Ezért ne hagyd ki a bőrápolási rutinodból a tonikot

Évezredes hagyományra épülő innovatív csúcstechnológia, a növényi kivonatok, gyógynövények és természetben fellelhető anyagok széles körű használata teszi különlegessé a koreai szépségápolást, és az a rutin, mely minimum tíz lépésből áll.

Ha problémás a bőröd, vagy idő előtt ráncos, vagy éppen abban a stádiumban van, hogy szinte semmit nem visel el magán,  esetleg már a tükörbe is félsz belenézni, itt az idő hogy változtass, és kipróbálj valami mást.

Első lépés: arctisztítás. Ne legyints, hidd el ez a szép bőr alfája, mely nélkül semmit nem ér a többi lépés.

Hogy hogyan, és mivel érdemes az arcod megtisztítani, egy hosszabb szemléletes posztban már kifejtettem. Ha elmulasztottad, itt meg tudod nézni:

Ez a bőrápolási rutinod legeslegnagyobb hibája

No és akkor most folytassuk a 10 lépcsős koreai bőrápolási rutin következő állomásával a tonizálással!

Ha itt Magyarországon meghalljuk a tonik szót, egészen biztos valami alkoholos szer jut az eszünkbe, mely arra szolgál hogy megtisztítsuk az arcunkat vele?!? Valami ilyesmi nem?

Ezt akkor most nagyon gyorsan felejtsd is el! A koreai tonerek nem ilyenek, és nem is erre valók!

A tonikok legfőbb céljuk a nedvesség visszapótlása – mert ebben a rutinban a hidratálás fontos szerepet játszik – és a bőr PH értékének a helyreállítása.

Arctiszítás után a bőr  lúgossá válik, így a bőr hajlamosabb a gyulladásra és a károsodásra, így helyre kell állítani. Ha helyreállítottad a bőröd PH értékét, sokkal  jobban képes  lesz befogadni az ezután következő komolyabb bőrápoló készítményeket, szérumot, esszenciát, és a krémet.

Lemosni, letörölni vétek, sőt. A legjobb ha a bőrödbe paskolod.

Vzhiányos bőrűek körében a 7skin módszer is dívik, mely  a bőrápolási rutin ezen fázisában nem is egy, hanem mindjárt 7 rétegben viszi fel a tonikot a bőrre, szépen egymás után. Pár csepp tonik a kézbe, paskold a bőrödbe. Ha beszívta a bőr, jöhet következő, és így tovább, 5-7 rétegig.

Ezzel a módszerrel egy lórugásnyi nedvességet juttatunk  a bőrbe, melyet aztán a többi lépésben szépen be is zárunk. Sok szomjas, “fonnyadt” bőrt helyre lehetne hozni ezzel a pofon egyszerű módszerrel. Próbáld ki, megéri!

Válasszunk tonikot! Mégis milyet? 

Miért választani is lehet? Már hallom a kérdésed. Hát persze, millónyi termék közül, többféle funkcióval. Öregedésgátló, hidratáló, bőrnyugtató, hámlasztó, és még ki tudja hányféle bőrszépítő víz, PH kiegyenlítő hatással.

Mutatok néhányat! A termékeket a linkekre, vagy a képre kattintva éred el.

Minden bőrtípusra jó lehet a Secret Key márka hyaluronsavas óriási ( 500 ml) tonikja mely remek kezdő termék lehet a koreai rutin kialakításakor.

Zsíros, kevert bőrtípusra, pattanásos bőrre gyógyír a Mizon márka AHA/BHA tisztító, hámlasztó tonikja.

 

Maradjunk még  a pórusszabályozásnál.  A Secret Key fekete szenet is tartalmazó, pórusszabályozó tonikja kifejezetten mitesszeres bőrre készült, mely a feketeszén és az agyag erejével a pórusok mélyéről távolítja el a felesleges faggyút és szennyeződéseket. A tonik hosszú távon frissíti és ápolja a bőrt és a pórusokat. Érdemes a márka teljes pórusszabályozó családját használni.

Ha már fontos az öregedésgátlás, akkor mindenképpen öregedésgátló hatóanyaggal bíró tonikot keress.

Ilyen a Missha Misa Cho Gong Jin gyönyörű csomagolású, gyógynövény alapú tonikja:

Vagy a Mizon márka nagy koncentrációban tengeri kollagént tartalmazó tonikja:

 

Ha ettől egy kicsit többre vágysz, és neki is fognál máris a koreai rutinnak, egy  mini kezdőkészlet jól jöhet.  Ha egy ilyesmi szettet választasz, egy kezdő rutint arctisztító habot, tonikot, esszenciát és krémet is tudsz próbálni, kedvező áron. Természetesen toner is van benne, mert enélkül Koreában nem létezik szépségápolási szett.

 

 

A végére az utolsó,  egy hámlasztó hatású tonik, amit már teszteltem korábban:

Kipróbáltam: mandulasavas hámlasztó tonik Koreából

A fenti termékek, szettek magyarországi beszerzési forrása itt: TheBox and Beauty webshop —->>

A gyorstalpaló koreai kozmetikai kiképzést folytatjuk, tarts velünk legközelebb isT

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*