Így vásárolhatsz kínai raktárból is ÁFA és vámmentesen

Kínából olcsón lehet jó minőségű, nálunk is forgalmazott elektronikai cucchoz jutni, de eddig számos olyan probléma volt, mely sokakat visszatartott a vásárlástól. Néhány ezek közül most megoldódni látszik.

Korábban közzétettem egy lehetséges megoldást, mellyel el tudjuk kerülni az import termék ÁFÁ-t és vámot, melyet ebben a posztban olvashatsz el:

Így kerülheted el legálisan a vám és ÁFA fizetést ha Kínából vásárolsz

A megoldás az európai raktárakból történő vásárlás volt. Jobb híján jó volt ez is, de őszintén zavarta a szemünket az a tény, hogy az európai raktárak sokkal kisebb kínálattal rendelkeznek, és az árak is borsosabbak mint a kínai és hong-kongi raktárakból történő szállításkor.

Problémaként éltük meg azt is, hogy egy nagyobb súlyú, nagyobb értékű cuccot szinte lehetetlen volt az országba behozni anélkül, hogy ne fizettük volna ki a gatyánkat a szállításért, a rárakódó költségekről már nem is beszélve. Ilynek pl. a 3D nyomtatók, porszívók, elektromos biciklik, rollerek, stb.

Aztán ott vannak az akkumulátorok, elemek, pótakksik, melyeket szinte lehetetlen volt légipostával megrendelni, veszélyesnek ítélték, így Európába nem szállítható.

Van megoldás? Vásárolhatunk a kínai és hong-kongi raktárakból is úgy, hogy ne kelljen import termék ÁFÁ-t, vámot és vámkezelési díjat fizetni? Hozhatunk nagyobb súlyú cuccokat, és még a pótakksi és ez elem sem lehetetlen küldetés?

Örömmel jelentem, létezik rá megoldás.

EU szerte ugyanez a probléma, így aki piacvezető akar lenni, annak muszáj áldozatokat hozni, új utakat találni.

A helyzet megoldása érdekében az Európában egyik legnépszerűbb kínai shop a  GearBest  új szállítási módokat vezetett be.

A webshop itt érhető el:  Gearbest —–>>

Az új szállítási módok: EU registered, EU Express, EU Railway Registered 

  1. Az EU regisztrált szállítási mód lényege, hogy valamely európai ország postáját érintve érkezik a termék Magyarországra, így az itteni postán EU-n belülinek minősítik a csomagot, és megmenekülünk a termékre rakódó terhektől. Ez a szállítási mód ingyenes, vagy nagyon olcsó, de sajnos nem nyújt 100 %-os biztonságot a terhek elkerülésére. Nagyjából 70-80 % a a termékeknek átcsúszik, a 20 %-át sajnos vámolják.
  2. EU expressz szállítási mód: Ennek a szállítási módnak az a lényege, hogy a megrendelt termék egy olyan EU-s országba érkezik be, ahol a vámterhek alacsonyak. Itt a cég kifizeti a terheket, és onnan futárszolgálat (DPD) szállítja a célországba, ide Magyarországra. Ez a szállítási mód 100 %-ig biztonságos, és ÁFA és vámmentes szállítást garantál. A cég vállalja, ha valami miatt mégis megfogják az így rendelt terméket, visszafizeti a vámköltséget, ha erre az e-mail címre jelzed: support@gearbest.com Ez a módszer főként nagy értékű termékeknél érhető el. Nem ingyenes, de ahhoz képest, amit kínál igazán megéri azt a néhány dollár pluszt.
  3. EU Railway Registered szállítási mód is elérhető. Lényege, hogy a légipostán szállítani tiltott akkukat,  vagy nagy méretű berendezéseket, biciklit, stb. vasúton szállítják egy európai országba (Lengyelország)  innen fogják a célországokba kiszállítani, elosztani. Hogy ez a módszer vám és áfa mentes lenne, még nem nyert megerősítést. Akinek van információja, kipróbálta, kérem jelezze!

Ha most a webshop honlapjára navigáltál láthattad, hogy ezek a szállítási módok el vannak kissé bújva. Hogyan érhetőek el ezek a szállítási lehetőségek? Mutatom!

Ahhoz, hogy megtudjuk mely terméknél milyen szállítási módszer közül választhatunk két dolog szükséges: Elsőként regisztrálnunk kell, majd bejelentkeznünk. Ha ez megvan, akkor próbaként tegyünk egy kiválasztott terméket a kosárba, így tudjuk megnézni, milyen módszerek közül választhatunk és mennyibe fog ez nekünk kerülni. A kosárnál kattints a tovább a kijelentkezéshez gombra. Nyugodtan kísérletezhetsz, ez még nem jelent megrendelést!

Nézzük meg a gyakorlatban!

Elsőként egy olcsóbb TV Box  került a kosaramba.

Itt az alábbi szállítási módok közül tudunk választani:

Nézzünk egy nagyobb érkékű cuccot:

Legyen ez egy HUAWEI P10 4G készülék.

Itt már látjuk hogy megjelent az EU Expressz szállítási mód is, mely garantálja a vámteher mentességet.

A vasúti szállításra is mutatok egy példát. Itt van ez a jóképű elektromos bicikli.

Itt ezek a szállítási mód érhető el:

Mint minden külföldi vásárlásnál, itt is az a lényeg, hogy vásárolj körültekintően. Kizárólag az EU Expressz szállítási mód esetén garantál a cég vámteher mentességet. Az elmúlt hónapokban itt is voltak fennakadások, több csomagot az ígéret ellenére megfogtak, ezért több változtatást is eszközölt a cég, és ígéretet tett a jövőbeni zökkenőmentes és tehermentes vásárlásra.

Megosztom, hátha valakinek jól jönnek ezek a teljes kínálatra vonatkozó, jelentős megtakarítást ígérő kuponok:

Gearbest 12.31-ig érvényes kuponjai (pl. 8 % OFF az összes telefonra, 13 % OFF a tabletekre)

Ha nem szeretsz sok hetet várnia megrendelt termékekre,  és biztos ami biztos az EU raktárakat részesíted előnyben, nézz szét, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhányat:

TOP 10 kínai elektronikai webshop európai raktárral

Ha tetszett, tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalamat, íratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*