Így vásárolj gyűrűt a neten

Külföldről nagyon szép, egyedi gyűrűket vásárolhatunk, mégis sokakat visszatart, hogy nem tudják felpróbálni a kiválasztott darabot. Lehetséges megfelelő méretű gyűrűt választani próba nélkül? Éppolyan lehetséges mint ruhát vagy cipőt, csak tudnunk kell a megfelelő méretet.

A méret eldöntéséhez nincs szükségünk másra, csak egy mm beosztású vonalzóra, és egy kényelmes, jó méretű gyűrűre. Megmérjük a gyűrű átmérőjét, feljegyezzük a kapott mm-ben kifejezett értéket, és kikeressük a lenti mérettáblázatból a méretünket.

image

Ha nincs olyan gyűrűd, melyet használni tudnál a méréshez, ezt a segédeszközt is igénybe veheted. Kinyomtatod, az ujjad köré tekered, és máris látod a méreted. (miután kinyomtattad, ellenőrizd a mérőszalag megadott hosszúságát, nehogy torz eredményt kapj)

 

image

Ha tudod az átmérő mm-ben meghatározott érékét, a világ bármely pontjáról vásárolhatsz gyűrűt,  ehhez elég egy efféle konvertáló táblázat. 

image

Most, hogy már tudod mekkora a gyűrű méreted, nézzünk egy konkrét példát. Kínából történő vásárláskor az első táblázat lesz a segítségedre.  

A táblázat szerint az én méretem: 8-as.  Elsőként keressünk egy szép töltött arany gyűrűt az eBay-en. Kattints ide, hogy lásd te is, milyen eltérő módon méreteznek: KERESÉS

Példának okáért, itt ez 10 karátos töltött fehérarany gyűrű. A méret itt egyértelmű: Size 8, tehát jó.

image

Akkor se ijedjünk meg, ha a méret mellett mindenféle betűket látunk. Lehet, hogy többféle méretjelző betűt láthatunk a leírás mellett, de az meg attól 7-es, vagy 8-as, csak pl. az UK méretezés is mellé van írva. A gyűrű adatlapján is van mérettáblázat, érdemes azt is megnézni.

image

 

Ugye nem is olyan nagy ördöngösség a netes gyűrűvásárlás? Már csak választani kellene tudni a hatalmas választékból! Na az lesz a nehezebb …

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*