Amikor a kínai vásárlás félresikerül

Van az úgy, hogy a külföldi online vásárlás félresikerül. Nem olyan, nem annyi, nem akkora, és néha nem teljesen olyan, mint amit elképzeltél.

A sorozat befejező részében Kína a terítéken. Az ország, ahonnan a legtöbbet és legtöbbször vásárolok.

Nagyon sok jó cuccot vettem már Kínából fillérekért. Az igazság az, hogy vannak holmik amiket csak innen veszek,

10 cucc amit Kínából érdemes megvenni 1. rész

10 cucc amit Kínából érdemes megvenni – 2. rész

és van néhány olyan is, amit kizárt. Évek óta “űzöm” az egyéni kínai importot. Nem mondhatnám, hogy minden vásárlásom felhőtlen volt, és azt kaptam ami kértem, de a tanulópénzt meg kellett fizetnem nekem is. Így visszagondolva szinte minden olyan csapdába beleestem, amibe mindenki más belesétált volna.

Az arány egyébként jó: 300 rendelésből nagyjából 10 a problémás.

Mutatok néhány gyögyszemet a gyűjteményemből, a levont tanulsággal együtt. Bal oldalon az üzletből származó kép, jobb oldalon a saját képem.

Nem minden akkora, mint amekkorának látszik!

Ezt a táskát az eBay-en licitáltam, jó gyorsan, nehogy valaki megelőzzön. Kár volt. Örültem neki, egy jó nagy strandtáskának gondoltam, amibe jégakkut is lehet tenni.

A helyzet az, hogy ez a táska nagyjából 30*20 cm, azaz két kis dobozos kóla ami belefér 🙁

Tanulság: mindig olvasd el a részleteket, és ha megfelelő a méret, csak akkor vedd meg!

image

Szuperolcsó: TILOS!

Póló ami jól néz ki, és pofátlanul olcsó? Szép álom…

Ezt a pólót az Alin vettük. Hihetetlenül olcsó volt, és talán a tiszta műszál anyaggal még meg is birkóztunk volna, ha nem összegyűrve festették volna meg. Így sajnos hibás lett.

Vitát indítottunk, a pénzt visszakaptuk. A póló kuka.

Tanulság: ha túl olcsó valami, az olyan is.

image

Kozmetikumot SOHA!

Be kell lássam, a kozmetikumok beszerzési helye nem Kína. Sokkal inkább Dél-Korea, Japán vagy Taiwan. Körömlakkon kívül nem is vagyok hajlandó mást venni innen.

Jó ötletnek tűnt ezt a kollagénes ampullát fillérekért megvenni. Aztán jött a hidegzuhany: nem tudom mennyire látszik, de az üvegben valami úszkál 🙁 – KUKA

Tanulság: ár alapján ne válasszunk kozmetikumot, és inkább maradjuk a fentiekben ismertetett országok termékeinél!

image

Pontos méretek tudatában vásárolj!

Ismét az ár dominált, amikor ezt a 800 forintos blúzt megvásároltam. XL-es méret biztos jó lesz… hát nem, nem jó. Rövid és mellben szűk.

Tanulság: minden termék adatlapján ott vannak a méretek, saját méretek hasonlítása nélkül ne vagyünk ruhát! Ami itt XL, az ott sokszor 3XL. Más a testfelépítésük, alacsonyabbak, vékonyabbak mint mi itt Európában, ezt figyelembe kell venni!

image

Egy vékony modellen minden jól áll!

Na igen. Nagyon sok interneten keringő félresikerült ruhának az a baja, hogy egy szép, vékony modellen meglátjuk, aztán azt gondoljuk, ez rajtunk is így fog állni. Hát ki kell ábrándítsalak: darázsderekad és hosszú combod nem lesz, csak mert olyan ruhát választottál! Talán ez az online vásárlás legnagyobb csapdája. Nem vállfán van a bemutatott ruha, hanem egy tökéletes alakú hölgyön – lássuk be ilyen paraméterekkel nem sokan rendelkezünk…

Nekem nagyon megtetszett ez a kardigán (mellény). Meg is érkezett a lenti sarokban látható kör alakú valami, két lyukkal a közepén. Két napig azon agyaltam, hogy hogy kell ezt hordani tulajdonképpen. Nagy nehezen sikerült belebújnom. Hát mit mondjak. Éppúgy néztem ki benne mint egy magyar tarka, pici bojtokkal …

Tanulság: mint az üzletben, online is válassz az alkatodnak megfelelő ruhát. Egy 40 kilós modellen bemutatott ruha mindig jól néz ki, de nagyobb méretben már nem olyan ám! 

image

Ne szegje kedved ez a bejegyzés, online vásárolni ugyanis jó. Igaz be kell tartanunk néhány játékszabályt.

Próbáltam már néhány segítő instrukcióval szolgálni korábban, itt megtalálod őket:

Erre figyelj, ha külföldről rendelsz ruhát

Így vásárolj cipőt online

Az összes vásárlási útmutatómat megtalálod: ITT

Problémamentes, józan, megfontolt vásárlást kívánok! Hidd el, ha körültekintően választasz, megkíméled magad sok bosszúságtól!

 

 

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*