3 szó mely világítótoronyként vezet 2020-ban

Újévi fogadalom, mely egy évig kitart?  Chris Brogan amerikai marketing guru 2006 óta tartó szokása, hogy minden évben választ 3 szót, mely világítótoronyként mutatja az utat céljainak elérésében.  Sok követője akadt világszerte, ebben a sokak által hóbortnak tekintett gyakorlatban. Immár 3. éve én is csatlakoztam ehhez a mozgalomhoz, és minden új év kezdetekor kiválasztom azt a három szót, mely meghatározza az évemet, és világítótoronyként mutatja az utat.

A szavak kiválasztása felelősségteljes dolog. Első évben még nem igen hittem benne, de így két év távlatából kijelenthetem, EZ tényleg működik.

Tudatosan, vagy tudat alatt mutatja az utat, áthelyezi a fókuszt, vezet akár egy világítótorony.  A szavak kiválasztásánál fontos, hogy ne általánosságban határozd meg a szavakat, hanem konkretizáld, hogy neked pontosan mit jelentenek, csak így működőképes! Mindig pozitív szavakat válassz, semmiképpen ne kezdődjön a választottad NE és NEM szavakkal, illetve 3 szó, 3 különböző – nem kifejezés!

Ha semmi, de semmi ötleted nincs, ez az alkalmazás segít a kiválasztásban. Nálam is nagyon találó szavakat ajánlott fel, tégy egy próbát te is, KATT a képre!

Nézzük mi volt a tavalyi 3 szavam, és mi az ami megvalósult belőle.

2019. első szava ez volt: Korlát

A magyarázata: „A férjem szerint az a baj velem, hogy fittyet hányok a korlátaimra. A nap 24 órájából sokszor 16 órát dolgozom, és mindent egyedül akarok megoldani,  létrehozni,  megcsinálni.

Azt hiszem ennek véget kell vetni. Nagyon elfáradtam év végére, valóban sokat vállaltam, több állásnyi munkát végeztem el hónapokon keresztül.  A szeretett blogomra is sajnos elég kevés időm maradt.  2019-ben próbálom figyelembe venni a korlátaimat. Még inkább meg kell tanulnom nemet mondani, és a feladatokban segítséget kérni, és elfogadni. El kell fogadnom hogy nem vagyok már húsz éves, és bár jól kontrollált, de az asztmám is sokszor korlátoz. Ideje hogy betartsam a játékszabályokat, mert hosszú távon nem lesz jó vége.

El kell engednem a nem fontos dolgokat, és leépíteni a azokat, melyek már nem okoznak örömet, és nem visznek előre.”

Értékelés:

Így visszatekintve rémisztő, hogy tényleg ez a szó határozta meg az évemet. Persze nem csak úgy, hogy leadtam ezt azt, hanem konkrétan erősen feszegettem a korlátaimat. 2019-ben többször volt, hogy ki kellett lépnem a komfortzónámból, és el kellett hinnem azt, hogy ez mind velem történik, és igen azt is, hogy meg tudom csinálni.

Sok mindent átalakítottam, próbáltam az életemet stresszmentesebben élni, kevésbé felvenni a dolgokat. A blogom meg is sínylette a korlátozást és az elengedést, és még sok minden más is, de gőzerővel dolgozom a dolgon, ígérem visszatérek 🙂

2019. második szava ez volt: Motiváció

„2019-ben az a célom, hogy még több embert motiválják, segítsek a céljaik elérésében, átadjam a hosszú évek alatt begyűjtött tudásomat.

Sokan kérdezték tőlem az idén, hogy nem tartok-e oktatást kozmetikusoknak, érdeklődőknek a koreai szépségápolási rutinról, az összetevőkről és a trükkökről?

Nagyon sokan kerestek meg hogy nyújtsak segítséget külföldi beszállítók keresésében, bonyolítsam én az üzlet ezen részét. Sokaknak a vállalkozásuk beindításában is segítettem – na persze ez a szakmám 🙂”

Értékelés: Oktatást nem tartottam, 2019 afféle helyrerázó év volt az életemben. Naponta sok-sok levelet kapok, melyben a segítségemet kérik a személyre szabott rutin kialakításához, vásárláshoz – mely megkeresésekre szívesen és részletesen válaszolok is. Hiszem, hogy sokakat motiváltam arra, hogy érdemes változtatni.

2019. harmadik szava ez volt: Hála

„Sokszor csak úgy természetesnek, és magától értetődőnek vesszük a dolgokat. Zöld a fű, kék az ég… Elfelejtjük megköszönni, és hálásnak lenni, pedig valamitől, valakitől működik az ami történik nem csak úgy magától.

Értékelés:

Hálás vagyok minden napomért, a  családommal töltött idő minden percéért – és nem csak várom, hanem teszek is érte. Rájöttem, hogy ez másképpen nem megy.

2020-ra választott szavaim:

Egyensúly

A 2020-as év legnagyobb célkitűzése számomra az EGYENSÚLY.  Szeptember 1-én kezdtem a testem egyensúlyba állítását, melynek eredményeképpen megszűntek a gyomorproblémáim, megtanultam, hogy melyek számomra a jó élelmiszerek amik igazi táplálékot nyújtanak, kevesebbet stresszelek és igazán jól érzem magam a bőrömben. Ennek a programnak köszönhetően csak úgy mellékhatásként 17 kg-ot fogytam. Az egyensúlyba állítást folytatom, és kiterjesztem az életem más területére is. Egyensúlyba szeretném hozni minden területet, úgy érzem, hogy most erre van leginkább szükségem.

Gertyaláng

Kipróbáltam én is a motivációs szó javasló alkalmazást. Amit elsőként kihozott ez a szó volt: WRITE 🙂

Igen találó szó. Sok minden történt velem az elmúlt évben, sokat tanultam, megfigyeltem, tapasztaltam. A gyertyalángot sem rejtik véka alá, így nem volna fair hogy megtartsam magamnak a tudást amit felhalmoztam, így visszatérek a porondra. Továbbra is küldetésnek tekintem a szépségápolási tanácsadást, a tesztek készítését, tippeket és a jó beszerző helyek megosztását. Inspirálni, segíteni és tanítani – világítani, akár egy gyertya 🙂

Öröm

Ez a szó az amit az applikáció többször is kidobott, és valóban bennem is motoszkált. Az öröm szó számomra azt jelenti, hogy próbáljak ne belefásulni a mindennapokba, hanem egyre több olyan dolgot beiktatni a  napjaimba, melyek igazi örömet okoznak. Több együtt töltött idő, értelmes szórakozás, mozgás.

Sok olyan ötletem is van, ami nem kizárólag öncélú, így remélem sokaknak örömet fog okozni a jövőben. Hamarosan ki is bököm, hogy mire gondoltam 🙂

No és most TE JÖSSZ!

Elő azokkal a szavakkal! Melyek a 2020 évre választott szavaid?

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*