Így szerelhetsz kereket a talpadra

Évezredek óta él bennünk a vágy, hogy a gyalogos közlekedés helyett gyorsabban célba érjünk. Sokat elértünk, már nem kellenek napok ahhoz, hogy átszeljük a Földet. Mégis mindig valami újban törjük a fejünket, és legszívesebben kereket szerelnénk a talpunkra, nyerve ezzel azt, amiből manapság a legkevesebb van: időt.

Hogy kezdődött ez nálam?

Gyerekkoromban a legnagyobb álmom egy ilyen lábbal hajthatós lemez Moszkvics volt, temészetesen kék színben.

image

Aztán jött ez a klasszikusá vált film. Emlékeztek még rá, ugye?

image

Mit meg nem adtam volna egy repülő gördeszkáért. 

Hol tartunk ma? Érdekelnek az újdonságok? Megosztom veled, mit láttam a nagyvilágban.

A legegyszerűbb verzió, ez az újgenerációs elektromos gördeszka.

image image

Kicsi a súlya, könnyen kezelhető, 15-20 km/h sebességre képes. Önegyensúlyozós rendszerének köszönhetően könnyen el tudunk indulni vele, és nem esünk orra. Világít, és még zenét is hallgathatunk rajta. Árakat illetően elég nagy a szórás. Legolcsóbban 200 USD körül láttam.

Hogy hogyan működik? Nagyjából így:

Van ez a verzió, mely csak egy keréken fut.

image

A fogantyújánál fogva vihetjük magunkkal, aztán ha végeztünk a tennivalónkkal, csak rápattanunk, és már visz is oda, ahová akarjuk.

Közelebbről így néz ki:

image

Őt is nézzük meg használat közben:

Árammal tölthető, egy töltéssel maximum 30 km-t mehetünk vele, átlagosan 20 km/h sebességgel. Legolcsóbban 220 USD körül láttam.

Létezik olyan verziója is, melynek van egy kihúzhatós kapaszkodója.

image

Természetesen van ettől komolyabb cucc is. Ha ilyet szeretnél, már kicsit mélyebben a zsebedbe kell nyúlni. Az első képen szereplő indulóára nagyjából 700 USD szállítással együtt, a második képen szereplő ára kb. 1000 USD szállítással együtt.

image image

Jók ezek, nagyon tetszenek, de a magam részéről inkább egy ilyet tudnék elképzelni. Igen tudom, nem kék, nem Moszkvics, de mit mondjak, haladni kell a korral. Ja az egykerekű? Azt meghagyom a fiataloknak, ezzel tuti nem bukok orra. Bár ki tudja? Én bármire képes vagyok…

image

A bemutatott termékeket Kínából az Aliexpress oldalról válogattam. Ha érdekel a választék, kattints ide a keresésért: Kétkerekű gördeszkaegykerekű robogófogantyús robogó

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*