Ezért elhibázott az itthoni szépségápolási rutin

Néhány éve sokkal komolyabban veszem a szépségápolást, mint annak előtte. Kísérletezek, tanulmányozok, próbálom megfejteni a nagy titkot, mely szerint: megőrizhető-e a bőr fiatalsága.

Az egész valahol ott kezdődött, hogy az a szokásos rutin, mely nagyjából abból állt, hogy megmostam az arcom, és kentem rá némi hidratálót csődöt mondott.  Hetente még talán leradíroztam, és tettem rá valami ragadós csuszpájzt, aztán részemről ennyi is volt. Nem működött.

Az arcom hol száraz, hol zsíros volt, húzódott, piros foltok tarkították,  Hiába vettem én hangzatos nyugati luxus termékeket, a változás elmaradt. Na ekkor lett elég.

 Mivel már rendszeresen vásároltam külföldről ezt-azt, így gondoltam egy próbát megér az ügy.  Teljesen véletlenül egy koreai kozmetikai szettbe botlottam, mely annyira gyönyörű volt, hogy nem tudtam nem megrendelni. Amikor megjött akkor döbbentem rá, hogy nem is tudom igazán,  hogy mi mire való. Utána kellett olvasnom, hogy melyik kence melyik után következik, és igen, ráálltam a többlépcsős bőrápolási rutinra, ekkor még abszolút nem tudatosan.

Vele kezdtem:

Ő az álom, 3 éve a kívánságlistámon 🙂 Majd egyszer talán … Kicsiben már használtam egyébként, nagyon jó.

Azóta tökéletesítgetem, próbálgatom. Most megosztom veled is, hogy mire és hová jutottam el néhány év alatt:

Tulajdonképpen egy olvasói levél kapcsán gondoltam újra végig, hogy honnan indultam. Olvasóm nagyon erős lifting hatású ránctalanító készítményt keresett. Csak krémet. Ekkor jöttem rá, hogy itt Magyarországon nagyon sokszor az a baj, hogy egyetlen krémtől várjuk a csodát. Persze akkor is már későn, amikor már kialakult a probléma, és megjelentek a ráncok, foltok, véglegesnek hitt bőrproblémák. Mennyivel egyszerűbb lett volna folyamatosan fenntartani a bőr állapotát. Nem az ő hibája, ezt szoktuk meg. Ezt láttuk, így csináljuk.

Az egyetlen készítmény csak arra jó, hogy reggel és este valamilyen tápanyaghoz, nedvességhez juttassa a bőrt. Ez a krém azonban nagyon hamar eltűnik, pláne ha a bőr környezeti ártalmaknak vagy napsütésnek van kitéve. Ekkor beindul az ördögi kör. A nedvesség hamar eltűnik, a bőr kiszárad. A bőr folyamatosan szomjas. 

Este ismét kap egy kis hidratálást,  de a krémet legtöbben csak a megmosott arcra teszik rá. A víz sajnos nem képes a bőrt megtisztítani, így ezek a szennyeződések egy idő után óhatatlanul bőrproblémákhoz vezetnek. 

Egy ideig még persze a bőr jól tolerálja ezt, aztán már hiába kenünk rá bármit, nem segít.

Van megoldás?

Nyilván az öregedésnek vannak látható jelei,  az idő előrehaladtával ugyanis csökken kollagéntermelés, akár akarjuk, akár nem, de lassíthatjuk a folyamatot és tompíthatjuk a látható jeleket. A kulcs a hidratálásban rejlik. Vannak olyan kozmetikai márkák, melyek öregedésgátló termékeket nem is hajlandóak gyártani, véleményük szerint erre alkalmas egy nagyon jó hidratáló is. Van valami igazuk.

A 10 lépcsős koreai bőrápolási rutin célja is ez. A bőr táplálása mellett, a bőr hidratálásának megőrzése.

10 lépcsős koreai bőrápolási rutin

Így fogj hozzá:

Nagyon alaposan, de gyengéden tisztítsd meg az arcod, lehetőleg egy erre a célra kitalált puha kefével, vagy géppel. Ez a mélyebb rétegeket is  kitisztítja.

Tonizálj egy számodra szimpatikus, nagyon könnyű hidratáló folyadékkal. Az én kedvencem:

Állítólag… ez a világ legjobb hidratáló márkája: Hada Labo (Japán)

Most ezt használom:

Használj nagy hatóanyagtartalmú szérumot!

A bőr speciális igényeinek megfelelően alakították ki Koreában a szérumokat (ampullákat). Válassz egyet igényeid és kedved szerint. Nagyon melléfogni nem lehet, mindegyik nagyon jó.

Na és akkor csak most jöhet a hidratálókrém, ami ezt az egész cuccot bezárja. A legjobb ha fényvédelemmel ellátott a felső réteg.

Koreában még használnak a hidratáló elé esszenciát is, döntsd el, hogy beépíted-e a rutinodba, vagy sem. Nálam ez kedv kérdése 🙂

Hetente 1-2 alkalommal radírozz, vagy hámlassz, és használj valamilyen tápláló maszkot.

Mi a lényeg?

A mindennapi tisztítás mellett legfontosabb az, hogy semmiképpen ne engedd a bőrt kiszáradni, egész nap tartsd hidratáltan.  Ha száraz vízhiányos a bőröd, használj hidratáló permetet mely tulajdonképpen egy ápoló folyadék.

A szem alatti bőr nagyon kényes, hamar kiszárad, de szerencsére erre is lehet olyan vitaminos, hyaluronsavas stifteket kapni, melyet napközben is alkalmazni tudsz.

Télen nagyon jók a különböző olajak, melyek a bőrbe zárják a nedvességet. Úgy a legjobb, ha egy pár csepp olajat vízzel elmorzsolsz a tenyereden, és ezzel ápolod a bőröd. 

Nagyon sokféle olajat lehet kapni, shea, argán, mandulaolaj, érdemes körülnézni a kínálatban.

Ha koreai vagy japán készítményekben gondolkodsz, fontos hogy megértsd, ezek egymásra épülő kozmetikumok, önmagukban nem hatékonyak. Nem várhatod a csodát egyetlen hidratáló tonertől, mert ez még csak az első lépés, ő magában kevés lesz, egyszerűen azért mert így van kitalálva.

Lehet, hogy most azt gondolod, hogy hű rendben, lehet hogy igazad van, de mennyibe fog ez nekem kerülni. A helyzet az, hogy ezek a készítmények sokszor akár fél évig is kitartanak, mert nem kell sok belőlük. Elég folyamatosan beszerezni, és bővíteni a rutint, nálad is ki fog alakulni, hogy mi a legmegfelelőbb számodra. Külföldön nagy divat az óriási leárazás is, figyelgetni kell a lehetőségeket, a cikkeimet, Facebook oldalamat, ha valami olcsót, jót találok, azt egészen biztosan kicsiripelem.

Koreában lehet néhány darabos mintatermékeket is vásárolni, így te kísérletezheted ki, hogy melyik termék az, ami a megfelelő számodra.

Koreait, de mégis milyet? Próbakészletek, termékminták

Nálam segített, hogy felhagytam a jónak hitt beidegződött rutinommal, és az olvasói visszajelzések alapján is úgy gondolom, hogy ez egy jó alternatíva lehet ha javítani szeretnél a bőröd állapotán, és minél tovább fenn szeretnéd tartani fiatalságát.

Próbáld ki! Sok sikert a változáshoz!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

6 Comments

  1. Én a blogod hatására váltottam lassan egy éve a koreai szépségápolásra és nem bántam meg. Biztos, hogy más, de főleg sokkal hatékonyabb és természetesebb, mint az aktuális, divatos nyugat-európai márkák kozmetikumai. Kiváló minőségű, ár érték arányban (akciókat és egyéb kedvezményeket kihasználva) nagyon kedvező termékek. Sajnálom, hogy régebben még nem lehetett hozzájutni a koreai szépségápolási készítményekhez. Akik fiatalon tudnak áttérni ezekre, azok jobb eséllyel, természetes módon és kockázatok nélkül vehetik fel a harcot az öregedés látható jelei ellen.

    • Köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket a gondolatokat, örülök hogy neked is bevált ez a kicsit valóban más rutin. Én is úgy gondolom, hogy nagyon jó lett volna, ha hamarabb felfedezem, éppen ezért írok erről is rendszeresen.

  2. Eddig is koreai/japán termékeket használtam, de hozzád képest amatőr szinten. Sokat koppintottam a blogról, és nagyon örülök neki! És külön öröm, hogy a Bergamo-t írtad le vágyadként, én nem ismertem eddig a márkát, vakon licitáltam egy fehérítő krémjükre és már nem csak a 4 dolláros vételi ár tesz boldoggá. 🙂

    • Ügyi vagy! Nagyon szeretem a kaviáros, arannyal dúsított kis üvegcsés szérumjait, így eldöntöttem, hogy egyszer egy teljes szettet veszek. Az a baj, hogy az talán egy évig is elég lenne, így nem vennék semmi újat, így új kipróbáltam poszt sem lenne. Így aztán marad a boltban. Az ár csak másodlagos gond 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*