Régimódi samponszappan – kipróbáltam

Hosszú idő kellett ahhoz, hogy mindent elhiggyünk a vegyipari cégeknek. Hangzatos molekulák, mindent feloldó tisztítószerek, szépségipari csodaszerek. Elhittük, használjuk. Minél jobban mar, annál jobb. Minél többféle furcsa vegyi összetevőt tartalmaz, ígérve ezzel a ránctalanítás csodáját, annál jobb.

Vagy nem? Meggondoltuk magunkat?

Miután lemartunk mindent a tisztítandó felületekről, és szép lassan elszennyeztük a környezetünket, vizeinket, és tartósítottuk, vegyileg átitattuk a testünket, rájöttünk, hogy takarítani ecettel is lehet, és hiszed vagy sem, de szappannal is moshatsz hajat.

Na nem akármilyen szappannal, samponszappannal.

Külföldön ódákat zengenek ezekről az apró, kizárólag természetes olajokat tartalmazó szappanokról, ezért én sem maradhattam le, kipróbáltam.

A választott alany egy USA-ból vásárolt J.R. Liggett’s márkájú, régimódi gyógynövényes samponszappan.

image

image image

Összetevői:
Olívaolaj, kókuszdió-olaj, ricinusolaj, friss tiszta New Hampshire-i forrásvíz, nátrium-hidroxid (kötőanyag), rozmaring-levendula, cédrusfa és egyéb illóolajok.

Kézzel készül, hagyományos módon, éppen úgy, ahogyan 100 évvel ezelőtt készítették.

Az ígéret szerint helyrehozza a haj szerkezetét, mentesíti és megtisztítja a vegyi anyagoktól. A fejbőrbe massszírozva kitisztítja a pórusokat.

Ezt tapasztaltam én: 

Kibontás után egy mosószappanra emlékeztető illatú, natúr színű szappan fogadott.

image

A kezemben nemigen akart habzani, de a hajon rendkívül gazdag habot képzett. A hajat alaposan megtisztította. Furcsa, szappanra jellemző összetapadós hatású volt a hajam lemosás után, de miután megtöröltem ez rossz tapintás megszűnt. Az illata nem valami jó, de az ügy érdekében simán elviselhető.

Egy használat után azt vettem észre,  hogy nehezebben zsírosodik a hajam, mint azelőtt, és jobb a tartása, könnyebben kezelhető. Argán  olajat lehet esetleg még kiegészítésként használni mellette.

Folytatom a használatát, kíváncsi vagyok a hosszútávú hatásra is.

Akik régebb óta használják, a haj teljes megújulásáról számolnak be, és a világ minden kincséért sem térnének vissza a hagyományos samponhoz. Emellett a természetes hullámok is visszatérnek a hajba, és megszünik a haj viaszos tapintása. Beindítja a haj természetes regenerálódási képességet. Na erre kíváncsi leszek 🙂

Egy ilyen szappan egyébként hónapokig elég. Az ára jelenleg 1290 forintnak megfelelő dollár, legolcsóbban az iHerb oldalán. Minden vásárlásnál 10 %-os kedvezéményre jogosító kuponkód: MHB207

Te kipróbálnád?

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

2 Comments

  1. Kíváncsi vagyok, hogy válik be hosszú távon. Én még keresem a megfelelő sampont. Lehet, rossz helyen keresgélek és nekem is inkább szappannal kellene próbálkoznom??!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*