Kristálytiszta levegő a lakásodban? Kipróbáltam a Xiaomi olcsó légtisztítóját

A környezetszennyezés a legnagyobb gyilkos. Egy nemzetközi kutatócsoport szerint minden évben több emberrel végez, mint a világ összes háborúja, erőszakos eseménye, természeti katasztrófája vagy betegsége.

Persze az ember nem tanul – az autók, buszok, gyárak okozta szennyet még megfejeli azzal, hogy otthon mindent eléget. Vizes avart, műanyagot, bármit ami jön. Mert a gáz drága. A legtöbb külvárosban harapni lehet a füstöt. Kimenni? Lehetetlen. Számomra biztos. És még sokunknak, aki valamilyen légúti megbetegedéssel küzd. Asztmás vagyok. A tél végére általában már túlélésre játszom, és a lakásban próbálom túlélni a napokat.

De a lakásban jó?  A zárt ajtók, ablakok megvédenek a rossz levegőtől? 

A helyzet az, hogy sokszor a zárt ajtók mögött még sokkal rosszabb a levegő, mint kint. A szellőztetéssel beengedjük a rossz levegőt, behordjuk a port, de van ott bőven egyébként is – a szőnyegben, a ruháinkban, és mindenben, szinte láthatatlan módon.

Hogy te nem vagy érintett?

Egyelőre. Sajnos a folyamatos környezeti terhelés senkinek sem jó. Az egészséges emberek elviselik, de nekik sem használ, nem lehet tudni mikor fog problémát okozni. A már érintettek pedig egyre jobban szenvednek, és próbálnak túlélni.

Létezik megoldás?

A kinti levegőért annyit tehetsz, hogy legalább a városokban nem égeted el az avart – szinte mindenhol vannak gyűjtőzsákok, és ha teheted nem ülsz autóba.

A lakásod levegőéért viszont tehetsz. Rendszeresen szellőztetsz és választasz valamilyen kedvező árú légtisztítót. Ez segít neked megtisztítani a levegőt a portól, a beszivárgó füsttől, ételszagtól. Így legalább ott jól érezheted magad, ahol a legtöbb időt töltöd, az otthonodban.

Válasszunk!

Ha csúcsminőséget szeretnénk, mindezt nem túl drágán, a Xiaomi légtisztítói jó megoldást nyújthatnak.
3 féle méret közül tudunk választani. A legkisebb 23-40 m2 területre ideális, az ezt követő 60 m2, a legnagyobb egy 120 négyeztméteres lakás levegőjét is képes tisztán tartani.
 
Vállalva, hogy ide-oda hurcolom a lakásban (mivel pici, és nem túl nehéz) a legkisebb, legolcsóbb megoldásra szavaztam. A készülék neve:  Xiaomi Smart Mi légtisztító.
 
Mit ígér?
 
A készülék könnyen cserélhető HEPA szűrőjének köszönhetően pár perc működéssel átmozgatja, megtisztítja a levegőben keringő apró részecskéket, mint a por, atkák és megtisztítja a levegőt a kellemetlen szagoktól is.
 
3 rétegű szűrője eltávolítja a PM2,5 szálló por részecskék 99,99 százalékát. A szűrő cseréje egyszerű, fél évente esedékes.
 
A kapacitása 330 m3/ óra, szuper módban 388 m3 óránként.
 
Jól hangzik próbáljuk ki!
 
 Nagyon megörültem, amikor megláttam a dobozt, melyet a futár hozott –  ez egy pici aranyos valami, nem egy óriási gép, amit állandóan kerülgetni kell.
 
Rendkívül letisztult a dizájn, hófehér,  semmi felesleges gombot funkciót nem tartalmaz.
Az oldalán lévő lyukakon szívja a levegőt, alatta található a szűrő.
A HEPA szűrő óriási, szerencsére nem túl drága, és könnyen kicserélhető.
 
Pár napja használjuk, nagyon csendes masina. Érezhetően jobb a levegő, és kevesebb a por is. Azt hiszem remek választás volt, már csak azt sajnálom, hogy nem előbb akadtam rá.
 
Hol lehet kapni, mennyibe kerül?
 
A legolcsóbban megvásárolni a kínai Gearbest webshop angliai raktárából lehet itt—>, EU regisztrált szállítással, postaköltség nélkül.
 
A termék listaára 160,19 USD, de van egy kuponkód GBPRN1864, melyet ha a kosárban beírsz a kupon mezőbe, 129,99 dollárért, azaz nagyjából 34.000 Ft-os áron vásárolhatod meg.
 
Raktár kódja:  G-W-4
 
A különböző termékek tesztelését folytatom. Ha tetszett visszavárlak. Kedveld Facebook oldalamat, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.
 
 
About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*