Így vásárolhatsz új iPhone-t, Macbookot a listaárnál olcsóbban, akár áfa nélkül

A két új iPhone modell bevezetésével az Apple újra a figyelem középpontjába került. A márka legnagyobb rajongóinak már csak néhány napot kell aludniuk ahhoz, hogy a legújabb fejlesztésű telefonont a kezükben tarthassák.

Az iPhone, és általában az Apple termékek nagyon jók, tartósak, egyetlen probléma van velük, nem túl olcsóak. Különösen igaz ez a két legújabb modellre, és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőkre. 

Az iPhone X november 3-tól, az iPhone 8 szeptember 29-től elérhető a hazai üzletekben.

Vásárolhatunk olcsóbban? Körüljártam néhány spórolási lehetőséget belföldről, külföldről, tarts velem!

Vásárlás belföldön

1. Listaárnál olcsóbb, áfa nélküli beszerzés cégeknek

Az első kedvezményes utat saját tapasztalat szülte. Egyre nehézkesebben tudtam bejegyzéseket, cikkeket írni a régi tabletemen, megérett a cserére. Kicsit bizonytalan voltam a választásban, ezért mielőtt bármit eldöntöttem volna körüljártam minden lehetőséget.

Néhány heti vajúdás után rászántam magam, és felhívtam a Apple magyarországi vonalát (06 80 983 824). Eddig nem is tudtam, hogy  Apple tanácsadótól is lehet vásárolni. Jó dolog ez, mert sokan bizonytalanok abban, hogy melyik az megoldás, ami legjobban szolgálja az igényeit, ár-érték arányban melyik az a modell, ami a leginkább megfelelő számára.  A lehetőségek mérlegelése után végül az új retina kijelzős 13″-os MacBook Pro  mellett döntöttem.

Az Apple tanácsadójától tudtam meg, ha valaki cégként vásárol, jogosult egy kevéske céges kedvezményre, ezen kívül ha ÁFA alany, és rendelkezik közösségi adószámmal, akkor ÁFA mentesen vásárolhat bármilyen Apple terméket, közvetlenül Írországból, az Apple központjából. Ehhez nem kell más, csak néhány cégadat, és a közösségi adószám.

A megrendeléskor beterhelik a bankkártyát a bruttó, ÁFÁ-val növelt vételárral, majd amint leellenőrizték a közösségi adószámot a központban azonnal feloldják, vagy ha már levonták, akkor visszautalják az ÁFA összegét. Ez nálam is így volt, néhány nap alatt visszakaptam ezt az összeget, egy helyesbítő számla kíséretében.

2. Tanulmányi kedvezmény tanulóknak, tanároknak 2017. október 2-ig

Ha az Apple edu shopjában  felsőoktatási céllal vásárolsz iPad-ot, MacBook-ot, igénybe veheted az oktatási kedvezményt, és még ajándékot is választhatsz mellé, jelen pillanatban egy vezeték nélküli Beats fejhallgatót.

Az ajándék értéke 99.990 Ft, ha a legdrágább modellt választod. 

A kedvezmény részleteit itt találod: Apple oktatási árak, diákkedvezmények

Vásárlás külföldről

Mielőtt belevágnánk a külföldi vásárlás helyeinek feltérképezésébe, tisztázzunk néhány dolgot:

Garancia:  Az Apple termékekre 1 éves,  úgynevezett világgarancia vonatkozik, mely azt jelenti, hogy bárhol vásároltad a készüléked, az Apple bármelyik országban jót áll érte. Gyakorlatban ez annyit tesz, hogy megveheted az USA-ból vagy akár az Egyesült Királyságból az új telefonod, az Apple 1 éves garanciája itt Magyarországon is élni fog rá.

Ha itt Magyarországon vásárolsz hivatalos kereskedőtől (nem olyan webáruházakra vonatkozik, akik külföldről veszik, továbbadják nem kis haszonnal) akkor még plusz 1 év szavatosság is jár a megvásárolt termékre.

Vámolási költségek: Ha az USA-ból vásárolsz, a vámolási költségeket (import termék ÁFA, vám, vámkezelési díj) nehezen tudod elkerülni, ezért az árakat minden esetben így nézd.

EU-n belüli vásárlásnál nincs semmiféle extra költség. Ha cégként vásárolsz, itt is lehet próbálkozni az ÁFA mentes vásárlással, ehhez írni kell egy levelet az eladónak a cég nevével, közösségi adószámával, így az ottani ÁFA összegét sem számolják rá a termékre. 

Olcsóbb?  Igen, általában olcsóbb. Ha csak az ÁFA %-ok különbözetét nézzük, már az olcsóbbá teszi a termékeket, és még az egyéb akciókról, piacot befolyásoló tényezőkről nem is beszéltünk.

Feloldás: Hogy elkerüld az utánajárást, és a bosszankodást, külföldről csak kártyafüggetlen modellt vásárolj!

iPhone

Amint kijön a legújabb fejlesztés,  a régebbi modellek olcsóbbak lesznek. A kereskedők szabadulnak a régitől, kell a hely az újdonságnak.

Igaz ez a használt telefonokra is. Sokan minden megjelenéskor eladják a régi mobiljukat, így pont most van az az idő, amikor nagyon jó áron szert tehetünk egy remek állapotú használt, vagy felújított telefonra.

Ez az a márka, amit használtan is érdemes megvenni, nagyon sokáig jó, tartós termékek ezek, ezt saját tapasztalataim is igazolják.

Nézzük végig a legnagyobb piactér, az eBay nemzetközi kínálatát (kattints az alábbi linkekre, hogy az éppen aktuális kínálatot fel tudd térképezni:

USA

USA, Iphone nyitóoldal, az eBay központi oldal teljes kínálata ITT —-)

Használt amerikai kínálat ITT —–)

Az új modelleket itt fogod majd megtalálni:

Iphone X kínálat —–)

Iphone 8 kínálat —–)

Németország

Német eBay iPhone nyitóoldal ——)

Használt telefonok ——)

iPhone 8 ——)

 

 

UK

Teljes kínálat iPhone —–)

Eladó által felújított iPhone modellek —–)

iPhone 8 —–)

iPhone x —–)

 

iPad

USA iPad kínálata —–)

Németország iPad kínálata —–)

UK iPad kínálata —–)

 

MacBoook

USA Macbook kínálata —–)

Németország Macbook kínálata —–)

UK Macbook kínálata —–)

Most, hogy spóroltunk a telefonon, tableten már csak megfelelő és olcsó kiegészítő kellene hozzá. Hogy hol lehet ezeket a legolcsóbban megvenni? A következő posztból ez is kiderül.

Visszavárlak!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*