Ezért olyan népszerűek a koreai sorozatok

A világ Dél-Korea lábainál hever. Hatékony, mindenki számára elérhető kozmetikumok, világszínvonalú technikai eszközök, na és most még a sorozatok is? Vajon mit tudnak Dél-Koreában, amit mi nem?

Világszerte óriási rajongótábora van a Koreából származó kozmetikumoknak, talán ennek is köszönhető, hogy egyre nagyobb figyelem irányul az országra.  Szeretjük az érdekeset, az ismeretlent, a számunkra elzárt világot. Kíváncsiak vagyunk, vajon hogy élhetnek ők, és milyen dolgok foglalkoztatják az embereket mostanában? Vajon hogy zajlik egy lánykérés, milyenek a életkörülmények, és egyáltalán hogy lehet az, hogy mindenki ilyen szép?

kdrama1-1

Amerikai filmekkel tarkított kis világunk elég kiszámítható, és silány. Nyomozós, világmegmentős, orvosos, zombis, szuperhősös, repülő cápás, mindenkivel összefekvős, ronda beszédes, mindenkit kiírtós, “ennyire hülye nem lehet” vicces, vagy éppen űrlényes. A repertoár nagyjából ennyi. Valahogy túl sok a vér, a látványelem, a halomra tört autó.  Annyira megszoktunk már a közvetített erőszakot, hogy egy ember halála, betegsége már el sem borzaszt. A szobában szinte bokáig áll a vér, megégett, megcsonkolt embereket nézel, de már a szemed sem rebben igaz? 

maxresdefault

Na és te ember, ebben az eltúlzott, csak filmekben létező problémákkal teletűzdelt világban vajon hol vagy? Hol vannak az  értékek, a tiszta érzelmek, továbbgondolásra késztető képsorok?

Kinek kell az érzelem? Ha egy nő sír, az hisztis, ha egy fiú, akkor nagyon gyenge jellem, és nem férfi.

via GIPHY

 Pedig kellenek az érzelmek, értékek, mert enélkül, megfelelő minta nélkül megnézhetjük magunkat. Ha nincs megfelelő szülői minta, ahonnan a gyermekeink tanulni tudnának, és a média csak erőszakot, és érzelemmentes testi vonzalmat sugároz, annak súlyos következményei lesznek. Hogy lesz így 50. házassági évforduló, egy “nekem mindent lehet, és te nem számítasz” világban?

Ezek a koreai sorozatok pont azt adják, ami a nyugati televíziókból hiányzik. Finom, őszinte érzelmeket, irigylésre méltó emberi történeteket, családi értékeket. Egyre több ember gondolja azt világszerte, hogy igen, ez az ami kell, ez az ami hiányzik. Ehhez még hozzájárul a kiváló smink, szép arcú fiúk, lányok, normális történet, mely nem alacsonyodik le a szappanoperák szintjére, és nem nyúlik olyan hosszúra, mint a gumiszalag.

Készen állsz egy próbára?

kdrama1-3

Igen, gondolom most hogy felkeltettem az érdeklődésed, már csak az a kérdés, hogy hol lehet ilyen sorozatokhoz jutni. Lehet. Magyar felirattal.

Szinte hihetetlen, hogy létezik egy olyan oldal, ahol havonta 7000 különböző sorozat jelenik meg, és 200 nyelven feliratozzák azt, köztük magyarul is. Kipróbáltam a feliratot – parádés. Azt gondoltam, hogy csapnivaló lesz, de kifogástalan volt. Nem minden sorozat érhető el magyar nyelven, ezt a kiválasztott film oldalán vagy a film elindításakor tudod ellenőrizni.

Az oldalt itt tudod elérni:  Viki.com

Ha az oldalra kattintasz, itt azonnal felkínálja a Vikipass vásárlási lehetőséget, ezzel ne törődj, előfizetés nélkül is nézheted a filmeket. Menj a “korean” menüpontra, és  válassz a koreai drámák óriási választékában. Ha megnézel néhány reklámot is, úgy ingyen nézhetsz mindent filmet. A már említett Vikipass előfizetéssel, mely  4,99 USD-ba kerül egy hónapra, 49,99 USD-ba 1 évre nem kell (magyar!) reklámokat nézned, HD minőségben nézheted a filmeket, és hozzáférsz az exclusive tartalmakhoz.

Ha elindítottad a filmet (a kép jobb alsó sarkában play episode gomb), a film alsó felén a kis fogaskeréknél tudod a feliratot megváltoztatni. 

Én most az Örökösök (Heirs) című, 153.000 követőt számláló sorozatot kezdtem el nézni, mely a lehet-e románc a nincstelenek és gazdagok között alapszálon futó, családi dráma.

kdrama1-2

Nagyon jó időtöltést kívánok!

Ha tetszett tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalam, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*