Kütyüteszt: Alfawise T2056 szónikus elektromos fogkefe

Kütyüteszt rovatban minden héten egy újabb hasznos eszközt ismerhetsz meg. Most jöjjön egy szónikus elektromos fogkefe az olcsóbbik fajtából.

Ez az egész ügy valahogy úgy kezdődött,  hogy egy egyéni ötlettől vezérelve a saját egyszerű elektromos fogkefémet lecseréltem egy csili-vili Xiaomi Soocas X3-ra.

A tesztet itt olvashatod róla:

Kipróbáltam mit tud a Xiaomi luxus okosfogkeféje

Aztán jött a férj, aki néhány napos balatoni láblógatás alatt kénytelen volt az én  csili-vili fogkefémet használni, mert az övét egészen véletlenül otthon felejtette. Igen, nagyon sajnáltam tőle, mert közös fogkefe az nincs, mindenki használja a sajtáját, még akkor is ha családban marad. Hazaértünk, aztán látom ám, hogy csak ez én fogkefémet használja, persze csak úgy stikában, mikor senki sem látja 🙂 Lebukott, így kénytelen volt színt vallani.  Megtetszett neki, hogy a szónikus fogkefe jobban tiszítja a fogát, mint az eddigi sajátja…

No de ez mégsem mehet így! Kell egy másik, méghozzá gyorsan! Van ott még, ahonnan ez jött!

A választásunk a Alfawise T2056 szónikus elektromos fogkeféjére esett.

Kedvező az ára, van 4 különféle választható funkciója van és 2 pótfej is érkezik hozzá.

Mitől szónikus egy fogkefe?

A szónikus elektromos fogkefe nagy frekvenciát és nagy amplitúdót használ, ami ennél a készüléknél konkrétan 40.000 tisztító mozdulat/perc, illetve 4-6 milliméteres sörtemozgást jelent.

A szónikus fogkefe lényege, hogy a fogak között dinamikus folyadékáramlást biztosít, ily módon nemcsak az ínyszél mentén, hanem a fogak között is hatékonyan tisztít, és segíti a lepedékeltávolítást és megőrzi az így egészségét.

Próbáljuk ki!

A fogkefét Kínából,  egy kínai webshopból, a GearBest -ről rendeltük meg. A fogkefe nagyjából 2 hét  alatt ért ide hozzánk. Az ára is nagyon kedvező, jelenleg 24,99 USD, ami nagyjából 6.800 Ft-nak felel meg.  Amikor nálunk egy pótfej több ezer forintba kerül egy sima mezei elektromos fogkeféhez, akkor ezt az árat én filléresnek tekintem.

A kedvező ára ellenére elég igényes, pofás darab. EU dugó –  hurrá! Használati utasítás, 2 pótfej – minden a leírás szerint érkezett.

Vizsgáljuk meg egy picit közelebbről is. A fogkefe 4 különböző funciót tartalmaz. Clean – tisztítás, Soft – ez az érzékeny fogakra és a kezdőknek ajánlott mód, Whiten –  fehérítés és tisztítás, Massage –  ínymasszírozó funkció.

Az első két mód egy időzítőt is tartalmaz, melyet a zöld LED jelez. 2 percre van beállítva, ennyi az az idő, mely feltétlenül szükséges a tökéletes fogtisztításhoz. Ez a funkció különösen hasznos gyerekeknél.

A használat pofon egyszerű, a felső gomb bekapcsolja, a funkció választó gombot meg addig nyomogatod, ameddig a kívánt funkciónál a zöld lámpa fel nem villan. A szónikus fogkefe sokkal jobban rezeg, mint a hagyományos elektromos fogkefék, így először furcsa lesz. Szokni kell az biztos, ezért is ajánlják hogy 1-2 hétig a Soft állásban használd.  Ha már megszoktátok egymást, akkor mehet a többi funció is.

15 nap használat egy töltéssel? Hiszi a piszi! 

Kipróbáltuk, tényleg bírja. Hihetetlen sokáig kibírja egy töltéssel, így simán el lehet vinni nyaralni töltő nélkül is.

Saját tapasztalatok

A leírás szerint ha ilyen fogkefét használsz, sokkal kevésbé lesz vízköves a fogad. Reméljük, hogy ez így is lesz. Egy biztos, sokkal alaposabban megtisztítja a fogakat, mint a hagyományos elektromos fogkefe. Simább lesz a fog felszíne, és valahogy tisztább, ápoltabb az érzés. A férjemnek nagyon bejön – végre nem jár rá az enyémre – sőt azóta beszereztünk egyet a fiamnak is.

A leírásból azt is megtudtuk, hogy a kék színű sörte kifakulása jelzi, hogy itt az ideje a fej cseréjének! Semmi gond, ha elfogyott a csomagban kapott pót, nagyjából 1000 forintért vehetsz újabb 3 darabot.

Hol lehet kapni?

A pótfejekeket itt tudod beszerezni —->>

A fogkefét itt találod——>>

Összegző értékelés

Összességében nagyon elégedettek vagyunk a termékkel. Igényes kialakítás, könnyű használhatóság, több funkció, kedvező árú termék, és a pótfejeket is fillérekért beszerezhetjük. Megtartjuk 🙂 Igényes kialakítása miatt szerintem ajándéknak is tökéletes választás.

A kütyüteszt rovatot a Gearbest támogatta.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*