Speciális diéta? Ha unod a hazai kínálatot, irány Amerika!

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes vagy paleo, organikus, vegán?  A speciális diéta, vagy a szokásostól eltérő étrend hozzávalóinak beszerzése nem kis kihívás, főleg ha nem egy nagyvárosban élsz.

Magyarországon általános tény, hogy szinte minden üzlet csak a legolcsóbb termékeket árusítja. Nincs is ezen mit csodálkozni, erre van kereslet. Az is gond, hogy ez egy kicsi ország, így a termékek árát óriási mennyiségek beszerzésével sem tudják kompenzálni. Ha valamilyen speciális cuccról van szó, még rosszabb a helyzet. Silány választék, néhány olcsó fűrészpor ízű termék (tisztelet a kivételnek), vagy ha jobb a minőség, az ár tuti csillagászati.

Mi a megoldás? Próbálkozhatunk egy erre specializálódott hazai webshopban, vagy akár szétnézhetünk abban az országban, ahol a speciális étrendet a legmagasabb fokon űzik, az USA-ban.

Az allergének felsorolása mellett minden lényeges adatot kötelező feltüntetni a csomagoláson, így könnyedén eldöntheted, hogy az igényeidnek megfelel-e az adott termék.

Itt van példának ez az organikus protein szelet.

A csomagoláson lévő jelölés szerint: USDA minősített organikus, gluténmentes, vegán, makrobiotikus, GMO mentes.

További adatai:

Nem bízzák a véletlenre, ez biztos. Nem is tehetik, ugyanis kimutatottan minden 13. gyermek és 10. felnőtt szenved valamilyen táplálékallergiában, ez nem lutri, illik komolyan venni.

Az egyre szélesedő globális kereskedelemnek köszönhetően ma már szinte mindenki számára elérhetővé vált az amerikai kínálat is. 

Főként speciális ételekre, egészséges élelmiszerekre és öko tisztítószerekre szakosodott a Vitacost amerikai webshop. 45.000 különféle terméket kínálnak. Áraik a tömeges beszerzésnek köszönhetően abszolút megfizethetőek.

speciális diéták termékeinek induló oldala INNEN érhető el.

Nagyon tetszik, hogy nem csak a termékeket vehetjük meg,  hanem egy hatalmas receptgyűjtemény is elérhető, segítendő a változatos táplálkozást. 

A gluténmentes receptgyűjtemény innen érhető el > 

A szállítás átalánydíjas, Európába: 9,99 USD (1,8 kg-ig)

Most elérhető egy olyan lehetőség, mely szerint az első rendelésedhez induló tőkeként kapsz egy 5 USD értékú kupont, ha ezen a linken keresztül regisztrálsz. A regisztrációnál megjelenik a kód, ezt jegyezd fel, ezt kell majd a kosár megfelelő helyére beírni. 30 USD feletti rendelés esetén tudod érvényesíteni. 

Alapértelmezetten a DHL Globalmail szállít, Las Vegasból Németországba, majd Németországból Magyarországra. Ez nagyjából 7-10 napot vesz igénybe. A csomagot a posta szállítja ki. Tapasztalataim szerint kb. 38 USD-ig a DHL Globalmail (azaz itt már a posta) nem vámol, én is megkaptam a csomagomat vámkezelés nélkül (36 USD volt a rendelésem végösszege). A sima DHL már nem ennyire jó fej, nagyjából 23-25 USD felett küldik az import termék Áfá-ról a számlát. Ennek tudatában vásárolj, és válassz szállítást.

Néhány kép az óriási kínálatból:

Nem szűnő kíváncsisággal továbbra is keresem azokat a beszerzési forrásokat, melyek számunkra is megfizethetőek, előnyösek. Ha tetszik ezen törekvésem, visszavárlak. Facebook oldalam is érdemes követni, az ha kihagyhatatlan akciót látok valahol, ott osztom meg.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

2 Comments

  1. Most küldtek egy 20%-os kedvezménykódot is, ami kombinálható a 10 dolláros első vásárlás kóddal. Nagyon megéri vásárolni, teljesen elámultam, hogy mennyi lejön a végösszegből!

    • Szia! Jó hogy mondod. Nekem is csücsül ez a 20 % a fiókomban, jó hogy az újaknak is megküldik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*