizarr ízek hazája. Olyan sokféle ízvilág képviselteti magát, melyről mi itt Európában még csak  álmodozunk. Mindez a csokoládéra is igaz. A csokoládéfogyasztás némileg eltér a miénktől. Nem úgy van ám, hogy megveszünk egy 10 dekás táblát, aztán esszük amíg tart. Alapvetően kicsik a csokik, sok pici, más-más ízben. Ebbe a pici csokiba sűrítenek bele egy rendkívül gazdag ízvilágot.  Nálunk maximum azt tudjuk eldönteni, hogy fehér, tej, vagy étcsokoládét vásárolunk, persze valamilyen töltelék, vagy beleszórt ez-az még dúsíthatja.  Japánban a választék zavarba ejtő. 

Japán saját Nestlé gyára pl. csak a világon rendkívül népszerű Kit-Kat csokiból 15 év alatt 200! különböző ízt készített. Van egy alapkínálat, mely állandóan bővül a limitált szériás termékekkel.

A néhány fura íz: wasabi, lila édesburgonya, gofri, sült tea, citrom sajttorta, tökpuding, gyömbér,  zöld tea, vörös chili, sült puding, vörös bab, szójaszósz és még sorolhatnám.

kit-kat

Hallottál már sült csokiról? Van itt olyan ízű Kit-Kat is, amit kifejezetten sülve ajánlanak fogyasztani, ilyen a pudingos, és a sajttortás.

Japanese-Kitkat-mania

És hogy hogyan lehet egy csokit megsütni? Japán szakács barátunk beavat.

Ez a Kit-Kat őrület világméretűvé nőtte ki magát, óriási kínálatával sokkolva az ínyencek hadát. Mit mondjak, én sem szerettem volna lemaradni, mindenképpen szerettem volna meggyőződni, hogy igazak-e a városi legendák. Vége lett a nyárnak, így nem kellett aggódnom amiatt, hogy szétfolyik a cucc, nyugodt szívvel tudtam  megrendelni egy kóstolócsomagot  Japánból. Ő az. 12 különböző Kit-Kat, 3 féle Nestlé Aero, 2 féle Crunch, és 14 féle Tirol csokoládé.

A csomagot ennél az eladónál vásároltam. Az ára 19,99 USD volt, ingyenes nemzetközi szállítással.

image

Mi is ez a Tirol csokoládé?

Ez egy  ízorgia csoki. Van közötte sima egyszerű, és olyan is, melyet kétféle ízű csoki között egy gumicukor töltelék tesz még hangsúlyosabbá, ízletesebbé. Nálunk ez mindent vitt. A választék itt is parádés, ez csak néhány az elérhető változatokból.

tirol

Na és akkor most térjünk rá arra, hogy hogy ízlett!

Először is a Kit-Kat csokik kerültek kibontásra. Ő például a zöld teás. Inkább édes az alapíze, a teára a picit kesernyés utóíz emlékeztet csak.

image

Ez itt a tökpudingos verzió, mely egy igen különleges,  picit fanyar ízű csokoládé.

image

Bár a Kit-Kat-ek nagyon finomak voltak, nekünk mégis inkább a Tirol csokik jöttek be. Ez egy zöldtea Moschi nevű változat, itt látszik, hogy a csokoládéban van egy zselé töltelék. Így érik el a maximális ízhatást.

image

Többek között a csomagban volt lime-dinnyés, epres, kekszes verzió is, mind nagyon finom volt, A töltött változatokat ajánlom! 

A végítélet:

Az a helyzet, hogy talán jobb lett a boldog tudatlanság, ugyanis ennyiféle ízt már régen éreztem. A sablonos, és ötletszegény itthoni kínálat után egy effél ízorgia…  Ezután azt is belátom, hogy a mennyiség helyett a minőség fontosabb. Egy alkalommal bőven elég egy pici kocka, ízlelgeti kell, és nem megenni.

Ha te is megkóstolnád, az eBay-en óriási választékot találsz. Tirol csokiból már alig több mint 1000 forintért kóstolhatsz. Segítségképpen  kattints ide a kereséshez: 

Kit-Kat csokoládé keresés

Tirol csokoládé keresés

A japán ételek tesztelése még nem ért véget, egy japán előfizetéses snack és édességdoboz forgalmazója keresett meg, felkínálva  egy  dobozt tesztelésre. Örömmel elfogadtam. Ha megérkezik, részletes teszt következik.

Ha nem akarsz lemaradni, kedveld a blog facebook oldalát, vagy íratkozz fel a blogkövető hírlevélre.

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*