Ez a gyönyörű bőr két legnagyobb titka

Évezredek óta kutatjuk a gyönyörű bőr titkát, mely nélkülöz minden bőrhibát, és az öregedés nyomai sem látszanak rajta.

image

Míg Kleopátra a szamártejre esküdött, addig manapság ez már színtiszta tudomány.  Nagyon sok ország költ csillagászati összegeket arra, hogy eleget tudjanak tenni a tökéletes bőr elvárásának. Ezekből az országokból kiemelkedik Japán és Dél-Korea, a két ország ahol a szép bőr alapelvárás. A jól ápolt, szép bőr mutatja a test és lélek állapotát, így ennek mindig rendben kell lenni. 

Ha a koreai és japán hölgyek legendásan szép bőrére gondolunk, el kell ismernünk, tudnak valamit.

Hogy mi a legnagyobb titok?

Most biztos azt gondolod, valami konkrét csodatévő krémmmel vagy fantasztikus kozmetikummal fogok előállni, mely megoldást jelent minden problémára.

Ki kell hogy ábrándítsalak.

Hiába a sok rendkívül hatékony készítmény,  példának okáért a csiganyálka kivonat vagy a hangzatos bizarr összetevők, ha kimarad a lényeg: a mindennapos alapos arctisztítás és a folyamatos fényvédelem.

Első titok: mindennapos arctisztítás

A koreai nők nagy gondot fordítanak az arctisztításra. Teszik ezt arctisztító gépek, kefék, arclemosók, artisztító krémek használatával.

Nagyon népszerű náluk a cuki kozmetikai termékek, így nem meglepő, hogy most újdonságnak számító 4D vibrációs arctisztító gép is Hello Kitty formájában jelenik meg.

image

Az artisztítás mindennapos kihagyhatatlan művelet, akár volt rajtad smink akár nem. Ezen még az sem változtat, ha ki sem tetted a lábad otthonról.

Néha (legalább hetente) érdemes az elhalt hámsejtektől is megszabadulni. Erre használhatunk valamilyen temészetes összetevőjű, pl. fekete cukrot tartalmazó arcradírt vagy valamilyen gyümölcssavas hámlasztót. Az én nagy kedvencem ez a vörösboros hámlasztó folyadék. 

image

Ha szép tiszta a bőr, na akkor jöhetnek a hatékony, kemikáliáktól mentes kozmetikumok, melyek csak így tudnak megfelelően a bőrbe jutni és hasznosulni.

Második titok: fényvédelem

Japánban és Dél-Koreában már régen rájöttek arra, hogy az egyik legfontosabb dolog a szépségápolásban a fényvédelem. Fényvédő krém nélkül ki sem lépnek az utcára. 

Most biztos valami naptejféleség jut eszedbe, mely egy klassz hófehér maszkot varázsol a képedre, mely elzárja a bőr pórusait a levegőtől. Hát ezek nem ilyenek, nagyon nem.

Nagyon sok hidratálóban, BB krémben található fényvédő, de léteznek csak fényvédő funkciójú termékek is.

Felmerülhet a kérdés: mit kell nézni, milyen faktorszámú fényvédő az elfogadható?

image

 

 A napfény mintegy 50 százaléka látható fényből, 45 százaléka infravörös sugárzásból, ás 5 százaléka ultraviola (UV) sugárzásból áll.  

Ez utóbbi szintén három részre osztható: UVA-ra, UVB-re és UVC-re.

Az alacsony hullámhosszú UVC-sugarak legnagyobb részét kiszűri a földfelszínt körülvevő ózonréteg.

A bőr barnaságáról és a leégésről is az UVB sugarak gondoskodnak, amelyek szintén hozzájárulnak a bőrrák kifejlődéséhez. Minél nagyobb tengerszint feletti magasságban nyaralunk, annál erősebb UVB-sugárzásnak vagyunk kitéve.

A készítményeken található SPF szám az UVB sugarak elleni védelmet mutatja meg. 

Az SPF 5 az UVB sugarak 80 %-át, az SPF 30 a 96,6 %-át az SPF 50 már az UBV sugarak 98 %-át kiszűri.

De nem elég az SPF számra figyelni, még ott vannak az UVA sugarak is.

Az UVA-sugarak hullámhossza a legnagyobb, e sugárzás hatol a legmélyebbre a bőrben. Az UVA-sugaraktól nem égünk le, de hosszú távon ez felelős a bőr öregedéséért és bizonyítottan szerepet játszik a legrosszabb indulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásában is.

Erre az Európában használatos PPD érték ad infomációt. Japánban ez PA+ értékkel jelzik. A legmagasabb érték, a legmagasabb védelemmel a PA++++ , európai megfelelője PPD 16+.

Tehát erre a két értékre kell figyelnünk, ha fényvédőt választunk, a faktorszám önmagában nem elég.

A legjobbnak a japán fényvédőket tartják, így nézzünk innen néhányat. A legjobb, legerősebb fényvédők SPF50+ PA ++++ értékkel rendelkeznek. Keresés:  ITT

image image

Ezek a legnagyobb titkok, melyekre ha odafigyelsz a bőröd meghálálja. Nem kell sok idő, és biztos te is eljutsz oda, hogy más is kíváncsi lesz a titkodra, szép és tökéletes bőröd irigylésre méltóvá válik. Sok sikert!

 

 

 

 

 

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.