Paul Newman még halála után 9 évvel is segít a rászorulókon

Rossz napja van? Segítsen valakin, és jobb lesz – mondta Paul Newman a magyar származású színészlegenda. De nem csak mondta, tette is. Életében, és az általa létrehozott alapítvány, vállalkozás révén a mai napig is, folyamatosan.

485 millió dollár. 1982 óta ennyire rúg a kiosztott támogatások összege. A itthoni Bátor Tábor szellemi atyja, aktív támogatója. A Bátor Tábor honlapján így írnak róla: “Múltunk és nemzetköziségünk Paul Newman nevéhez köthető. A színész úgy gondolta, a gyerekek a fájdalmas kórházi kezelés után mosollyal, derűvel és élményekkel rehabilitálhatók a legeredményesebben. Paul Newman 25 évvel ezelőtt létrehozott egy tábort az amerikai Connecticut-ban, ez lett az alapja a SeriousFun Children’s Network-nek, melynek 2007 óta mi is a tagjai vagyunk. A módszerrel ma 32 országban 40 betegségcsoportban érintett gyerek gyógyul.”

Honnan van a pénz?

1982-ben saját élelmiszermárkát alapított az USA-ban, melynek teljes nyeresége, és a jogdíjaiból származó bevétele a mai napig jótékonysági célokat szolgál.

Az általa alapított alapítvány hivatott a rendelkezésre álló források szétosztására. Eddig 46 ország nemes célja érdemelt támogatást, köztük természetesen Magyarország is.

Élelmiszer? Milyen élelmiszer?

Prémium minőségű élelmiszerek, és állateledelek szerepelnek a palettán.

A cég logója, és az alapító képe szinte minden egyes terméken feltűnik.

A Paul Newman nevével fémjelzett élelmiszereket az online kereskedelem térhódításának köszönhetően ma már mi is megkóstolhatjuk, így támogatva az alapítvány céljait, és természetesen megismerhetünk egy teljesen új ízvilágot.

Ismersz, most jön az, hogy kipróbáltam 🙂

Talán nem is én lennék, ha nem így lenne. Szeretem a természetes ízű édességeket, így a választásom erre a savanyú alma ízű édesgyökérre esett.

A “tele” dobozt sajnos nem sikerült rekonstruálnom, nagyon illékony ez a cucc. Iszonyú hamar párolog.

Finom almaízű, remek az állaga, és viszonylag sok van benne. Nem mondom, hogy ez a legjobb amit ebben a kategóriában az amerikai termékek közül kóstoltam, de egyáltalán nem rossz. A hazai termékeknél sokkal jobb ízű, ami annak köszönhető, hogy ezek az élelmiszerek sokkal több természetes, organikus anyagot tartalmaznak mint nálunk. Az íze is természetesebb, nem érzem benne azt a bizonyos mindent elnyomó citromsav ízt.

Paul Newman élelmiszereit a a Vitacost amerikai webshopban tudott megvásárolni. Itt találod a Newman Own teljes kínálatát.

Ha tetszett, tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalam, íratkozz fel blogkövető, hírlevelemre garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*