Így is segíthetsz az elmaradott országokban élőknek

Hozzájutni a betevő ételhez, orvosi ellátáshoz, tiszta ivóvízhez nekünk természetes, magától értetődő dolog. Sajnos nem mindenhol van ez így. 

Vannak országok, ahol minden nap nehéz, és olyanok is, ahol csak bizonyos térségek számítanak hátrányosnak, vagy valamilyen politikai, gazdasági helyzet okoz nincstelenséget, a napi megélhetésért küzdelmet.

Meggyőződésem, hogy mindenkinek a saját országában kell boldogulni. A szülőföldjén,  a hazájában. Nem az a cél, hogy a nincstelen, magukat a munkájukból eltartani nem képes, vagy a rettegés elől menekülő családok útra keljenek, és legyenek idegenek egy számukra furcsa kultúrában, kitépett gyökér nélküli faként kóboroljanak a sivatagban. Ki az, aki őrzi a hagyományokat, viszi tovább az értékeket, ha mindenki elmenni kényszerül? 

A segély nem megoldás. Aki ott él, holnap is éhes lesz.

Minden olyan törekvés, mely arra irányul, hogy a szülőföldjén támogatja az ott élőket, példaértékű. 

Hogy hogyan lehet segíteni? Példának okáért azzal, ha munkát adunk az elmaradott térségekben élőknek. Megvásároljuk az általuk előállított, legtöbbször kézzel készített, varrott, faragott, helyi alapanyagokból készített termékeket, melyért folyamatos díjazast kap a munkájáért, amiből a megélhetését fedezheti.

Elsőként egy olyan kezdeményezést mutatok be, mely nem kevesebbet vállalt, minthogy összegyűjti ezekből a térségekből a  kézműves termékeket, élelmiszereket, és a honlapján árusítja. Havi előfizetéses rendszerben is működik, minden hónapban más és más téma az, amihez összegyűjtik a különlegességeket.

Minden hónapban egy ilyen mexikói,  pálmalevélből készült dobozban érkezik a meglepetés.

martina-oaxaca-mexico-baskets

Néhány termék a kínálatból:

Ez az előző havi doboz, tunéziai, marokkói, indiai és mexikói termékekkel.

unnamed

Egy csupor Tunéziából.

mug-on-white_1024x1024

Jógamatrac táska – Guatemala

GlobeIn_Extras_MariannaJamadi_117_1024x1024

Pálmalevélből készült kosárka Mexikó

GLOBEIN_NOV_MARIANNA_JAMADI-32_0ac43769-7051-4dd4-811c-7a940edb7299_1024x1024

További információ itt: GlobeIn

Ez csupán egy kiragadott példa a sokból. Keresd a „Fair trade” kereskedelemből származó termékeket, élelmiszereket, ezzel is segítesz.

Ha elkötelezted magad, hogy komolyabban, hosszabb távon szeretnél segíteni, fogadj örökbe egy gyermeket.Compassion UK világméretű keresztény kezdeményezés arról szól, hogy egy általad választott, számodra szimpatikus, elmaradott országbeli gyermeket támogatsz. Támogatod a tanulását, a megélhetését, orvosi ellátását. Olyan esélyt adsz, mely nélkül nem tudna normális körülmények között felnőni. Neked csak 2 kávé ára naponta, neki a havi megélhetése, túlélése.

Nem fog hozzád költözni, a saját közösségében cseperedik, tanul. Természetesen tarthatjátok a kapcsolatot. Figyelemmel kísérheted az életpályáját és levélben kommunikálhattok.

Ő Ailyn Hondurasból. Ő és további sok kis társa várja, hogy valaki rátaláljon. 

HO2590522

Ha érdekel ez a lehetőség, és segíteni szeretnél minden további információt itt megtalálsz.

Hidd el, nemcsak nagy dolgokkal lehet másokon segíteni. Nézz körül, járj nyitott szemmel, mindig találsz rá alkalmat, hogy jót tegyél.

Adni jó, hidd el megtérül…

 

 

 

 

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*