Így lehet címed az USA-ban – bármelyik webshopból vásárolhatsz

Az egyre szélesedő online kereskedésnek köszönhetően egyre több  amerikai webshop vállal szállítást az Európai Unió területére.  

Ennek ellenére ez a szám a milliónyi webshopnak csak a töredéke. Könnyen járhatunk úgy, hogy nyálcsorgatva nézzük a kínálatot, és a hihetetlen, sokszor 90 %-os akciókat, az „almás” és egyéb műszaki cuccokat töredékáron, amit persze csak az Államok területén szállítanak. Természetesen ingyen…

Na ekkor bánjuk, hogy nincs kint egy ismerősünk, vagy nincs legalább egy amerikai címünk.

Jó hírem van: bármelyik lehetséges.

Az ismerős beszerzéséban sajnos nem tudok segíteni, de azt tudom, hogy hogyan tehetsz szert egy amerikai címre.

image

Ha lesz egy címed az USA-ban, bármelyik webshopból rendelhetsz, onnan egy szállítmányozó cég Magyarországra repíti átlagosan 2-4 nap alatt. 

Több cég vállal ilyesmit, az én választottam a  MyUS . A 18 éves múltjuk, és az általuk szállított napi 10.000 csomag, és a számtalan pozitív visszajelzés garantálja a megbízhatóságot.

Most foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat:

Hogyan működik?

Regisztrálj a MyUS.com oldalon. Válassz tagsági szintet, mely az USA címed fenntartását szolgálja. A lehetőségeket itt láthatod:

image

Ha folyamatosan rendelsz, és olcsóbb, kedvezményesebb  szállítási árat szeretnél akkor érdemesebb a prémium, minden más esetben elegendő az alap csomag. Van egy egyszeri belépési díj, ami 10 USD.

Regisztrálás után azonnal megkapod azt az amerikai címet, melyet a webshopban történő regisztrációnál meg kell adnod.

Ezután nincs más hátra, mint az, hogy vásárolj a legnagyobb, legnépszerűbb webshopokban, és add meg az USA címedet szállítási címként.

Amint megérkezett erre a címre a megrendelt terméked, e-mailt kapsz, melyben tájékozatnak, hogy melyik futárszolgálat mennyiért hozná el a csomagodat.

A legolcsóbbat, vagy a legszimpatikusabbat kiválasztod, tájékoztatod a céget, és vársz. Átlagosan 2-4 napot. A cég vállalása szerint ennyi idő alatt ér ide a csomagod. Természetesen ezt a magyar vámeljárás meg hosszabbíthatja.

Mennyiért?

Sarkalatos kérdés az ár. Természetesen van lehetőség előzetes kalkulációra, így eldöntheted, megéri neked ez így, vagy sem.

Az előzetes kalkulációt itt éred el: Szállítási díj kalkulátor icon

1 kg -0s csomagra kalkuláltam az árakat, csak a tájékozatás kedvéért. Az apró csomagok persze sohasem rúgnak 1 kg-ra, itt természetesen árányosan kevesebb díjjal kell kalkulálni.

image

Az oldalon létezik egy országonkénti hasznos tudnivalókat gyűjtő oldal. Itt érhető el a magyar oldal.

Mit ne vegyél?

A magyar oldalon tételesen meg tudod nézni szállító cégenként a korlátozásokat, vagy olvasd el az én összeállításomat itt: Behozatali tiltólista

Honnan vásárolj?

Bárhonnan vásárolhatsz, de ez a lista a legkeresettebb webshopokról is jó kiindulópont lehet: A legnépszerűbb USA webshopok listája 

 

Remélem tudtam segíteni, és egy kicsit közelebb került hozzád az eddig elérhetetlen.

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

11 Comments

 1. Jól értem: ha rendelek egy amerikai kozmetikai cégtől, így amerikai címre, ( és amelynek termékeit egyébként megvámolják, /nem Magyarországon élek, de az amerikai cuccokon itt is hatalmas a vám/ ), akkor a futárcégek bevonásával a vám kikerülhető?

  • Hát szerintem nem kikerülhető. Amint belép az országodba, az ottani vámszabályok szerint fog adózni. Én is rendszeresen vásárolok az USA-ból, eddig még nem kellett vámot fizetnem, de kínosan ügyelek arra, hogy a 40 USD-t ne lépjem túl DHL Globalmail szállításnál. Nem tudom, hogy milyen kozmetikai cégtől szeretnél vásárolni, olyan amely közvetlenül nem szállít oda ahol élsz? Erre jó a MyUS szolgáltatása. Ajánlom a figyelmedbe a legfrissebb cikkem, ahol elmesélem, hogy én honnan szoktam organikus és natúr kozmetikumokat, olcsó sminktermékeket vásárolni. Nézz körül, hátha nem szorulsz közvetítőre.

   • De igen, szállítanak, csak reménykedtem, le lehet faragni kicsit a vámból, úgy tűnik azonban ez sajna, nem lehetséges, ez van. 🙁 Én nem vagyok ilyen bio-öko-organikus típus, de olvastam a cikket, nagyon hasznos!

  • Sziasztok,
   A felesegem nagyon szeret kozmetikai termekeket vasarolni, es eddig a myUS-t hasznaltuk de nem voltunk vele megelegedve. Most a Shop2Ship.com -et hasznaljuk. Olcsobbak es gyorsabbak ugyhogy tudom nagyon ajanlani. Ott kaptunk segitseget is az ado es vam kerdesekkel.

   • Kedves Ábel!

    Hogyan működik bővebben ez az alternatíva?
    Olvastam, hogy egyes partnereknél 7% kedvezmény is van.
    Áfa és vámkezelés hogyan alakul?
    Ha van vámkezelés, kedvezőbb mint a rendes postai vámeljárásban?
    Szép estét!

    • Kedves Ildiko,
     Amerikában 7%-os adó van a termékre, ezt lehet megsporoni. Vám es Áfa-t mindig kell fizetni ha a termék értéke egy bizonyos összeg fölött van. Nagyon kedves az ugyfel szolgálatuk, biztosan tudnak neked segiteni bármilyen kérdésben: shop2ship.com / info@shop2ship.com.

    • Igen a Shop2Ship-et lehet bármilyen rendeléshez használni. Regisztrálni kell a honlapjukon es a címet amit ott kaptok kell az eBay vagy bármelyik másik honlapon beiirni. Amint megérkezik hozzájuk a csomag, küldenek egy email es továbbíthatod Magyarországra.

     • Igen látom, bár a díjkalkulátor szerint kétszer annyiba kerülne náluk, mint amennyit az ebayen kérnek :s. Szóval nem tudom Te miket szoktál rendelni, hogy megérje, mert kisméretű csomagoknál úgy tűnik nem igazán.

     • „Best Price Guarantee”-t ajánlanak. Úgyhogy ha beszelsz velük es megmondod nekik hogy olcsóbban megkapod máshol, akkor legtöbb esetben ugyan azért az árért felajánljak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*