Méretproblémák kilőve, félkész ruhát is vehetsz a neten

Alkalmi ruhát szeretnél, de silány a hazai kínálat? Szeretnél valami igazán egyedit, amitől mindenkinek tátva marad a szája? Legyen egészen különleges, és hiába rendelted a netről, pontosan passzoljon rád?

Az online ruhavásárlás mindig rejt némi kockázatot magában. Vajon milyen lesz az anyaga? Na és a méret? Jó lesz rám?

A drágább, nemesebb anyagú alkalmi ruhák esetében még nagyobb a kockázat. Egy drága, rossz méretű ruha pazarlás. És egyáltalán mit fogok felvenni arra az alkalomra, amire szántam?

Indiában kitalálták, hogy mi erre a jó megoldás. Semi-stitched, azaz félig varrott ruhákat, együtteseket árusítanak megfizethető áron.

Szó sincs tömeggyártott cuccokról, egyedi ruhákról beszélünk, így nagyon különleges ruhákra lehet szert tenni, olyanokra, melyhez még hasonlót sem lehet kapni a hazai üzletekben.

Ezek a ruhák általában alkalmi, fényűző ruhák, vagy három részből álló, különböző stílusú együttesek. 

A három részes szett neve: salwar kameez. A szett egy tunikából (kurti) egy nadrágból és egy színben hozzá passzoló kendőből (dupatta) áll.

A képen egy hosszú felsővel, palazzo nadrággal megálmodott salwar kameez látható.

Leggyakrabban a salwar kameez Indiában az, amit nem varrnak készre. Jobban mondva akárhol is keresed,  alapból félkészen árusítják. Ha akarod persze megcsinálják.

Példának okáért itt ez a modell. Itt az látszik, hogy a félkész ruha ára 5.285 Ft. Kérheted normál konfekcióméretben, vagy a saját méreteidet megadva, a kép mellett feltüntetett felárért. (A weblap nem magyar nyelvű, csak automatikusan fordított)

Én inkább a félkész verziót ajánlom, így egészen biztos nem lesznek méretproblémaid. Az indiai hölgyek ugyanis alacsonyabbak, más testalkatúak, mint mi Európában. Nekem a kész ruháknál szinte mindig lejjebb kell varrnom a mell, és derékszűkítőt.

De mégis mit jelent az, hogy félkész?

Minden modellnél megvan adva, hogy mekkora méret az, ameddig alakítható. Ez általában 42-44″-os mellbőséget jelent.  Indiában “-ban mérnek, a cm-ben meghatározott méretet úgy kapod meg, ha a “-ban megadott méretet megszorzod 2,54-el.

A felsőrész hímezve, teljesen kidolgozottan érkezik, úgy hogy az oldala nincs összevarrva, csak a válla, hogy a kívánt méretre alakítható legyen. Külön érkezik a teljesen készre varrott ujja. A nadrághoz csak a szükséges anyagot küldik, de ezek viszonylag egyszerű szabásvonalú nadrágok, könnyű elkészíteni, testre szabni. A kendő természetesen teljesen készen van.

Milyen a kínálat?

Zavarbaejtően óriási. Miden üzletben többszáz összeállításból lehet választani. Nézzünk néhányat. Itt a salwar kameezek mellett a rendelkezésére álló ruhákból is válogattam.

Hol lehet ilyen ruhákat kapni?

A bemutatott modelleket az alábbi online oldalakról válogattam:

eBay szűrt kínálata  többségében ingyenes szállítás 

eBay teljes salwar kameez kínálata többségében ingyenes szállítás 

Ninecolours –  a szállítás súlytól függ

Ha tetszett a fenti ötlet, tarts velem legközelebb is. Kövess Facebookon, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*