Ez a bőrápolási rutinod legeslegnagyobb hibája

Törődsz a bőröddel? Hidratálod rendszeresen, táplálod és véded az öregedéstől? Na és az arctisztítással hogy állsz? Ha problémamentes szép bőrt szeretnél, süss ide, megmutatom, hogy amit az arctisztításról eddig gondoltál, az miért hibás.

Sokaktól hallom ezt a mondatot: kizárólag tiszta vízzel mosom az arcom, a szappan és az összes arctisztító szárít.

Tegyünk egy próbát! Megmostam az arcom tiszta, hideg vízzel. Ezután vattakorongra tettem egy kevés arctisztító olajat, és áttöröltem vele az arcom. Íme az eredmény! Uh, hát ez elég kínos.

Ha te is csak kizárólag tiszta vízzel szoktad megmosni  az arcod, akkor nagyjából ez az a kosz mennyiség, amire ráteszed az ápoló kozmetikumokat. Nem csoda hogy jön a pattanás, meg a többi bőrprobléma.

Nézzük tovább.

Naponta sminkelek, és igen rendszeresen tisztítom az arcom micellás vízzel, ami tökéletesen megtisztítja a bőröm.  Tényleg? Próbáljuk csak ki!

Hívjunk segítségül egy cuki narancsot! A bőrünk sem teljesen sima, apró gödröcskék, egyenetlenségek vannak rajta, éppúgy mint egy narancson. Tesztalanyunkat szépen lealapoztam egy BB cushionnal és egy mattító púdert is kapott, mert ki akarna fénylő diszkógömb búrával mászkálni egész nap.

Akkor jöjjön a micellás víz! Ez a kiindulás.

Micellás vizes tisztítás után,

és még két perc törölgetés után…

Hát, ez nem túl meggyőző! Az összes gödröcske mélyében ott csücsül a smink! Most vegyük elő újra az olajat, és törölgessük át vele!

Hogy az olaj által feloldott összes szennyeződést le tudjuk mosni a bőrről, akarom mondani a narancsról, egy habzó lemosóval fejezzük be a műveletet.

Az eredmény: tökéletesen tiszta felület 🙂

Szuper, most nézzük mit is láttunk itt pontosan! Mi volt a probléma a vízzel és a micellás vízzel?

Csak annyi, hogy a víz nem oldja a faggyút, a sminket, a fényvédőt, és a bőr “zsírossága” miatt megkötött koszt, pusztán azért, mert a víz és az olaj nem keveredik egymással.

De akkor mi is az az út, amivel tökéletesen tiszta lesz az arcod, megelőződ a bőrproblémákat, és az arcápolók is jobban tudnak hasznosulni?

A magam részéről én a kétfázisú arctisztításra esküszöm, csak úgy mint Dél-Koreában a legtöbben.

Első fázis az olajos lemosó. Ebben az olajban általában természetes, ápoló olajak elegye található, melyek mélyen tisztítják a bőrt. Nem minden olaj használható arctiszításra, ezt vedd figyelembe, válassz egy erre a célre összeállított arctiszító olajat.

Hogy használjuk az olajos lemosót? Első lépésként tégy egy keveset vattapamacsra, vagy csak az arcbőrre, és körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrbe. Ezután vizezd be a kezed, és masszírozd át a bőröd. A víz és a lemosó olajak többsége sűrű ápoló krémmé változik. Ha alaposan átmasszíroztad vele a bőröd, öblítsd le! A tisztítás mellett ápolja a bőröd, és hasznos ápoló anyagokkal látja el.

Olajos lemosókból nagy választékot itt találhatsz ——–>>

Most jöjjön a második fázis!

Miért kell második fázis?  Az olaj által feloldott szennyeződéseket, izzadságot tökéletesen lemossa egy habzó lemosó, így az arc tökéletesen tiszta lesz, és készen áll a többi arcápoló méltó fogadására.

Ha csak egy erős habzó arctiszítót használtál eddig, akkor az olajalapú szennyeződéseket valószínűleg nem tudtad tökéletesen eltávolítani a bőrödből, ezek eltömítették a pórusokat, és a bőröd pattanásokkal, és még több faggyú termelésével válaszolt. Az erős arctiszító megborította a bőr egyensúlyát és kiszáradással, a bőr húzódásával válaszolt.

Ha vizet, vagy szappant használtál, az sem jobb választás sajnos. És igen, ez így ment minden nap. A bőröd tiszta soha nem lett.

Sokak bőrét néztem mostanában, néhány ember bőrét egy áthatolhatatlan zacskóra tudnám csak hasonlítani a hosszú évek alatt alkalmazott, elhibázott bőrápolási rutinnak köszönhetően. Ez az, ahol már a csillió forintos bőrápoló kozmetikum sem segít!

Mi a megoldás? Próbáld ki a kétfázisú arctisztítást, és higyj a szemednek!

A kétfázisú arctiszításhoz minden szükséges terméket megtalálhatsz ITT—–>>

Hogy mi jön ezután? A helyes rutinban a tonizálás.  Hogy miért nem érdemes kihagynod a tonikot a bőrápolási rutinodból, megtalálod itt:

Ezért ne hagyd ki a bőrápolási rutinodból a tonikot

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

2 Comments

  1. Kérlek segíts,h az arcápolási rutinomba hová helyezzem a VQS folthalványító olajat?
    előre is köszönöm

    • Szia! Lehet hogy én ezt mindentől függetlenül használnám, vagy a rutin befejező mozzanataként. Az olajakat egyékbént alapesetben arra használjuk hogy bezárjuk vele a nedvességet a bőrbe. Ha ezt a folthalványítőt az egész arcodra teszed, akkor lehet a befejező mozzanat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*