Ezekre a szempontokra figyelj te is, ha Kínából telefont rendelsz!

Merjek Kínából telefont rendelni? Ez egy örök dilemma. Olcsóbb, oké,  de mi van ha…? Kipróbáltam, így megmutatom neked a választásom szempontjait, és  a választott készüléket is, tarts velem!

Nő létemre rendkívüli módon érdekelnek a kütyük, és lelkesít minden informatikai, technikai újdonság. Nálunk én állítok be mindent, én szerelem meg a gépeket – állítólag minden kütyü fél is tőlem rendesen, ha ott vagyok akkor tuti működik, ha kiteszem a lábam már nem –  és rossz nyelvek szerint még a WIFI jelet is képes vagyok felerősíteni (na szerintem ez óriási hülyeség, de mindegy).

Éppen ezért óriási lázba tud hozni egy csillogó, mindenttudó készülék vagy telefon. No és ha venni kell egy újat, mert a réginek már minden baja van, és ha ezt még megfűszerezzük azzal, hogy az asszonka rendszeresen vásárol Kínából, ekkor egyszerű a képlet – kell egy szép új telefon, lehetőleg jó áron nagyon jó, és persze jöhet Kínából is.

Bele is vetettem magam az óriási kínálatba, aztán teljesen el is vesztem benne. Hogy miért nem csak maximum 20 félét gyártanak?

A frissen szerzett tapasztalataim alapján próbáltam összegyűjteni, hogy milyen szempontokra érdemes odafigyelni.

Ami a férjemnél szempont:

A telefon a férjemnek lesz, úgyhogy ami kell bele az az időjárás, az NBA eredmények applikációban, nagy képernyő nagy (magyar) betűkkel –  mert őt is elérte a kor, kell a jó kamera hogy a kapitális pontyokat tudjon vele fotózni (egyszer csak horogra akadnak), és mivel sokat jár pecázni fontos, hogy sok kép férjen el a memóriájában – ja és legyen gyors, mert rendkívül türelmetlen, és férjen el a zsebébe, mert ő juszt sem fogja a kezében cipelni állandóan. 

És akkor jöjjenek az én szempontjaim:

A választásom a Xiaomi 5 Plus 4G Phablet típusú készülékre esett, így ezen telefon műszaki adatai,  jellemzői alapján mutatom meg az alapvető tudnivalókat. A készülék azóta meg is érkezett, így az első tapasztalataimról is be tudok számolni.

Elsőként alkalmas legyen a magyar hálózat vételére. A választásnál az alábbi táblázat nyújt segítséget:

A választott telefon adatlapján keressük meg és hasonlítsuk össze az adatokat! A két táblázat összevetésével megállapíthatjuk, hogy a kiválasztott telefon alkalmas a magyarországi hálózat vételére.

Legyen benne magyar nyelv.

Ha Kínából telefont vásárolunk, arra kell figyelnünk, hogy minden esetben a Global verziót válasszuk. Ez az a változat melyhez EU töltőt kapunk, az EU hálózathoz passzol, és a magyar nyelv beállítható.

Az általam választott telefon létezik Global verzióban is, íme:

Legyen biztonságos.

Ma már elvárható egy telefontól, hogy valamilyen biztonsági funkció is legyen benne, mely megnehezíti az illetéktelen személyek számára a használatot. Lehet ez jelkód, ujjlenyomatellenőrzés, arcfelismerés.

A Xiaomi Redmi 5 Plus jelkóddal és ujjlenyomatellenőrző funkcióval is rendelkezik. Az ujjlenyomatellenőrzője a készülék hátoldalán helyezkedik el, így elég ha „jó helyen” fogod meg, már használható is.

Legyen szép a kijelzője

Szép alatt itt természetesen a felbontást értem,  manapság már  elvárható egy mobiltól hogy kristálytiszta Full HD minőségű képet produkáljon. Ez a telefon 6″-os, lekerekített kijelzőjű, 2160 x 1080 felbontású Full HD készülék.

Az alábbi képen a mi telefonunk kijelzőjét mutatom. Kristálytiszta kép, egyszerű, könnyen kezelhető menüsor, letisztult dizájn.

Lehessen vele jó képeket készíteni.

Igen, ez egy elsődleges szempont. A fényképezőgépet nem tudjuk folyton magunkkal cipelni, de a telefonunk állandóan nálunk van, na és olyan helyzet mindig adódik amit érdemes megörökíteni.

Egy jobb telefon már képes egy sima egyszerű fényképezőgépet is lekörözni a képek minőségével. Nézzük mit tud a Xiaomi Redmi 5 Plus.

Ezek a hivatalos adatok:

Ilyen képeket készítettem vele a kertünkben, 

és ezt a Duna-parton. Lenyűgöző…

Legyen bővíthető a memóriája

Az általam választott telefon 64 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami nem rossz, de ez még tovább bővíthető 128 GB-ig egy könnyen behelyezhető TF (TransFlash) kártyával.

Ne merüljön le hamar, legyen erős az akkuja

Ha erős a gép, akkor általában sokat is fogyaszt. Az nem lehet, hogy aktív használat mellett ne bírjon ki egy egész napot, mert mi van ha nap közben nem vagyunk olyan helyen hogy tölteni tudjuk? Ennek a készüléknek az egyik legnagyobb előnye a brutál erős akkuja, ami 4000 mAh-es. Normál használattal a készülék simán kibír 2-3 napot egy töltéssel úgy,  ha kb. 6-7 órát világít ezalatt az idő alatt a kijelző. Folyamatos YouTube-videózással pedig 15-16 órát is kibír a készülék közepes fényerőn.

Ne kelljen vámot és ÁFÁ-t fizetni rá!

Ez egy újabb szempont, melyre szerencsére a Gearbest megtalálta a megoldást. Bevezette az EU regisztrált szállítási módot, mellyel garantálják, hogy vámkezelési díj  és ÁFA mentesen juthatsz hozzá a készülékeikhez.

Bővebben ebben a cikkben olvashatsz erről szállítási módról:

Így vásárolhatsz kínai raktárból is ÁFA és vámmentesen

Legyen rá garancia

Ezt a telefont én a kínai Gearbest oldalán vásároltam. A telefon adatlapja itt érhető el—–>

A raktáron lévő összes modell és tartozék elérhetősége—–>

A cég készülékeire 45 napos pénzvisszafizetési garanciát, és 1 év javítási garanciát vállal.

Összegezzünk!

Bármilyen telefont is választanál, ha nem vagy műszaki guru, akkor is érdemes a fenti szempontokat szépen sorban megnézni, figyelembe venni, és ez alapján dönteni.

A telefon egyébként Kínából EU regisztrált szállíátási móddal nagyjából 1 hónap alatt ért ide. A doboz leírást, és minden tartozékot tartalmazott, még egy ajándék tokot is.

Több Xiaomi termékünk van már itthon, így az már csak hab a tortán, hogy a telefon távirányítóként is funkcionál, ami az összes Xiaomi terméket vezérli.

Az ára 189,99 USD, mely nagyjából 50.000 forintnak felel meg. Ennyi pénzért egy jó minőségű, jó felbontású, abszolút használható telefont kapunk. A hasonló tudású és kinézetű telefonok több száz ezer forintra is rúghatnak, így szerintem ez egy remek választás.

A végére egy kuponkód is jutott, GB-MP$100-7  mely  7$ kedvezményre jogosít 100 dollár feletti vásárlás esetén.

Kihagytam valamit?

Ha tetszett, tarts velem legközelebb is! Kedveld Facebook oldalamat, iratkozz fel, garantáltan nem maradsz le semmiről.

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*