Kütyüteszt: Houzetek UV lámpás poratka gyilkos porszívó

Sokak életét keseríti meg az allergia, melynek az egyik leggyakoribb válfaja az, ha valaki háziporra reagál érzékenyen. Az idény jellegű allergiával szemben a por egész évben problémát okoz, melyet ha nem kezelnek, és tesznek meg mindent annak érdekében hogy kisebb legyen a terhelés, sajnos sok esetben asztmát is okozhat.  Van megoldás?

A házipor allergiát nem is a por, hanem a házipor atka beszáradt, mikroszkópikus méretűre töredezett ürüléke okozza. Illusztrációnak szántam a fenti képet, és jól el is túloztam az első számú közellenség méretét, mely átlagosan mindössze 0,3 mm.

Az atkák az ember elhalt, lehullt hámsejtjeivel táplálkoznak, emiatt ott fordulnak elő nagy számban, ahol a hámsejtjeink felhalmozódnak: ágynemű, párna, bútorhuzatok, bútortestek, szőnyegek, plüssállatok. Ez a „por” sajnos észrevétlenül a levegőben is kering, belélegezve az arra érzékenyeknél súlyos problémákat okozva.

Az ősz, és a tavasz különösen veszélyes időpont ilyen szempontból, mert a párás, még nem fűtött levegő igen kedvező élettér az atkák számára.

Vajon mit tudunk tenni, hogy ezt a nemkívánatos látogatót a mikroszkópikus kakijával együtt kiebrudaljuk az otthonunkból?

Sajnos én is érintett vagyok. A porallergia már egy régi mese, de sokáig nem vettem túl komolyan a tüneteket, így sajnos nálam már visszafordíthatatlanul kialakult az asztma,  melyet csak szteroidokkal lehet kordában tartani.

A porallergia így még sokkal inkább bánt, és szinte egész évben allergia gyógyszert is kellene szednem. De ne má! Állandóan nem lehet gyógyszert szedni! Meg kell próbálni valamit változtatni.

Már régóta nézegettem ezt a szerkezetet, de nem volt raktáron, így csak most tudtam hozzájutni, és egyáltalán nem bántam meg. Mutatom!

Ó az. Houzetek UV – 1001 UV Dust Mite Cleaner a becsületes neve, és gyönyörű fáradt rózsaszínben pompázik.

Kínából érkezett, jobban mondva egy kínai online shop a GearBest EU raktárából vám és impor termék ÁFA mentesen. Az ára: 94,95 USD.

Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről!

Nagy doboz,

benne egy könnyen összerakható kézi porszívó, korrekt angol nyelvű használati utasítással, és tisztító kefével.

Nagyon üdvözlendő, hogy a porszívónak nem 1 méteres a zsinórja, hanem jóval hosszabb (4,5 méter), így kényelmesebben tudunk vele dolgozni.

Mi tud?

A porszívő UV lámpája működésbe lép, amint a felülettel érintkezik.

Megöli az atkákat, és a baktériumokat, ezzel fertőtleníti a matracot, ágyat, kanapét, párnákat, plüss állatokat.  Az atkákat, és az általuk okozott mikroszkópikus „port”, hajat, kisállatszőrt  könnyen és mélyen eltávolítja, nagy teljesítményű 10  kpa-os erős szívóerejének köszönhetően. 6 rétegű szűrőrendszerének köszönhetően nem hagyja, hogy a por visszakerüljön a levegőbe.

Műszaki adatok: – Teljesítmény: 300W – Feszültség: 220 – 240V, 50 – 60Hz – Porfogó kapacitás: 0.4L – Szívás: 10Kpa – UV lámpa: 9W, 253.7 hullámhossz – Vezetékhossz: 4.5m

Próbáljuk ki!

Alig vártam hogy kipróbáljam. Nem túl régi a matracunk, kíváncsi voltam hogy mi van benne, egyáltalán lesz-e valami amit kiszív belőle.

Hááát, elcsodálkoztam. Ez az a mennyiség ami 1 matracból és a párnákból kiszívott. Uh.  Nem semmi. Nem gondoltam volna, ez rengeteg.

A használat után ideje kitiszítani. Nem egy bonyolult művelet, könnyen szét tudtam szedni. Kimostam a műanyag részeket,  a szűrőn lévő szivacsot is jól kitiszítottam. Száradás után jöhet a többi matrac, és a kanapé!

További információ a termékről itt található —–>>>

Összegző értékelés:

Összességében nagyon elégedett vagyok a termékkel. A rendelés után nagyjából 10 nap alatt megérkezett. Kifogástalanul működik, az eredménye lenyűgöző. Nagyon örülök hogy ráakadtam, és így sokkal egészségesebb lehet az otthonom, és bízom benne, hogy az allergia gyógyszert is el tudom hagyni, legalább az őszi, téli hónapokban.

A kütyüteszt rovatot a Gearbest támogatta.

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

4 Comments

 1. Mik a tapasztalatok ennyi idő után?
  Interneten azért nem egyértelműen lelkesednek, van ahol fókuszáltan 1 perc/pár cm-ről a javaslat, különben nem sokat ér az UV…

  Allergiások a szőnyegmentes, szőrmentes környezet+többszöri jó porszívózás (+ esetleg permetezőből alkohol oldat) javaslatot mondták.
  Remélem nálatok ettől még beválik és tényleg jó lesz!

  • Mi szeretjük, és használjuk is folyamatosan. Az biztos hogy jó alaposan, nagyon lassan porszívózunk, mert anélkül tényleg nem sokat érne.

 2. Ez tényleg jól hangzik, ha meg van behatási idő is, főleg. Ezek szerint megérte 🙂

  Én maradok egyelőre a jól kitalált többszörös filternél (még csak hepa sem kötelező), az nálunk elég még. De azért egy külön UV lámpa nagyméretben, gyors hatással nem lenne rossz hozzá..

 3. Sok év brutális allergia után vettem egy thomas aqua + allergy és family porszívót és abszolút elégedett vagyok vele (pedig soha nem gondoltam volna, hogy akármilyen porszívó segíteni tud nekem). Szuperek a szűrők, tökéletesen tisztítják a levegőt. Múlthoz képest ég és föld 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*