Centella Asiatica, avagy így lett egy jelentéktelen növényből sztár

Azt mondják, hogy a természetben minden megtalálható, amire az embernek szüksége van. Ez így is van, mégis sokszor vegyileg előállított, mesterséges dolgoktól várjuk a megoldást a problémáinkra. A bőrünk sem kivétel, számtalan gyógynövény, állati és növényi eredetű összetevő létezik a világban, melyek szinte minden bőrproblémára gyógyírt jelentenek.

Dél-Koreában tudják ezt, és mindent fel is használnak, olyan összetevőket is, melyek sok európai emberben visszatetszést váltanak ki. Pedig nem tesznek mást, csak kihasználják a természet erejét. Lózsír, osztriga, csiganyál, fecskefészek és a legújabban a tengeri csikó. Kissé bizarr de működik.  Mit gondolsz melyik jobb? Csupa vegyileg előállított hangzatos összetevő, vagy egy sor természetes növényi vagy állati eredetű mixtúra? Az idő ez utóbbit igazolja. Nők milliói rajonganak a koreai szépségápolásért, melyek hosszú távon igazi  csodát művelnek a bőrrel, és minden bőrproblémára létezik megoldás.

Térképezzük hát fel a legjobb összetevőket. Derítsük ki, melyik összetevő milyen bőrproblémára nyújt hosszú távú megoldást.

Kezdjük a sort egy igazi szupersztárral a Centella Asiaticaval.

Kinézetre ez egy semmi extra jelentéktelen növényke, néhány jellegzetes ernyő alakú levél, hosszú szár,  néhány pici hófehér virág. Na de az ereje? Évszázadok óta változatlanul óriási.Az indiai ayurveda gyógyászatban több mint 3000 éve használatos bőrbetegségek kezelésére.

A Centella Asiaticát számos formában, például szárított gyógynövény, kapszula, tea és kivonat formájában használják.  A távol-keleti konyhában is népszerű, ezt a növényt curry, köretek, saláták és gyógynövényitalokhoz adják kiegészítésként.

Egy ősi Laotian legenda arról szól, hogy egy földműves megfigyelte, hogy a tigrisek ebben a növényben hemperegnek ha a vadászat vagy harc közben megsérülnek. A földműves összegyűjtötte ezt a növényt, és sebgyógyító elixírt készített belőle, melynek messzi földről a csodájára jártak. Persze ő nem árulta el a titkot, még az elöljárónak sem, csak akkor amikor az elöljáró a lánya kezét neki adta. Ezért is hívják ezt a növényt más néven „tigrisfűnek”.

Nézzük csak, mitől is működik ez a növény, és mire jó?

Ebben a növényben 4 fő hatóanyag van: asiatic acid, a madecasinsav, a madecassoside és az asiaticoside.

Számos tanulmány foglalkozik ezekkel az összetevőkkel, és elemzi a bőrre gyakorolt hatásukat.  Mit állapítottak meg ezek a tanulmányok? Ime a legfontosabb előnyök:

 1. Fokozza a kollagén termelést, stimulálja a szövetek regenerálódását,  feszesebbé teszi  a bőrt.
 2. Harcol a bőr öregedése ellen a a kollagén, az elasztin és a hyaluronsavra gyakorolt kombinált hatása miatt
 3. Javítja a cellulitiszt.
 4. Gyógyítja és megakadályozza a hegeket és a keloidokat.
 5. Jó az égési sérülések kezelésére.
 6. Gyorsítja a sebgyógyulást.
 7. Kezeli a hiperpigmentációt.
 8. Csökkenti a bőr szárazságát.
 9. Gyulladáscsökkentő hatású.
 10. Hatékony antioxidáns.
 11. Harcol a glikáció ellen
 12. Kezeli a zsírszövet gyulladását.
 13. Jobban stimulálja a lipolízist , mint a koffein.
 14. Megakadályozza a vitiligót a melanin sejtek oxidatív károsodás elleni védelmével.
 15. Javítja a bőr védő funkcióját, ezáltal növeli a bőr hidratálását.

Hol és milyen formában juthatunk hozzá?

Szerencsére sokféle termék tartalmazza ezt a fantasztikus összetevőt. A legtöbb készítmény természetesen a bőrgyógyító hatást helyezi a középpontba.

Koreában gyógyhatású készítménynek minősül ez a  készítmény, mely rozeceás, érzékeny, irritált bőrre nyújt hatékony megoldást.

Tosowoong Cica Clinic SOS Centella Asiatica bőrnyugtató, bőrhelyreállító szérum 

A következő terméket horzsolások, pattanások, hegek, hiperpigmentáció kezelésére javasolják.

Elegendő a probléma forrását kezelni vele.

Naturekind Centella Scar – Centella Asiatica bőrhelyreállító 

 

Ez a fémdobozos multibalzsam sok mindenre jó. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, a Centella Asiatica mellett teafa olajat, fűzfa kivonatot, melyek remekül kiegészítik egymást. A bőrproblémák mellett igazi mindenre jó cucc – kiszáradt kezek, ajkak, bőrproblémák kezelésére alkalmas.

Pureforet Centella Asiatica bőrgyógyító multi balzsam

Kifejezetten pattanásos, problémás bőrre lett kifejlesztve az ugyancsak 100 %-ban természetes anyagokat tartalmazó

Pureforet Tigris bőrnyugtató kezdőcsomag

NOHJ 10 % Centella Asiatica bőrnyugtató maszk

Ez a maszk bőrnyugtató és hidratáló összetevőket tartalmaz – 20 perc énidő  mindenkinek jár.

A bőrápolók beszerzési forrását termékek nevére kattintva érheted el.

A Centella Asiatica  másnéven Gotu Kola nem csak külsőleg, hanem belsőleg is használható. Jó hatással van a memóriára, támogatja az agyi funkciókat, csökkenti az időskori degeneratív megbetegetések kockázatát, keringésjavító hatású.

Két lehetséges beszerzési forrás PipingRock USA

iHerb USA

 

Forrás: 1. 2.

Tarts velem legközelebb is, egy újabb összetevőt veszünk górcső alá, és vizsgáljuk meg a hatásait. Visszavárlak!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*