Kipróbáltam mit tud a Xiaomi luxus okosfogkeféje

Egyre népszerűbbek az okos kütyük az otthonunkban. Kamera, lámpa, no de még a fogkefe is? Hogy mit is tud valójában? Kipróbáltam!

Amikor megérkezett a Xiaomi Soocas X3 gyönyörű fogkeféje, akkor jó néhány percig csak szemeztünk egymással. Efféle szerkezettel még sohasem volt dolgom. Na persze fogat mos az oké, de mitől okos? Énekelni tud? Vajon tudják a gyártók hogy a jazzt szeretem? Csomagoljuk hát ki, és derítsük ki! 

Hófehér elegáns doboz,

melyet kinyitva a bal oldalon lapul egy nagyon szép, igényes kialakítású fogkefe, a másik oldalon kis dobozban az összes többi tartozék.

A töltő mellett egy kis papírka melyen minden hasznos információ megtudható,

és az okossághoz szükséges applikáció is letölthető a QR kódnak köszönhetően. A részletes leírást egyébként itt is megtalálhatjuk pdf formátumban.

Maga a fogkefe rendkívül igényes műanyagból készült, az arany gombja és a nyakán a díszítés elegánssá teszi, abszolút luxus kinézetet kölcsönözve ennek a szerkezetnek.

Egyetlen fogkefe fej van a csomagban, így pótfejeket külön kell majd hozzá vásárolni, és egy átalakító sem árt, mert ez a fogkefe most kínai szabvány szerinti dugóval érkezett.

Nézzük elsőként a fő funkciót, a fogmosást.  A fogkefén az alábbi tisztítási módok közül lehet választani:

 

Standard tisztítási mód

 

 

 

 

Szenzitív tisztítási mód

 

 

Kezdő mód, ha gyakran vérzik az íny, ezzel a beállítással kell elkezdeni használni a fogkefét néhány hétig, csak azután áttérni a standard módra.

 

Fehérítő mód, mely nagy rezgéseinek köszönhetően eltávolítja a plakkot, és a tea, kávé, dohányzás okozta elszíneződést.

A fogkefét az alapmódban próbáltam ki elsőként. Szokás szerint rányomtam a fogkrémet, aztán bekapcsoltam. No ezt nem kellett volna, mert a fogkrém már repült is a padlóra egy másodperc alatt. Óh, hát ez így nem fog menni, így legközelebb már cselet eszeltem ki, és szépen eloszlattam a fogkefén a cuccot.

Szuper, rajtamaradt. Egy sima egyszerű elektromos fogkefe után kicsit furcsa a használata, mert sokkal inkább rezeg mint amit eddig megszokhattunk. Hogy jobban tisztít, az nem kétséges. Pillanatok alatt igazán tisztára varázsolja a fogakat. Picit féltem hogy ez a nagy rezgés felsérti az ínyem, de szerencsére nem így lett. Szokni kell az biztos, de nagyon jó a hatása. Napok óta használom, és nagyon megszerettem.

Ami az okosságot illeti. Bluetooth-os a kicsike és az okos otthon részét képezi. Korábban már letöltöttem a működtető applikációt mely az Mi Home névre hallgat, mert az első okos eszközünkkel a Xiaomi légtisztítójával így, ezen keresztül tudunk kommunikálni.

Az applikációban egyénire lehet szabni a fogmosást, mondhatni mesteri szintre lehet emelni.

Na persze ha boldogulunk vele. Odáig sikerült eljutnom, hogy miután kínaira állítottam a területet az okos otthonom bővült a fogkefével, és kommunikált is a telefonommal, de az applikáció folyamatosan hibát jelzett, így ezt a funkciót nagy sajnálatomra nem sikerült kipróbálnom.

Sebaj, ez annyira nem is zavar. Nehogymá a telefonom az orromra koppintson, hogy nem 2 perc 30 másodpercig mostam a fogam csak 2 perc 29-ig.

Amiről még nem beszéltünk az az ár. Ez a fogkefe 47,99 USD-ba, kerül  Magyarországra a lengyel raktárból. Megrendelni a kínai GearBest oldaláról lehet innen—–>

Létezik fekete színben is.

A pótfogkefe fej ára egyébként 12,11 USD/ 2 db, ami szerintem teljesen elfogadható.

Összességében nagyon elégedett vagyok, hamar összebarátkoztunk. Már csak az a kérdés, mi lesz az “okos otthonom” következő lakója. Kezdek belejönni ebbe az “űrtechnikába”. No és hogy ezután miben is bízhat az ember? Abban, hogy remélhetőleg egyszercsak nem ébrednek öntudatra ezek a kütyük és válnak pusztító robottá 🙂 🙂 – ekkor mondaná a párom hogy túl sok sci-fit nézek. Meglehet.

Ha tetszett visszavárlak, a tesztelés folytatódik.

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*