3 szó, mely világítótoronyként vezet 2019-ben

Újévi fogadalom, mely egy évig kitart?  Chris Brogan amerikai marketing guru 2006 óta tartó szokása, hogy minden évben választ 3 szót, mely világítótoronyként mutatja az utat céljainak elérésében. Ez a gyakorlat annyira megtetszett, hogy 2018-ban én is kiválasztottam a sajátjaimat.

Érdekes szokás, melyet sokan afféle hóbortnak tekintenek, de tanusíthatom: tényleg működik. Elképesztő, de ezek a szavak év közben csak úgy tették a dolgukat. Tudatosan figyeltem rá, vagy tudat alatt – ki tudja. Mutatták az irányt, és meghatározták az évemet, valahogy így:

2018. január elején írtam a szavak választásáról szóló posztot, melyben az év legfontosabb szava ez volt:

Csigalépcső

Így visszaolvasva a hozzá írt magyarázatomat, elképesztő, hogy mennyire ez a szó határozta meg a teljes 2018-as évemet.

A magyarázatban ez állt: 

“A csigalépcső talán az év legfontosabb szava, mely a fejlődést jelképezi számomra. Egy jővőbe mutató spirál, melynek minden egyes lépcsője feljebb visz. A lépcsőházban ajtók, melyek mind egy-egy új lehetőséget rejtenek.

A célom ezzel a szóval az az, hogy kizárólag olyan dolgokat vállaljak, csináljak, melyek feljebb visznek a lépcsőn. Ne nézzek le a szédítő mélységbe, higyjek abban, hogy van erőm továbblépni,  ne fogjon vissza az, hogy honnan jöttem, mit mondanak és gondolnak rólam, kizárólag a következő szint az, ami a szemem előtt kell hogy lebegjen. Az ajtók jelentik a legnehezebb diót számomra, mert mindig is tartottam az új dolgoktól. Egy ajtó, melyen muszáj benézni, és aztán belépni. Nem szabad félnem az ismeretlentől, az újtól, mely az ajtó mögött vár.

Értékelés: Amikor a fenti szavakat írtam, még talán csak az álmaimban sem gondoltam, hogy mit tartogat az év, meddig jutok el év végéig. Ötlet szinten motoszkált csak bennem egy új vállalkozás ötlete, melynek megvalósításában igazi megszállottként leginkább afféle küldetéstudat vezérelt. Hosszú hánykolódás után úgy döntöttem, megvalósítom. Sokan támogattak benne, sok inspirációt kaptam, de nagyon nehéz és göröngyös volt az út, de aztán csak teljesült a nagy álom, azaz inkább több nagy álom.  Elindítottuk koreai szépségápolási termékeket árusító webshopunkat, sok értékes embert ismerhettünk meg, és eljutottunk Dél-Koreába, az országba amiről évekig csak olvastunk és messziről tanulmányoztuk titkait.

Hittem ezeknek a kozmetikumoknak az erejében – évek óta mást nem is használok –  mindent megtanultam amit csak lehetett, de mint kiderült ez nem elég a sikerhez. Nagyon sok nehézség  kövezte az utat, de ez az út év eleji vállalásom szerint csak felfelé vezetett, minden lépcsőfok szépen egymás után, csigasorban, titkot és újdonságot rejtő ajtókkal. Az úton számolhatatlan ajtó zárva maradt, ekkor persze lehetett volna sírva leszaladni, de nem így tettem. Szép lassan lépkedtem felfelé, bízva hogy talán feljebb lesz egy ajtó, mely csak rám vár –  és így is lett. Köszönet mindenkinek, aki ezen az úton bátorított, segített és fogta a kezem.

2018 következő szava ez volt: Rituálé

A szó magyarázata:

“Jó a fejlődés, az új lehetőségek, de fontos a megszokott rituálék gyakorlása is. Egy baráti beszélgetés, közös családi reggelik és ebédek, kirándulás, koncertek, stb. Elég idő magamra, elég idő a családra és barátokra.  A rituálék segítenek az állandóságban, és az egyensúly megteremtésében”

Értékelés:  Jó kis szó volt ez, nagyon tartalmas év áll mögöttünk. Baráti beszélgetések, utazások. Szlovénia 3 napig esőben és sárban, Verona, Milánó – Olaszország mely minden évben kötelező, – Cannes, Monaco – csillogás a köbön, és szeptemberben Dél-Korea az ország melybe azóta is naponta visszavágyunk.

Kimerészkedtünk a Volt fesztiválra – egy évben kétszer örjöngtünk a Depeche Mode zenéjére, himnuszként énekeltük Demjén dalait a Budapest Parkban, és bőrré áztunk a Sting koncerten novemberben. Új barátok, szorosabb baráti és családi kötelékek – azt hiszem ettől többet nem is kívánhattunk volna.

2018. harmadik szava: Érték

A szó magyarázata:

“Az ember sok mindent csinál, ami nem építő, parttalan, értelmetlen. Az én célom ezzel a szóval az az, hogy lehetőség szerint olyan dolgokat írjak, hozzak létre, dolgozzam rajta, melyek értéket képviselnek. Értékesek, mert hasznos információt közvetítenek, értékesek, mert segítenek. Értékek, melyek a szakmámban előrevisznek, a kapcsolataimban megerősítenek.  Semmi olyan, ami visszahúz, semmi ami használ, ami parttalan, értéktelen, üres. Nem egyszerű cél, de érdemes megpróbálni!”

Értékelés: Ez egy követendő szó, felesleges köröket nélkülöző, értéket közvetítő élet. Jó úton haladok, dolgozom raja…

Most jöjjenek a 2019 évre meghatározott szavak!

Napok óta gondolkodom hogy melyik legyen az a 3 szó, mely 2019-ben meghatározó lesz az életemben. Íme az eredmény:

Első szó: Korlát

A férjem szerint az a baj velem, hogy fittyet hányok a korlátaimra. A nap 24 órájából sokszor 16 órát dolgozom, és mindent egyedül akarok megoldani,  létrehozni,  megcsinálni.

Azt hiszem ennek véget kell vetni. Nagyon elfáradtam év végére, valóban sokat vállaltam, több állásnyi munkát végeztem el hónapokon keresztül.  A szeretett blogomra is sajnos elég kevés időm maradt.  2019-ben próbálom figyelembe venni a korlátaimat. Még inkább meg kell tanulnom nemet mondani, és a feladatokban segítséget kérni, és elfogadni. El kell fogadnom hogy nem vagyok már húsz éves, és bár jól kontrollált, de az asztmám is sokszor korlátoz. Ideje hogy betartsam a játékszabályokat, mert hosszú távon nem lesz jó vége.

El kell engednem a nem fontos dolgokat, és leépíteni a azokat, melyek már nem okoznak örömet, és nem visznek előre.

2019. második szava: Motíváció

2019-ben az a célom, hogy még több embert motíváljak, segítsek a céljaik elérésében, átadjam a hosszú évek alatt begyűjtött tudásomat.

Sokan kérdezték tőlem az idén, hogy nem tartok-e oktatást kozmetikusoknak, érkeklődőknek a koreai szépségápolási rutinról, az összetevőkről és a trükkökről?

Nagyon sokan kerestek meg hogy nyújtsak segítséget külföldi beszállítók keresésében, bonyolítsam én az üzlet ezen részét. Sokaknak a vállalkozásuk beindításában is segítettem – na persze ez a szakmám 🙂

Érik a gondolat, mely szerint a 2019-es év során több témában tartanék  workshopot, szépségápolás, vagy külföldi üzletelés, online vállalkozás témakörében. Meglátjuk, mit hoz a jövő…

2019. harmadik szava: Hála

Az utolsó pillanatban megváltoztattam 2019 harmadik szavát. Túl korlátozó lett volna az eredeti elképzelés.  A hála szó sokkal inkább kifejezi az irányt amit képviselni szeretnék.

Sokszor csak úgy természetesnek, és magától értetődőnek vesszük a dolgokat. Zöld a fű, kék az ég… Elfeljejtjük megköszönni, és hálásnak lenni, pedig valamitől, valakitől működik az ami történik nem csak úgy magától.

Törekedni fogok arra hogy hálás legyek az elért eredményekért, a családomért, és minden napért.

Meg is volnánk! Most rajtad a sor! Mi a te 3 szavad 2019-re? Kíváncsian várom válaszod!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*