Okos kozmetikumok, avagy ilyen az, ha egy biológiai kutató laboratórium saját kozmetikumot csinál

Általánosságban elmondható, hogy a kozmetikumokat gyártó cégek, vásárolják az alapanyagokat. Dél-Koreában nem mindig van ez így. Mert mi van akkor, ha már mögötted van 30 évnyi kutatómunka, 50 különböző tripeptid, melyből 30 szabadalmi oltalom alatt áll, több hatékony gyógyszert fejlesztettél ki, és számolhatatlan kozmetikai gyártó használja az általad megalkotott innovatív kozmetikai hatóanyagokat?  Ideje megalkotni a saját verziódat, hiszen éppen te vagy az, akinek ez a legjobban fog menni, hiszen pontosan tudod, hogy melyik anyag mire jó,  hogyan hat, mivel lehet a hatását növelni, tehát ki tudod „maxolni”, és olyat tudsz alkotni, mely keveseknek adatik meg.

Sokfelé csavarogtam a nagyvilágban az elmúlt két évben.  Nemzetközi szépségápolási kiállításon voltam Bolognában, aztán ősszel Dél-Koreában, és több delegációval találkoztam Budapesten.  Sok mindent láttam, még most is meg tudnak lepni. Amikor azt gondolom, hogy már sok mindent tudok, mindig jön valami, és akkor rájövök, hogy az általam látott kozmetikumok szinte csak a jéghegy csúcsát súrolják.

Koreában elég magas szinten van a szépségápolási ipar, talán sehol máshol ennyit nem költenek kutatásokra mint itt.

A Hahn’s Peptidet gyártó céggel egy éve volt szerencsém találkozni Bolognában. Luxus, és különleges  szabadalmaztatott okos, intelligens peptideket tartalmazó készítményeket kínáltak. Tudjátok, hogy rendkívüli módon érdekel az öregedésgátlás témája, így csak így az előre beütemezett programunkat megtörve, csak úgy műsoron kívül, máris a tárgyalóasztal mellett találtuk magunkat.

Kaptam néhány mintát, melyeket elhoztam magammal. Ameddig ki nem próbáltam, addig lapoztam is magamban, hiszen számtalan kozmetikummal találkozom nap mint nap. Kevés olyan van, amit megjegyzek, hogy ez igen, ez az a woow hatás, ilyen jót már régen próbáltam. Na ez a kozmetikum pont ilyen volt. Abszolút woow hatás.

Kíváncsivá tett, és komolyan érdekelni kezdett a téma.

Mit csinálnak a peptidek a bőrrel?

A peptidek a szervezetben természetes módon jelenlévő kémiai hírvivők, amelyek megmondják sejtjeinknek, hogy mit kell tenniük. Minden peptid aminosavakból áll, amelyeket a bőr fehérjék, például kollagén, elasztin és keratin felépítésére használ fel. Ezek az anyagok tartják össze a bőrt és tartják azt feszesen. A peptidek kontrollálhatják azokat a tényezőket is, amelyek hozzájárulnak a bőr tónusához, érzékenységéhez, a hormonális aktivitáshoz és így tovább.

Peptideket a bőrünkre felkenve valójában átverjük a szervezetünket és kollagén, elasztin termelésére ösztönözzük. Ezzel pedig bőrünk feszesebbé válik, valamint a ráncok is kisimulnak.

Három fajtáját különböztetjük meg a peptideknek.

Biomimetikus peptid 

A biomimetikus peptidek utánozzák a sejtek természetes jelátvitelét és kommunikációját, ösztönözve a bőrt,  hogy több kollagént és elasztint termeljenek. Általában szintetikus epidermális növekedési faktorokból állnak, amelyek ismert a sebgyógyító és a bőrregeneráló és öregedésgátló hatásúak. Főként öregedésgátló, ránctalanító készítményekben használják őket. Használatukkal a ráncok 2 hét alatt akár 45 %-kal is csökkenhetnek.

Hírvivő peptid 

Neuro peptid néven is ismertek, elsődleges funkciójuk az információközvetítés a sejtek felé. Ezek a peptidek  elhitetik a szervezetünkkel, hogy pl. a kollagén  már lebomlott, így ismételt termelésre ösztönzi a fibroblaszt sejteket.

Szállító peptid

Feladatuk az ásványi anyagok keringetése, támogatva ezzel az egészséges sejtosztódást.

Vajon milyen az, ha egy biológiai kutató laboratórium saját kozmetikumot csinál? Miért ilyen jók és hatékonyak ezek a termékek?

Egy hosszabb bevezetés után meg is érkeztünk az eredeti kérdéshez. Miért voltak ilyen jók a Hahn’s Peptide készítményei?

Az általuk kifejlesztett tripeptidek okos kozmetikai anyagok, intelligens peptidek, melyeket eredetileg a gyógyszeriparban használtak fel, több égető bőrproblémát orvosoltak vele hatékonyan.  Alacsony molekulatömegűek, 500 Daltonnál kisebbek, melyek így minden különösebb vivőanyag vagy kozmetikai kezelés nélkül bejuttathatóak a bőr mélyebb rétegeibe, így sokkal jobban tudnak hasznosulni, és szinte azonnal látványos eredményt képesek produkálni. A bőrre felkenve azonnal munkához látnak, kommunikálnak a sejtekkel, és újra munkára bírják őket. Így a saját kozmetikumcsalád megalkotása szinte „adta magát”.

A bőr öregedésének egyik fő oka az, hogy a kollagén lebomlása intenzívebbé válik, de az újratermelődés lelassul. Az okos peptidek többek között azt közlik a sejtekkel, hogy a lebomlott kollagén helyett ideje turbóra kapcsolni, és nekiállni újakat termelni. Bőrfiatalító készítményük a Revi:Cell fiatalító krém és szérum   többféle peptidet, Tripeptide E-komplexet tartalmaz. A kollagéntermelés és az elasztin termelés ösztönzése mellet bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, bőrfiatalító és regeneráló impulzusokat is közvetítenek a bőrnek. Ettől lesz ez a kozmetikum rendkívül hatékony és innovatív. 

A Hahn’s Peptide többfajta szabadalmaztatott peptidet használ a készítményeiben, mely nem csak kizárólag az öregedésre hatnak. Vannak olyan érzékeny bőrűek, akik a problémás bőrük miatt alig tudnak valamit használni, pedig vágynak az ápoltságra.  Számukra fejlesztettek ki egy egyedülálló peptidet, mely a sejtek számára bőrnyugtatást kommunikál, és befogadja a nyugtató, tápláló összetevőket. Itt még a tonik és az emulzió is innovatív okos peptidekkel „dúsított” ha a bőr nem tudja hogy mi a dolga, hát mondjuk meg neki.

Ezek a kozmetikumok a jövőt vetítik előre, biztos vagyok benne, hogy a jövőben sok hasonlóval fogunk találkozni.

Van egy jó hírem! Ezek a kozmetikumok mostantól Magyarországon is elérhetőek. Nagyon akartam valami egészen újat, valami igazán innovatívat. Hosszú idő volt, de megérte várni rá. 

Ha szeretnéd  te is jobban szemügyre venni a termékeket és az árakat, vagy kipróbálnád, akkor itt minden további információt megtalálsz. Kattints ide, vagy a képre ——->>

 

 

 

 

 

 

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*