Vigyázz, egyre több a hamis koreai kozmetikum! Így ismerheted fel a valódit

Világszerte egyre többen szavaznak a jó minőségű, hatékony, mégis megfizethető árú koreai kozmetikumokra. Egyre nagyobb a kereslet, így egyre több a pénz is ebben az üzletben, melyből a csalók is szeretnének kivágni egy szeletet. Utánajártam, hogy ismerhetjük fel ezeket a hamisítványokat, és mire érdemes odafigyelnünk, hogy azt kapjuk, amit szeretnénk.

Mint mindent, a koreai kozmetikumokat is utolérte a hamisítási hullám. Mint megszokhattuk, a legtöbb hamis termék Kínából gurul le a futószalagokról. 

Hogyan tudjuk kikerülni hogy becsapjanak? Mire kell odafigyelni? Honnan érdemes vásárolni, honnan nem? Honnan ismerheted fel a hamisított termékeket? Járjunk utána!

Csak megbízható webshopból vásárolj, lehetőleg közvetlenül Dél-Koreából!

A legfontosabb, hogy csak megbízható forrásból vásárolj. Ne próbálj meg kínai oldalakon pl. az Aliexpress-en koreai kozmetikumot venni, mert valószínűleg nem azt kapod amit szeretnél. Az egy dolog hogy nem lesz hatékony, de még komoly károkat is okozhat a bőrödön, a ki tudja milyen összetevőket tartalmazó hamisítvány.

Néhány hete fátyolmaszkokat kerestem az eBay-en, megdöbbenten láttam az efféle hirdetéseket:

A találatok fele kínai. Na ezek azok, amiket nem szabad megvenni.  Ha az összes elérhető kínálatra kíváncsi vagy, akkor állítsd be a részletes keresésben, hogy kizárólag a Dél-Koreában található ajánlatok érdekelnek. Valahogy így:

Itt ugyanúgy a maszkokra kerestem rá, de kizárólag koreai ajánlatokat engedtem meg listázni—-> 

Nem drágábbak az eredetiek, ne végy hamisítványt, nem érdemes!

Csak megbízható helyről vásárolj. Ezt segítendő megosztom egy korábban készült bejegyzésemet, melyben összegyűjtöttem az általam ismert megbízható webshopokat, eBay eladókat. A listát itt tudod megnézni:

Ezekből webshopokból vásárolhatsz koreai kozmetikumot

Hogy ismerheted fel a hamisítványt?

Most, hogy megbeszéltük honnan érdemes vásárolni, nézzük meg azt is, hogy hogyan ismerheted fel a hamis termékeket.

Mutatom. Ő a SecretKey márka két remek terméke a gyűjteményemből:

A nagykönyv szerint minden egyes Koreában gyártott kozmetikumon a lejárati idő mellett a gyártási szám is megtalálható. Nézzük. Ez itt a krém alja,

és ez itt a toniké. Van amikor a külső papírobozon is van gyártási szám.

Ha semmi ilyet nem találsz a termékeden,  akkor sajnos valószínűleg hamis terméket vettél. Ne használd, nem éri meg a kockázatot.

A legnagyobb probléma a termékmintákkal van, vagyis csak volt.  2017. februárig nem volt kötelező feltüntetni semmit a mintákon, így szinte lehetetlen volt megkülönböztetni a hamis és az eredeti kozmetikumot. Elárasztották a piactereket a hamis termékek, így a minisztérium kötelezően előírta ezen minták bélyegezését is.

Fotóztam a mintákból is, ilyen az eredeti:

Amin nincs semmi, és 2017. február után vásároltad, akkor sajnos nem eredeti 🙁

Néhány népszerű koreai termék valós és hamis képe:

Ez a legkedveltebb koreai BB krém márka  (Missha) képe, látszik hogy a csomagolás színe eltér, és árulkodó jelek is vannak rajta:

Következzen egy szájat ápoló és színező termék. Itt is látszik a csomagoláson a különbség, de sajnos nem csak ez a baj vele. A hamis nagyon komoly panaszokat okozott az arra érzékenyeknél, nem érdemes kísérletezni vele.

A hamis termékek komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magunkban. Olvastam pl. egy olyan hölgyről aki a a sürgősségi osztályon kötött ki egy hamis termék miatt. Ha érdekel a cikk, itt megtalálod —>

Légy körültekintő, ne vásárolj Kínából ilyesmit. Helyezd előtérbe a megbízható forrásokat, a fenti cikkem segítségedre lesz ebben. Minden terméken ellenőrizd a bélyegzés meglétét.

Ha minden rendben van, akkor indulhat a szépítkezés! Valahogy így:

Ha megbízható helyről szeretnél koreai kozmetikumot vásárolni, várunk webshopunkban, melyet itt érhetsz el: The Box and Beauty koreai termékeket árusító webshop

Mizon Magyarország hivatalos oldala —–>>

Ha tetszett nézz szét nálam. Terméktesztekkel, külföldi vásárlási tippekkel várlak. Kedveld Facebook oldalamat, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*