Így kerülheted el legálisan a vám és ÁFA fizetést ha Kínából vásárolsz

Sokakat visszatart a vám és import termék ÁFA fizetési kötelezettség a Kínából történő vásárlástól. Létezik legális megoldás ezen költségek elkerülésére?

Kínából vásárolni olcsó, főleg ha apróságokról van szó, de mi a helyzet a nagyobb értékű, vámhatárt meghaladó telefon, tablet, és egyéb holmikkal? 

image

Ki lehet kerülni a vám és az ÁFA megfizetését?

Aligha. Hidd el, a NAV az összes trükköt ismeri. A svéd postán keresztüli szállítást is (sárga címke virít a csomagon, hiába a svéd cím, ez bizony Kínából jött) és azt sem igen hiszik el, hogy minden egyes csomag 10 USD alatti, vagy ajándék 🙂 Bekérik a megrendelési visszaigazolást, és a fizetést igazoló banki tranzakciós listát, aztán szépen kiderül minden…

Ha import termék ÁFÁ-t, és esetlegesen még vámot is kell fizetni, na meg még ott a nem kevés vámkezelési költség, akkor már nem is olyan nagyon olcsó az az olcsó.

Mit lehet tenni, van megoldás?

Igen van. Válassz olyan kínai céget, amely rendelkezik európai raktárral.

A kínai üzletek között a óriási a verseny, rengeteg webshop kínálja megvételre a portékáit. Az előnyösebb piaci pozícióért áldozatot kell hozni. Van néhány olyan kínai oldal, mely magyarul tudókat is alkalmaz, hogy a magyar, az magyar nyelven tudjon vásárolni, és az árakat is forintban lássa.

A kínaiak arra is rájöttek, hogy a behozatali költségek miatt az európaiak visszafogottan vásárolnak az üzleteikben. Nem volt mit tenni, kellett egy európai raktár, vagy több. Németország, Hollandia, Spanyolország – jellemzően ezek azok a helyek, ahol ezek a raktárak megtalálhatóak.

Ezeket a raktárakat alapvetően az elektronikai termékeket árusító shopok tartanak fenn, ugyanis ez az az árucsoport ami szinte mindig fennakad a szállításnál. Kínából érkező ruhát, cipőt tartalmazó csomag vámolására még nem volt példa a praxisomban.

Melyek azok a kínai üzletek, melyek rendelkeznek európai raktárral?

image

Az alábbiakban felsorolt online shopok rendelkeznek európai raktárral: (a kínálat megtekintéséhez kattints a linkekre)

Kizárólag az európai raktárakban lévő készletre vonatkozik a mentesség, így ha el akarod kerülni ezeket a költségeket ne navigálj el az EU raktárak oldaláról!

Minden esetben ellenőrizd le a termék adatlapján, hogy milyen raktárból fogják szállítani a kiválasztott terméket. Ha a HK, vagy CN feliratot látod, akkor Kínából érkezik, így nem garantálható az ÁFA mentesség. A termék adatlapján válassz  DE, ES, UK vagy más európai jelöléssel rendelkező raktárat, így nem érhet meglepetés!

Tomtop német raktára

Tomtop angol raktára

Tomtop spanyol raktára

Tomtop francia raktára

Tinydeal EU raktára

GearBest EU  raktára 

A GearBest 2018 évre használható kuponjait ITT találod —-»

Eachbuyer német/angol raktára

Rcmoment német raktára

Rcmoment spanyol raktára

A teljes EU raktárral rendelkező listámat, bővebb információval ellátva elolvashatod itt:

TOP 10 kínai elektronikai webshop európai raktárral

+ 1 extra tipp:

Ha telefont, vagy egyéb elektronikai cuccot keresel, érdemes felkeresned az angol eBay oldalát, melyet itt találsz, és ott is körülnézni. Remek márkás telefonokat kínálnak, arcpirítóan olcsón. Mivel az itt vásárolt termék Angliából jön, így  vám és ÁFA egyelőre szóba sem jöhet.

Néhány eladó az angol eBay-en, amit érdemes megnézni:

HiTech Elektronic 

Europa Depot

Gadget 4 Exchange

Dhammatek 01

Jó vásárolgatást, nézelődést.

Ha hasznosnak találtad az információt, tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalam, íratkozz fel blogkövető hírlevelemre garantáltan nem maradsz le semmiről.

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.