Ezért vesz minden turista esernyőt Japánban

Ha az ember külföldön nyaral, szinte biztos, hogy elkapja valamilyen megmagyarázhatatlan és ellenállhatatlan vágy, hogy hazacipeljen valamit a szóban forgó országból.  Néhány olyan holmit ami a nyaralásra emlékezteti, vagy hasznos,  vagy finom,  vagy egyszerűen csak mert mindenki ezt veszi, vagy csak azért mert jól néz ki, de abszolút haszontalalan.  Japánban igen sok olyan holmi van, amit kár lenne otthagyni.

Japán régóta vezette a bakancslistámat. Idén októberben volt szerencsém meglátogatni a szigetországot. Imádtam. Imádtam a sokszínűségét, a nyughatatlan vibrálást, az impulzusgazdag környezetet, a rendezett és technikailag mindenen túlmutató életet, a fegyelmezettséget, és a kiváló ételeket. Kiváncsi voltam a furcsaságokra is, melyeket dokumentáltam, és szívesen osztok meg majd veletek is.

Mivel napok óta esik, hűen a blog eredeti témájához elsőként azt mutatom meg, hogy mi az az ok, ami miatt minden turista esernyőt vásárol Japánban.

A sztori valahol Kiótóban indult. Soha sehol nem láttam még olyan üzletet, ahol szinte kizárólag csak esernyőket árusítanak. Itt bőven volt ilyen hely.

Miért van ennyi esernyőt árusító bolt Kiotóban? Itt biztos állandóan esik az eső – gondoltam magamban, aztán szépen tovább ballagtam. Amikor Tokióban is egyre több hasonló üzlettel találkoztam, akkor már kifejezetten érdekelt a téma. Valami van itt, amit nem tudok. Mi a csudát tud egy japán esernyő, amit mindenki a magáénak akar tudni?

Gyakran esik az eső, ez igaz. De erre itt vannak az 500 jenes átlátszó esernyők, amit szinte mindenhol kapni lehet.

A titok nyitja nem ez.

Világszerte rendkívül vacak, könnyen elromló, bazi nehéz esernyőket lehet kapni, melyeknek a cipeléséhez minimum egy hátizsák kell. Cipeljük, aztán vagy lesz eső, vagy sem. Ha lesz, és feltételezzük hogy ki is tudod nyitni, akkor vagy kicsavarja a kezedből a szél vagy  kifordítja. A kezed majd kitörik,  az esernyő elszakad, eltörik, és még vizes is leszel – ez tiszta gáz. Ha gyalog kell közlekedned, az eső szívás.

Mondanom sem kell, hogy Tokióban nem tudtuk megállni, és minket is elkapott a láz. Két esernyőt is vásároltunk.

Hogy milyen ez az esernyő? 

  • Iszonyat könnyű, talán 20 dkg az egész.
  • Nagyon picire össze lehet csukni.
  • Lapos, így egy kabát zsebében is elfér.
  • A pici mérete ellenére masszív, minőségi darab.
  • Normál méretűre ki lehet nyitni, így pont akkora mint egy normál esernyő.
  • Milliónyi változata van,  de mi megmaradtunk a klasszikus egyszínű fekete és kék verziónál.

Vannak persze nagyobbak is, klasszikus kinézettel.  Itt mindenképpen a minőség, és a hatalmas választék az ami vonzóvá teszi ezeket a darabokat.

Ez szuper gondolhatnád, jó hogy megosztottad, de most mire megyünk vele. Csurgathatjuk a nyálunkat, hogy jé ilyen is van, de hozzájutni nem tudunk.

Dehogynem! Kevés olyan dolog van, amihez manapság nem lehetne hozzájutni! Meg is mutatom neked, hogy miket találtam.

Itt van mindjárt ez a 18 cm-re összecsukható, mindössze 183 grammot nyomó, 88 cm-re kinyitható klasszikus esernyő, ingyenes szállítással.

Elérhető itt——–>>

 

Egy újabb kicsike igényeseknek, ismét ingyenes szállítással itt ——->>

Persze ha nem elégszel meg a klasszikus darabokkal, igazi különlegességekre is lelhetsz itt.

Macskásoknak——>>

Különleges mintákat kedvelőknek ——>>

Űrutazóknak —–>>

Igényeseknek ———>>

A teljes eBay-es kínálathoz kattints IDE———>>

Az esernyők mellé vízhatlan tokot is lehet vásárolni. Vannak olyan helyzetek, amikor remek lenne ha nem folyna a össze-vissza, és nem vizeze össze mindent az esernyőnk. Zacskó helyett jobban néz ki egy ehhez hasonló tartóka, ami sokszor belül még egy nedvszívó anyaggal is el van látva.

A kínálatot itt találod——>>

Ha ettől is többet akarsz látni, még szétnézhetsz a Rakuten Global Market oldalán. Milliónyi darabot találhatsz itt, erre a linkre kattintva ———>>

Néhány kép ízelítőként a kínálatból:

 

Mi van még? Sok minden más, amit érdemes neked is látnod! Velem tartasz legközelebb is?

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*