Ne dobd ki a túlérett banánt, hatékony hidratáló maszkot készíthetsz belőle!

Te is ki szoktad dobni a banánt ha megbarnul? Kár volt. Hatékony tápláló, hidratáló maszk készülhet belőle.

A banán remek gyümölcs, de túléretten, megbarnultan a többségünk nem szereti. Vagy turmix lesz belőle, vagy megy a szemétbe.

Pedig hidd el, kár kidobni ezt az értékes gyümölcsöt. Most egy olyan egyszerű receptet mutatok, melyben felhasznáhatod, és a bőröd is nagyon hálás lesz érte. Garantáltan vegyszer és tartósítószermentes, természetes  hidratáló.

Minden bőrtípusra alkalmazható.

Ami kell hozzá:

  • 1 túlérett banán
  • 1 teáskanál méz

  1. Törj össze egy banánt villával, addig míg sűrű pépet nem kapsz
  2. Keverj hozzá egy teáskanál mézet.
  3. Kend fel a bőrödre, és hagyd 30 percig hatni.
  4. Mosd le langyos vízzel.
  5. Hetente 2-3 alkalommal is alkalmazható.

A méz természetes antioxidáns, antimikrobiális és nedvesítő tulajdonságokkal rendelkező természetes hidratáló.  Megköti a nedvességet, segít hogy bőröd extra puha és sima legyen. Ezenkívül a méznek számos alapvető vitaminja és ásványi anyaga van, amelyek javítják a bőr egészségét és meggyógyítják a bőrszövetet.

A banán gazdag víztartalmának köszönhetően megőrzi a bőr nedvességét.  Olyan vitaminokat és antioxidánsokat tartalmat, amelyek öregedésgátló hatással bírnak, így fiatalabb megjelenésű lesz a bőr tőle.

Ez a két összetevő együtt ütős párost alkot.

Kipróbáltam, valóban nagyon jó a bőrnek. A bőrre rászárad, puhítja, és feszesíti azt. Semmivel nem rosszabb, mint egy boltban kapható pakolás.

Próbáld ki!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*