Kipróbáltam csökkenti-e az allergia tüneteit az orr átmosó készülék

Itt az allergiaszezon. Az orrom napok óta olyan mint egy duda, mérsékelt levegővételi lehetőséggel. A férjem szerint ÁLLÍTÓLAG horkolok. Na persze ez rágalom, de mivel a konyhába akar költözni ágyastul, így kénytelen vagyok valamit tenni.

A helyzet az az, hogy az allergia nálam egész évben fennáll, a mostani pollen túltengés csak ront a helyzeten. Gyógyszer persze van, és orrspray is, melyre elég rendesen rászoktam. Igen tudom, nem szabadna. Káros. Hosszú távon biztos. Persze, ezt mindig meg is beszélem magammal, de amikor fekszem az ágyban, és éppen nem kapok levegőt, akkor előkerül.

A több éves folyamatos orrspray használat azonban nem múlt el nyomtalanul.  Kiszáradt nyálkahártya, sebes orrok, na és levegő még sincs elég.

Ez így nem mehet tovább! Megoldás kell! 

Végiggondoltam, hogy mit is csinálok most:

 A por és a pollen amit beszívok, na az észveszejtően szexi duda orrot varázsol. (Taknyos nem vagyok, mert azt megoldja a gyógyszer.) Erre minden 4 órában ráfújok egy gyógyszernek nevezett kemikáliát. Igen, rá a pollenre. Mert az ugye ottmarad, részben biztos. A fújkálás segít ugyan egy picit, de éppen csak addig, míg újra be kell fújni. Ezt esténként még megspékeljük egy ici-pici álmosságot okozó fehér allergia pasztillával, és igen, a dolog el is van intézve.

Csakhogy nincs. Sajnos ez a megoldás nem az igazi.

Létezik olyan természetes megoldás, mely a kezelést kiegészítendő segít a bajon?

Létezik! Szerencsére van kiegészítő megoldás! Nagyon fura, hogy eddig ezt egyetlen orvos sem emítette.

Találtam egy pofon egyszerű szerkezetet a kedvenc amerikai webshopomban. A lényege annyi, hogy sós vízzel át lehet mosni vele az orrot, csökkentve így az allergia, és akár a nátha tüneteit is. 

A vásárlói visszajelzések alapján választottam. Nagyon egyszerű a használata, olcsó, és 50 adag sóoldat elkészítésehez elegendő száraz anyagot tartalmaz. (Só, szódabikarbóna)

2,5 dl vízben kell feloldani a szilikonos szerkezethez mellékelt zacskóból egyet. Ez a megfelelő mennyiségű sót tartalmazza.

Ezután az egyik orrlyukba kell bepumpálni a folyadékot, mely az arcüregeket, az orr melléküregeket és a homloküreget átmossa, majd a másik orrlyukon keresztül távozik.

Próbáljuk ki!

Az igazság az, hogy nagyon tartottam tőle, hogy ez valami olyasmi lesz, mint amikor az uszodavizet véletlenül beszippantod az orrodba: rém kellemetlen. 

Talán a langyos víznek köszönhető, de teljesen bírható. Rosszabbra számítottam. 

Két alkalommal használtam eddig, két nap egymás után. 

Tudjátok irtó fura érzés, hogy végre kapsz levegőt.   Most tanulom még, hogy nem kell úgy venni a levegőt, hogy behorpadjon a homlokom, kapok anélkül is eleget.

Az átmosás még napközben is érezteti a hatását, folyamatosan oldja ki az oda nem való dolgokat.

Az allergiagyógyszeremet szedem tovább, de az orrspray a kukában landolt. Lejöttem a szerről. Több év után pont ideje volt 🙂

Amire még figyelni kell:

  • Ez az átmosást nátha esetén is lehet végezni, állítólag napokkal megrövidíti a betegséget.
  • A kezelést reggel kell elvégezni, mert maradhat vissza folyadék a járatokban, így lesz idejük a nap végére kiürülni.
  • Csak fertőtlenített (desztillált, felforralt) vízzel használható
  • A gyógyszeres kezelést nem helyettesíti, csak kiegészíti.

Hol lehet kapni, mennyibe kerül?

Magyarországon is kapható, átlagosan 6-7.000 forintért, de én képen szereplő szerkezetet az amerikai iHerb oldalán vásároltam az összes kiegészítővel együtt 9 dollárért (2.650 Ft).

A szett itt érhető el >>

5 % további kedvezmény az MHB207 kuponkód beírásával, melyet akár többször felhasználhatsz. Állandó kedvezményt biztosít.

Még szállítási díjjal együtt is a hazai árnál jóval olcsóbban juthatsz hozzá, de a díjat csökkentheted, vagy akár ingyenessé is teheted ha a Shipping Saver >> megjelölésű termékek közül választasz még valamit mellé.

Értékelés

Nagyon bánom, hogy nem előbb találtam rá erre a megoldásra, sok kellemetlen perctől kímélt volna meg. Ezután folyamatosan használni fogom, a terveim szerint hetente 2 alkalommal. Tudom, hogy az alap problémát nem szünteti meg, de kiegészítésként szerintem elengedhetetlen.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen termékeket próbálok ki ezután, tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalam, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

6 Comments

  1. Egy éve használom gégész javaslatára allergiára. Csökkenti a tüneteket, és az elmúlt egy évben még csak náthás se voltam. Szóval szuper cucc! Folyton náthás gyerekeknek is ajánlják.

    • Szia! Azt mondja, nem tudja mert aludt. Ha nem hallotta az már jó jel 🙂

  2. Szia Ági! Ezt a posztot érdemes lenne megosztani még egyszer, tombol a parlagfű 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*