Tudtad, hogy az örökké puha maradó törölköző nem pamutból készül?

Gyakorló háziasszonyként sok bajom van a törölközőkkel. Elszürkül, kifakul és egy idő múlva olyanná válik mint a smirgli. Van megoldás?

Biztos a mosóporom nem jó, vagy az öblítő. Az mégsem járja, hogy néhány hónap után a gyönyörű pamut frottír törölközőmből egy szúrós, szürke, szégyellni való rongy legyen – gondoltam magamban, és eldöntöttem, ha a fene fenét eszik is rájövök a megoldásra.

Néhány éve volt mindez, és jelentem megtaláltam a megoldást. Nem a mosószerrel, kemény vízzel volt a gond, hanem az alapanyaggal.

A törölköző ami több száz mosás után is pihe-puha marad, megtartja a színét, nem szürkül el, antibakteriális, már új korában is nagyon jól szívja a vizet, az kérem 100 % bambusz szálból készül.

Mi az a bambusz?

A bambusz egy gyorsan növő növény, melynek nincs kártevője, ezért növényvédőszerek használata nélkül környezetbarát módon termeszthető. A bambusz belsejéből készült cellulóz adja azt alapanyagot, melyből a bambuszszálat készítik. Elhasználódása után 100 %-ban le is bomlik.

A bambusz szálból készült törölköző:

 • Rendkívül puha, és selymes, mely tulajdonságát sokszori mosás után is megőrzi
 • Rugalmas és tartós
 • Antibakteriális és gombellenes hatású, így a kellemetlen szagok képződésének is elejét veszi
 • Méretének akár háromszorosát is képes felszívni
 • Antiallergén
 • A felülete fényes
 • Kicsit talán vékonyabb mint a pamutból készült társa, de ez nem vesz le az értékéből
 • Drágább mint a pamut (a gyártó országból vásárolva persze nem feltétlenül, de erről majd később)

Tegyünk próbát!

A sok pozitív tulajdonság olvasása kíváncsivá tett, és első körben 3 törölközőt rendeltem, ennek vagy 2 éve. Tanusíthatom, hogy a fent taglalt pozitív tulajdonságok igazak, valóban tudja azt amit írnak róla. Ha a fiaim (férjem, fiam) választanak tiszta törölközőt, szinte biztos hogy a bambusz élvez elsőbbséget náluk, a puhasága és jó nedvszívó képessége miatt.

Éppen most rendeltem egy újabb adagot, megmutatom nektek (kicsit gyűröttek nézzétek el, de most kerültek elő a csomagolásból)

Vigyázat!

Érdemes alaposan áttanulmányozni a termék adatlapját, mert sokszor futottam már bele, hogy a pamutból készültre, vagy a kevert szálasra is ráírják, hogy bamboo fiber, és csak a leírásból derül ki a lényeg.

Csak a 100% (80 % arány még elfogadható) bambusz szálból készült rendelkezik a fent taglalt pozitív tulajdonságokkal! Ezt a szépséget is bambusz törölközőként árusítják, de az adatlapjáról kiderül, hogy csak 65 %-ban az.

Nem érdemes megvenni a legolcsóbbat sem, ha közvetlenül a gyártótól vásárolsz, még így is olcsóbban jössz ki, mintha itthon pamutot vásárolnál.

Mennyibe kerül, hol lehet kapni?

Az ár természetesen mérettől függ. A fürdőlepedő ára átlagosan 12 USD, kéz és arctörlő 2-3 USD, a közepes törölköző 5 USD-ba kerül.

Mivel a világ legnagyobb bambusz termelő országa Kína, így a legolcsóbban közvetlenül Kínából vásárolhatjuk meg. A választék miatt mindenképpen érdemes a nagy piacterek egyikén kezdeni a nézelődést.

Konkrétan ezt a három törölközőt az alábbi helyeken vásároltam: ITT , ITT és ITT ennél az eladónál.

Az Aliexpress bambusz törölköző kínálata >>>

Az eBay bambusz törölköző kínálata >>>

Jó nézelődést!

Ha tetszett, tarts velem legközelebb is, még nagyon sok érdekességgel várlak! Kedveld Facebook oldalam, íratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

6 Comments

 1. Nos, a cikkben szereplő információk igazak, imádom a bambuszt, van köntösöm is, és évek óta csak bambusz zoknit hordok. Viszont a 100% pamut törölköző is pihe-puha marad élete végéig, ha szárítógépben szárítjuk. Páncél keménységű törölközők is újra puhává változnak a szárítógépben.

  • Köszönöm, ez hasznos információ 🙂 Nekem sajnos nincs szárítógépem. Zoknit még nem vettem, azok is tényleg olyan jók?

 2. Szia, konkrétan melyik eladót ajánlanád? Te kitől vásároltál?
  köszi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*