Ilyen volt a Cosmoprof nemzetközi szépségápolási kiállítás Bolognában

A március 15-i hétvégét Bolognában a Cosmoprof nemzetközi szépségápolási kiállításon töltöttük. Már hónapokkal az esemény előtt készültünk, terveztünk, pályáztunk, leveleztünk. Hogy hogy sikerült? Íme:

Tudtam én hogy lesz egy ilyen kiállítás, és az is tiszta volt hogy megyünk, de őszintén szólva nem vettem túl komolyan azt a tényt, hogy szállást foglalni Bologna környékén ebben az időben szinte lehetetlen küldetés.  Az esemény előtti hetekben Bologna városában szinte már csak aranyárban lehetett szállást találni,  több százezres összegeket kértek néhány napért, és a környékbeli településeken sem volt sokkal jobb a helyzet.

Sebaj, messzebb megyünk. A kiállítás az autópálya mellett van, így nem probléma ha messzebb van a szállás. Bevállalós a brigád, így sikerült találnunk egy szállást egy eldugott kis faluban, gyönyörű helyen, egy hegy tetején, mindössze 80 kilométerre az EXPO-tól.

Szállás rendben, jöhet a többi. Bejelentkeztem egy vevőket segítő programba, megpályáztam egy számomra igen vonzó lehetőséget és SIKERÜLT! Hurrá! Ingyen jegy + utazási költség visszatérítés + ebéd + ingyen kozmetikai kezelések + meghívó az összes eseményre, állófogadásra, partira, koncertre + tömött ajándéktáska sok-sok termékkel + belépő a normál látogatóktól elzárt területekre is. Uhh de jó, ez nagyon jól hangzik!

Kezdődhetett a hosszú előkészítés, a több száz számunkra izgalmas kiállító közül ki kellett választani a legjobbakat, megbeszélések leszervezése, program ütemezése no és a várakozás. Még sohasem voltam ilyen óriási kiállításon, nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Igen tudom, kissé a szépségápolás megszállottja vagyok. Szeretem tudni, hogy merre megy a világ, és az új termékek kipróbálása is lázba hoz.

Végre eljött az indulás napja, így útra keltünk. Jó pár megálló, és a kötelező trieszti kitérő után délutánra értünk a szálláshelyre, ami felülmúlta minden várakozásunkat. A lapos, unalmas síkság után felemelő volt a dimbes-dombos gyönyörű táj, virágban úszó gyümölcsfák, kis olasz falucskák. A házhoz keskeny kibetonozott ösvény vezetett egyenesen a hegy tetejére:

Talán itt nem is látszik, de a környéken igaziból néhány méhkason kívül semmi sincs. A kilátás viszont pazar.

A vendéglátónk kedvesen fogadott, és előre elnézést kért a tényért, hogy a másik apartmanban mellettünk 6 lengyel fiú lakik, akik szerinte vizet nem is isznak csak sört 🙂 🙂

A falucska éttermének felfedezése után nyugovóra tértünk, mert holnap nagy nap vár, irány Bologna, irány a Cosmoprof! Éjfél felé persze hazajöttek a lengyelek is, ordítottak mint a farkasok – áh szóval erről van szó. (Másnap aztán kiderült, hogy ők is a kiállításon dolgoznak. Este már együtt röhögtek az öcsémmel, és megtanították sós palacsintát sütni, harmadnap meg már engem is félig vizespohár lengyel vodkával vártak 🙂 Csakhogy én utálom az alkohol minden formáját, így nem lettünk jó barátok.)

Na de vissza a kiállításhoz.

Délelőtt 11-kor kezdődik az első meeting, addigra oda kell érni, le kell parkolni, be kell jutni, be kell jelentkezni.

Korán indultunk, de mint kiderült nem elég korán. Az autópályán iszonyú dugó volt, megbénult a forgalom. Több balesetet is jelzett a GPS, nagyon nehezen jutottunk át, és óriási csúszásban voltunk. Hiába indultunk el időben 1/2 11-re estünk oda a kiállításra.

Be kellett jelentkeznünk az elnyert pályázat aktíválásához a Buyer Lounge asztalánál. Itt megkaptam a termékekekkel megtömött szatyrot, a belépőt az étterembe, és regisztrálták hogy megérkeztem.

Túl sok idő nem volt itt nézelődni, futás, futás – kezdődik az első megbeszélés.

A megbeszélések szépen sorban lezajlottak, sok új termékkel ismerkedhettünk meg, és a meglévő partnereinkkel is találkozhattunk.

Mi a webshopunkban kizárólag koreai kozmetikumokat árusítunk, így nyilván ezekben a pavilonokban töltöttük el a legtöbb időt. Összesen 2 komplett koreai pavilon volt, több száz kiállítóval, de még ezen kívül is lehetett koreai kiállítókat találni elszórtan itt-ott.

Ízelítőül mutatok néhány képet, amit a kiállításon készítettünk.

A termékek megnyerőek voltak, a standok szépek, rendezettek.

Sokan játszottak a színekkel, hogy még jobban odavonzzák a tekintetet.

A pasiknak szánt kozmetikumok is nagyon megnyerőek, és izgalmasak voltak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hagyományos borotválkozási szerek, szakáll ápoló olajak is.

Voltak akik habot kevertek, fürdővizet illatosítottak, és még sok érdekes stand volt, de sajnos elég kevés időnk volt ezek felfedezésére. Megerősítést nyert: ide 1 teljes nap kevés.

Nem baj, jövőre több napra jövünk!

Gondolom már csak az izgatja a fantáziád, hogy mi is volt abban a bizonyos termékekkel megtöltött szatyorban. Megmutassam?

Na jó nem bánom. Minden nincs a képen, egy Chupa Chups habparfümöt és egy epres sminkkészletet már elajándékoztam a fiatalabb generációnak.

A kiállítás persze csak a kezdete volt egy hosszabb folyamatnak, melyek vélhetően vagy új termékek bevezetését fogják eredményezni a webshopunkba, vagy egyszerűen csak valami minimális rálátásunk lett az éppen aktuális trendekre. A jéghegy csúcsa megmutatta magát 🙂

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*