Mozis sajtszósz házilag 5 perc alatt

A Nachos mellé felszolgált fűszeres sajtszósz helyett próbáljunk ki egy otthoni változatot!

Mindenki ismeri a mozikban kapható Nachos mellé felszolgált fűszeres sajtszószt, mely rossz nyelvek szerint összetételileg közelebb áll a műanyaghoz mint a sajthoz. Hogy így van, vagy nem ki tudja, de hogy finom, az biztos! Mi lenne ha kísérletet tennénk egy egyszerű hozzávalókból készített házi utánzat elkészítésére?

Van nálunk néhány olyan megoldásra váró feladat, mellyel hónapok óta nyúznak a fiúk. A mozis sajtszósz szerepel az első helyen, ezt követi az USA-ban rendkívül népszerű cheddar sajtos szezámos rudak kérdése. Ez a szezámos rúd az, amit a férjem kb. 2 nap alatt el bír pusztítani, hiába van 80 dkg a zacskóba. Na jó, ez teljes kiőrlésű, meg egészséges, ok. Megbocsátva.

Most eldöntöttem, hogy kísérletet teszek a fenti két tétel házi előállítására. Kezdjük a könnyebbel, a Nachos szósszal.

A külföldi szakirodalom tanulmányozása után, legyintettem egy jó nagyot, és megalkottam a saját verziómat, melyhez alig kell valami, és néhány perc alatt elkészül. Íme:

A hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 bögre tej (2,5 -3 dl)
  • 5 szelet lapka sajt
  • 1 kávéskanál erős paprikakrém, vagy chili por
  • só ízlés szerint

Az elkészítés rendkívül egyszerű. A vajat megolvasztod, belekevered a lisztet. Folyamatos kevergetés közben pirítod egy kicsit, nagyjából 1-2 percig.

Nem hagyva abba a kevergetést, felengeded tejjel. Ha jól besűrűsödik, akkor leveszed a tűzről. (Csomós lett? Sebaj. Gyorsan öntsd át egy szűrőn. Máris tökéletes.)

Ezek után tépegesd bele a sajtot.

Vagy nagyon alacsony fokozaton, vagy a tűzről levéve kevergesd mindaddig, míg a sajt el nem olvad.

Sózd ízlés szerint, és keverj bele egy kanál erős paprikát, vagy chili port. Ha túl sűrűnek találod a masszát, higíthatod még egy kis tejjel. Aki sajtosabban szereti, olvaszthat bele még némi cheddar sajtot is, vagy akár a lapka sajtot le is cserélheti 🙂 Ártani nem fog a szósznak az tuti.

A végeredmény, egy nagyon finom, jó állagú, házi összetevőkből összeállított sajtszósz.

Jó étvágyat hozzá!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*