Külföldi webshopok – India 2.

Látogassunk el a messzi Indiába. Nézzük meg, melyek a leggyakoribb ruhatípusok ott,  és keressünk az itteni öltözködésünkbe beintegrálható ruhadarabokat.

Indiai ruhákat itt Magyarországon is lehet kapni, de ezek kevés kivételtől eltekintve olcsó tucattermékek. Ha valami igazán különleges, egyedileg tervezett ruhát szeretnél vásárolni, Indiáig kell menni. Na nem gyalog (repülővel) elég online 🙂

Nagyon sok szép ruhát vásároltam már Indiából. Több olyan felsőm is van, amit nagyon aprólékosan kézzel hímeztek és horgolással díszítettek. Sőt az is többször előfordult, hogy a megadott méreteim alapján, egyedileg készítették el a kiválasztott ruhát.

A híres spanyol Desigual márka is indiai mintákat csempész táskáira és ruháira.

Ezeket a mintákat az online shopokban található indiai ruhákon is láthatjuk visszaköszönni.

Mielőtt belevetnénk magunkat az indiai webshopok világába, nem árt ha néhány dologgal tisztában vagyunk.

A leggyakrabban előforduló ruhafajták:

Kurti, kurta – indiai felső

Többféle stílus és hossz létezik. Mi tunikának hívjuk.

image

Salwar kameez:  három részes ruha együttes, mely áll egy felsőből, egy hozzá passzoló nadrágból és kendőből.

Ha ilyet vásárolunk, kétféle méretet kell megadni, az első a felső mellbősége „-ban, a másik méret a nadrág hossza. A leggyakrabban ezt a típust varrják meg a megadott méretek alapján, egyedileg.

image

Saree – szári, hagyományos indiai ruha

Áltálaban jeles alkalmakra hordják ( általában hímzett, arany szegéllyel díszített) főleg a teljes szárit, ami egy 9 méteres ruhadarab, melyet meghatározott módon kell a test köré csavarni.

image

Lehenga Choli: blúz szoknyával

A lehenga choli ez egy szűk rövid blúzt, és egy hosszú szoknyát jelent. 

image

Dupatta: a dupatta a ruhákhoz viselt nagy méretű kendő

image

Amit még fontos tudni: 

Az indo western megnevezés jelöli azokat a ruhákat, amelyeket a nyugati stílussal ötvözve, számunkra is hordhatónak terveztek.

A méreteket tekintve: alacsonyabbak mint mi, így magasabb hölgyeknek nagyon meg kell válogatni a fazont. (A derékszűkítés magasabb testalkatú esetén könnyen eshet a mellhez, így átszabásra lehet szükség) A méreteket „-ban határozzák meg. Ez minden esetben a mellbőséget jelzi. Pl. 42 méretű ruha 42 * 2,54 = 106,68 cm mellbőségű hölgyre lesz megfelelő.

Dressology

A Dressology a hagyományos indiai ruhák mellett tervezők által megálmodott kreációkat kínál. Ezek a ruhák a keleti stílusjegyeket viseli, de a nyugati hölgyek számára is abszolút hordható kategóriát képviselik.

A honlap fejlődik, folyamatosan újabb és újabb menüpontokkal, lehetőségekkel bővül.

A szállítás világszerte ingyenes.

Webshop elérhető itt: Dressology

A kínálatból:

image image image image image image image

Indianselection

Az Indian Selection webshop hagyományos indiai ruhákat és nyugati hölgyek számára is kínál hordható darabokat. Ezen kívül díszpárnák, terítők, ágyneműk és egyéb taxtíliák találhatóak a kínálatban.

A szállítás 75 USD feletti rendelés esetén ingyenes.

Webshop elérhető itt: indianselection.com

A kínálatból:

image image image image image image image

Yizzam

A Yizzam ennek a bejegyzésének a kakukktojása. Nem hagyományos ruhákat árusítanak, hanem mindenféle mintával ellátott színes pólókat, felsőket, nadrágokat, hölgyeknek, uraknak és gyerekeknek.

Webshop elérhető itt: yizzam.com

A szállítási költség:

image

A kínálatból:

image

image image image image image

Ebay

eBay jó barátunk most sem hagy cserben. Indiai eladók óriási választékban kínálják portékájukat, igen olcsón, többnyire ingyenes szállítással. Némely boltban igazi különlegességekre is bukkanhatunk.

Na és most, hogy már mindenki tudja, hogy melyik ruhadarab mit is takar, keressünk is rá sorban. Kattints a kép feletti KERESÉS szövegre, és nézd meg a kínálatot, csemegézz kedvedre 🙂

A képeket az eBay keresés során megjelenő kínálatból válogattam.

Kurtis KERESÉS

image

Salwar kameez KERESÉS

image

Saree KERESÉS

image

 

Lehenga Choli KERESÉS

image

Dupatta KERESÉS

image

Nadrág KERESÉS

Ha egy jóképű indiai nadrágot keresel, azt is találsz. Egy bő nadrág, egy egyszínű pólóval remek nyári viselet.

image

Az indiai felsők legginggel mutatnak a legjobban. Ebben az eBay-es shopban az egyszerűek mellett, még egyedi színeseket is találtam.

Színes legging

image

Jó nézelődést!

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

2 Comments

 1. Szia,
  Nagyon alapos és jó gyűjtemény! Gratulálok!
  Én rajongok az indiai ruhákért, nagyon szeretnék állandó vásárló lenni. Sajnos az általam próbált webshopok nem szállítanak Indián kívüli címre. Pl. a jabongworld.com elég nagy választékkal már nem érhető el, de másokkal is hiába próbálkoztam.
  Az ebay nem az igazi… Ha van még ötleted, szívesen veszem.
  Köszönöm 🙂

  • Szia! Köszönöm! Én is nagyon szeretem az indiai ruhákat, jó néhány van a szekrényemben. A legtöbbet talán az Utsav Fashion oldaláról vásároltam. Nagyon sok időt fordítottam már az indiai piac feltérképezésére, nagyon kevés olyan shop van, aki hajlandó Európába is szállítani. Azért nem adom fel, találtam már egy jó kis kontaktot. Az Alibaba oldalon is vásároltam már, közvetlenül a gyárból – 4 db tunikát 70000 Ft ért 🙂 Az Alibaba oldalon a vásárlás nem egyszerű, de írtam már róla, abban a cikkben mindent megtalálsz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*