Megéri az árát a C-vitaminos zuhanyfej?

A C-vitamin jó a testnek, jó a bőrnek, és még a hajjal is csodát tesz. De mit tegyünk, fürödjünk citromlében?

Nem szükséges, itt a C-vitaminos zuhanyfej.

Hogy mit tud, és hogy megéri-e az árát? Erre keresem ma a választ.

A C-vitamint “csodavitaminnak” tartják. Orvosol éppúgy megfázást, mint komolyabb betegséget kiegészítőként. Talán az sem véletlen, hogy egyre több arcápoló, és hajápoló készítményben jelenik meg, egyre nagyobb koncentrációban.

A legújabb trend szerint a legjobb, ha C-vitaminnal dúsított vízben zuhanyzunk.

image

Ez egy cserélhető patronos zuhanyfejjel érhető el. Ionizálja, klórmentesíti a vizet, és C-vitaminnal dúsítja.

A klór sok esetben irritálja a bőrt, kiszárítja, és szélsőséges esetben ekcémát, szem irritációt, korpásodást okozhat, és akkor a babák szuperérzékeny bőréről még nem is beszéltünk.

A gyártó cégek azt ígérik, hogy ezek a problémák megszűnnek ezzel a vízszűrővel. A vízszűrő patront 10.000 literenként kell cserélni.

Az áruk igen változó. Néhány ezer forinttól kb. 30.000 forintig terjed gyártmánytól és csomagtól függően.

image

 

A lehetőségeket itt tudod megnézni: eBay keresés

Mit mondanak az USA-ban? 

Egyre több szállodai szoba van hasonlóval felszerelve, és a népszerűsége is folyamatosan nő. Sokan esküsznek a hatékonyságára.

Persze mint mindenben, itt is vannak ellenlábasok.

A szkeptikusok ugyan elismerik, hogy a C-vitamin tényleg reagál a klórra, és az alkalmazott szűrő is valóban megszűri a vizet a káros anyagoktól, de hogy ezt meg is teszi a vízátfolyás néhány pillanata alatt, és a C-vitamin is pillanatok alatt felszívódik a bőrbe – na ezt egyelőre nem hiszik el, tudományos bizonyíték híján.

Ártani biztos nem árt, talán érdemes kipróbálni. Ha valakinek nagyon érzékeny, száraz a bőre, talán ez lehet a megoldás a problémájára.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*