20 konyhai eszköz szilikonból, mely azonnal a szívedbe lopja magát

A szilikonból készült konyhai eszközök sokoldalúak, nem kerülnek sokba, és sok apró bosszúságtól kímélhetnek meg.

Háziasszonynak lenni nem mindig egyszerű. Sok apró bosszúság ér minket nap mint nap, mely megoldásért kiált. Kifutott, beleesett, megégetett, és még sorolhatnám a gyakorló háziasszony napi problémáit. Néhány filléres apróság segíthet ezeken a gondokon.

Nézzük a felhozatalt!

Törhetetlen pohár

Ez egy olyan pohár, melyet milliószor lesodorhatunk a munkapultról, mégis egyben marad. Egyszerűen összehajtható, zsebben vihető, majd szükség esetén elővillantható.

img_7673

Teafilter tartó

Az megvan, amikor a filter kis papír fogója a méregdrága gyümölcsteádban úszik? Ezután nem fog…

img_7675

Tojás szétválasztó

A tojás felütése után a sárgáját kiemelhetjük ezzel a jópofa szerkezettel.

img_7676

Ugyanezt a célt szolgálja ez a helyes malacka is.

img_7684

Az étel kifutását megakadályozó fedő

Talán a legbosszantóbb dolog az, amikor kifut az étel, és klasszul ráég a lé a tűzhelyre. Ezt megakadályozandó találták ki ezt a szilikonos fedőt, mely alkalmi párolóedényként is használható.

 

img_7677 img_7678

Összecsukható tölcsér

Sok kütyü sok helyet foglal, kivéve ha összecsukható.

img_7679

Étel átemelő

Mindig bajom van azzal, hogy hogyan tegyek át egy kész sültet úgy, hogy ne essen szét. Ez jó megoldásnak tűnhet, már csak egy nem tiszta. Hogy kerül az átemelő a sült alá?

img_7680

Avokádó tároló

Ezt az eszközt a hecc kedvéért tettem ide, ugyanis azt a soha elő nem forduló esetet példázza, amikor az ember félben tesz egy avokádót a hűtőbe. Most őszintén, veled ez hányszor fordult elő az elmúlt évben?

img_7681

Pohár fedél

A pohárnak nincs fedője, legalábbis eddig nem volt, pedig néha jól jöhet. Van az úgy, hogy néhány órára a hűtőbe kell tenni a megmaradt gyümölcslét, vagy házi pudingot, pohárkrémet. Ilyenkor tehetnek jó szolgálatot ezek a pohár fedelek. 

img_7682

Mérőkanál

Egy evőkanál, egy teáskanál – írja a legtöbb recept. De mégis mekkora? Nekem legalább 3 féle evőkanalam van, mindegyik más űrtartalmú.  Melyik legyen a befutó? Inkább egy mérőkanálra voksolok.

img_7683

Többször használató szilikonos ételfedő

A megmaradt ételt zárhatjuk le ezzel a szilikonos, edényre idomuló fedéllel.

img_7685

Magfelfogó citrusprés

Legyen akármilyen citrusprésünk, a magot nehezen tudjuk kikerülni, hacsak nincs egy ilyen szilikonos szűrős facsarónk.

img_7686

Pattogatott kukorica készítő

Az előre csomagolt, zsiradékkal megfutatott drága bolti kukorica  helyett fillérekből készíthetünk saját magunk is, ebben a szilikonos edényben.

img_7687

Kenő, díszítő szett

Egyszerűen kenhetjük olajjal, tojással az ételt ezzel a szerkezettel. Cserélhető fejének köszönhetően díszítésre is használhatjuk.

img_7688

Gőz emberkék

Ezek az emberkék is meg tudják akadályozni az étel kifutását. Elegendő a fedél alá becsúsztatnunk.

img_7691

Szűrő

Nem egyszerű úgy leszűrni valamit, leönteni róla a levet, hogy ne kerüljön néhány ételdarab a mosogatóba. Talán így egyszerűbb lesz.

img_7697

Szilikon söröskupak

Sört visszazárni? Lehetlen küldetés… vagy mégsem?

img_7698

Szilikonos csipesz

Sok olyan edény van, amiben nem ildomos fémes eszközökkel kotorászni. Erre lehet jó megoldás a szilikonnal befedett fejjel ellátott csipesz.

img_7699

Hőálló szilikon kesztyű

A vastag textilkesztyű is jó, mint edényfogó eszköz, de nem tudom ti hogy vagytok vele, valahogy mindig átázik, vagy ráfolyik valami. Ez nem túl guszta, és állandóan mosni kell. Ettől sokkal egyszerűbb megoldás, ez a könnyen tisztítható edényfogó.

img_7700

Tekercs összefogó szilikon

A hústűk, és a cérnával való hús összevarrás ideje lejárt. Ez a 240 fokig hőálló szilikon összefogja az ételt, sütés, főzés közben is.

img_7701

A fenti konyhai munkát megkönnyítő eszközöket az eBay-ről válogattam. Az aktuális kínálat eléréséhez KATTINTS IDE.

Neked melyik a kedvenced?

Ha tetszett a válogatás, várlak vissza legközelebb is! Kedveld Facebook oldalam, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*